Viimeinen täysin vapaa kesä

Kirjoittanut Tanja


Viimeinen täysin vapaa kesä lasten kanssa kotona. Ainakin tältä erää, jos ei lopullisestikin. Tänä kesänä olen päättänyt nauttia elämästä ja ajasta perheen kanssa niin täysillä kuin se vain on mahdollista ja siksi olen listannut mielessäni asioita, joita haluan tänä kesänä toteuttaa tai tehdä mahdollisimman paljon. Olen henkeen ja vereen kesäihminen ja rakastan tätä vehreää, vihreää, valoisaa ja lämmintä vuodenaikaa yli kaiken. Kesä tarjoaa niin paljon mahdollisuuksia tehdä asioita ja kokea kaikkea hienoa, joten olisi suorastaan rikollista jättää tilaisuus hyödyntämättä.

Tässä onkin oma kesälistani, mitä haluan vielä tehdä ja mikä tuo minulle erityisesti kesäfiilistä:

Uiminen
Vaikka tykkään todella paljon uimisesta, niin jostain syystä olen aiempina kesinä ollut se ihminen, joka tyytyy kastelemaan varpaat rantavedessä kahlaten. Ehkä yksi syy uimattomuudelle on ollut se, että en oikein viihdy bikineissä yleisillä uimarannoilla. Olen todella vaalea ja talven jäljiltä kalpea kuin kalkkilaivan kapteeni. Raskauksien myötä kehossa on myös muhkuroita ja arpia, jotka eivät omasta mielestäni kestä päivävaloa ja siksi olen jättänyt uimisen muille. Paitsi tänä kesänä. Tänä kesänä olen vähät välittänyt mitä muut miettivät kropastani (koska tosiasiassa kukaan ei mieti yhtään mitään) ja olen uinut. Ja nauttinut niin paljon. Rantapäivät perheen kanssa on ihan parasta hellepäivinä.


Lukeminen
Samaan tapaan kuin kesä ja kärpäset kuuluvat yhteen, niin kuuluvat myös kesä ja lukeminen. Tänä kesänä virittelen lukemisen uudelle tasolle ja jätän puhelimen vähemmälle. Vähemmän siis somea ja enemmän nenä kirjassa kiinni vietettyjä tunteja. Kävin eilen hakemassa uutta lukemista kirjastosta ja aloitin juuri Suvi Vaarlan kirjoittaman kirjan nimeltä Westend. Seuraavana lukulistalla on Hanya Yanagiharan Pieni elämä. Näistä molemmista olen kuullut niin paljon suosituksia, että niiden on pakko olla todella hyviä.

Grillaaminen ja hyvä ruoka
Kesä on grillaamisen kulta-aikaa ja myös ihanan helppo ja rento tapa kokata. Tänä kesänä siis grillataan paljon ja kokeillaan erilaisia grillireseptejä. Säiden salliessa myös syödään mahdollisimman paljon takapihan terassilla, koska onhan siinä ihan oma fiiliksensä. Haluan myös syödä paljon ravintoloissa ja käydä ihanissa kahviloissa. Kesään kuuluu rentous ja aikatauluttomuus, joten valmiiseen ruokapöytään pääseminen on todellista luksusta normiarkeen verrattuna.

Kotimaan matkailu
Sattuneesta syystä (korona!) tänä kesänä matkataan pääosin ympäri kotimaata. Meidän kesäloma alkaa heinäkuun loppupuolella ja tarkoituksena olisi pakata perhe autoon ja lähteä road tripille ympäri Suomea. Tarkempi reittisuunnitelma puuttuu vielä, joten suosituksia kivoista lapsiystävällisistä kohteista otan mielelläni vastaan!


Rantaloma Pärnuun
Ollaan miehen kanssa jo monta monta vuotta puhuttu, että pitäisi joku kesä lähteä käymään Pärnussa. Mikäli koronatilanne pysyy rauhallisena, voi olla, että teemme pienen reissun Viron Pärnuun. Olen kuullut, että Pärnu on aivan ihana kesäkaupunki ja sen rannat ovat mielettömät. Kuulostaa täydelliseltä kesälomakohteelta!

Staycation Helsingissä
Aion kesän aikana ottaa hieman omaa lomaa ja menen yhdeksi yöksi viettämään staycation lomaa hotelliin. Pakkaan mukaan hyvän kirjan, istun espan puistossa katselemassa ihmisvilinää ja nautin omasta rauhasta. Tykkään todella paljon Kämp Collectionin hotelleista ja haaveissa olisi seuraavaksi kokeilla joko Hotel St. George tai Hotel Lilla Roberts. Pientä luksusta omaan arkeen. Samanlaisen staycation hotelliloman aion toteuttaa elokuussa myös miehen kanssa, kun saadaan siskoni hoitamaan poikia yhdeksi yöksi. Hyvää ruokaa, kahdenkeskistä aikaa ja kiireettömyyttä. Niitä asioita osaa arvostaa kahden pienen lapsen vanhempana erityisen paljon.


Ulkotreenit
Sain keväällä taas mukavasti startattua liikkumisen ja joka lenkillä mietin, miten parasta aikaa kesä on juoksulenkeille ja ulkotreeneille. Kuivat hiekkatiet, lämpö ja valo kannustavat liikkumaan, eikä haittaa lainkaan, vaikka lenkki jäisikin myöhäisempään iltaan. Nyt kesän aikana täytyy rakentaa niin vahva lenkkirutiini, että se säilyy myös kylmän ja pimeän syksyn sekä talven yli. 

Kotimaiset marjat
Kotimaiset mansikat ja vadelmat ovat herkku, josta haaveilin jo talvella. Mikään ei voita tuoreita kotimaisia marjoja ja nyt niitä on saatava, maksoi mitä maksoi. Juhannuksen tienoilla ollut kympin litrahinta sai tämänkin marjarakastajan hieman kyseenalaistamaan ostoksen järkevyyttä, mutta onneksi hinnat ovat nyt viime päivinä laskeneet ja toissa päivänä sain mansikoita jo kaksi litraa kahdeksalla eurolla.


Päikkärit
Etenkin kesälomalla aion nukkua päiväunia. Olen todellinen päiväunien rakastaja, mutta skippaan ne yleensä kiireen tai kiireen tunteen takia. Nyt kesällä aion vähentää suorittamista ja ajan tehokasta optimoimista ja nukun päikkärit jos siltä tuntuu. Kesällä unirytmi muuttuu muutenkin jonkin verran ja iltaisin tulee valvottua normaalia pidempään. Lapset kuitenkin takaavat aikaiset aamuheräämiset, joten päikkäreillä saa paikattua liian lyhyeksi jääneitä yöunia.

Rentous
Haluan, että kesään kuuluu sopivalla tavalla rentous olla ja elää ilman turhan tiukkoja aikatauluja. Elämä lasten kanssa asettaa toki tietyt raamit päiville, mutta niiden rajoissa haluan unohtaa suorittamisen, kiristelyn ja turhan pingottamisen. Tärkeintä on, että kaikki nukkuvat riittävästi ja vatsat täyttyvät tietyin väliajoin, muuten voidaan elää arkea vapaammin ja enemmän fiilispohjalta. 

Millaiset jutut tekevät sinulle kesäfiiliksen?

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)