Lomamoodiin

Kirjoittanut Tanja


Vihdoin ja viimein oli meidän perheen vuoro aloittaa kesäloma ja on aika laskeutua lomamoodiin. Olen tietoisesti yrittänyt olla liian paljon odottamatta kesälomaa, koska se tarkoittaa auttamattomasti sitä, että heinäkuu on jo loppusuoralla ja kesäkuukausia on sen myötä jäljellä enää elokuu. Sieltä se loma kuitenkin saapui ilman suurempia odottelujakin. Sää on tällä hetkellä kaikkea muuta kuin kesäinen, mutta en anna sen pilata fiilistä ja luotan lämmönkin vielä palaavan pienen tauon jälkeen.

Sairastelua ja koronatestejä

Loman alkua on hieman varjostanut meidän perhettä lähes kaksi viikkoa vaivannut sairastelu. Perheen kaikki miehet kävivät kyseisen taudin läpi omalla tavallaan ja vain minä olen toistaiseksi saanut olla terveenä. Ehkä kysessä on se paljon puhuttu man flu tai sitten oma vastustuskyky on ollut kerrankin iskussa! 

Kuopus sai taudin kovimman muodon ja hänellä korkeaa kuumetta kesti viisi päivää, kunnes lääkäri totesi hänellä olevan korvatulehduksen ja poitsu sai antibioottikuurin. Lääkkeen myötä kuume vihdoin laski ja nuhaisuuskin alkoi helpottaa. Sen verran pitkälle voinnin parantuminen kuitenkin meni, että jouduimme siirtämään tälle päivälle, eli lauantaille suunniteltuja poikien yhteissynttäreitä elokuulle, koska emme halunneet ottaa mitään riskejä vieraiden tartuttamisesta.


Nuhan, kuumeen, kurkkukivun ja yskän takia meidän perhe joutui myös koronatesteihin, sitä kun tällä hetkellä testataan kaikilta hengitystieinfektio-oireisilta kovin matalalla kynnyksellä. Ensimmäisenä sairastunut esikoinen kävi testissä viime viikon alussa ja hänellä tulos oli negatiivinen. Mies ja kuopus sairastuivat esikoisen jälkeen ja ensin ajattelimme, ettei heidän tarvitse mennä testiin, koska tauti on mitä todennäköisimmin lähtöisin esikoiselta. Kuopuksen korkean kuumeen takia kuitenkin tiedustelimme tilannetta ja saimme ohjeen, että jokainen perheenjäsen testataan, vaikka muilla perheessä testatuilla koronatesti olisikin ollut negatiivinen. 

Onneksemme koronatestit olivat kaikilla negatiivisia, joten nyt kun oireet vihdoin ovat helpottaneet, pääsemme elämään taas normaalia elämää ja viettämään lomaa alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti.


Road trip

Viikonlopun vietämme vielä kotosalla, mutta maanantaina olisi tarkoituksena pakata tavarat ja lapset autoon ja startata jonkinlainen Suomen kiertue. Emme ole tehneet oikeastaan minkäänlaisia suunnitelmia tai varanneet yhtään yöpymisiä. Ainoa suunnitelma olisi ensin suunnata Tampereelle tai Turkuun ja jatkaa sieltä länsirannikkoa pitkin pohjoista kohti. Ajatuksena on matkata fiiliksen mukaan ja mahdollisimman pienillä siirtymillä seuraavaan kohteeseen. 

On ihanaa kerrankin lähteä reissuun ilman tarkkoja suunnitelmia. Nyt voimme aina päiväkohtaisesti päättää minne haluamme seuraavana mennä. Voimme myös päättää viipyä jossakin paikassa pidempään, mikäli joku tietty kohde on erityisen ihana ja tuntuu, että siellä riittäisi katseltavaa ja tekemistä useammallekin päivälle. Voimme reissata viikon tai kahden verran tai sitten palata kotiin jo neljän yön jälkeen.

Lasten kanssa reissatessa yöpymisten varaamista ei voi jättää ihan viime tinkaan (etenkään näin kesäsesongin aikaan), joten varaamme seuraavan päivän yöpymisen aina edellisenä päivänä. Näin reissussa säilyy sopivasti stressittömyys ja voimme muokata ajoreittiämme, mikäli yöpymispaikkaa ei suunnitellusta kohteesta olekaan saatavilla. Itse haaveilen yöpymisistä ihanissa B&B- paikoissa. Jokin idyllinen, maaseudun bed & breakfast olisi aivan täydellinen ja antaisi kivaa vastapainoa isommissa hotelliketjuissa yöpymiselle. Jos tiedät ihania B&B- paikkoja joko Länsi- tai Itä-Suomesta, niin vinkkaa kommenttiboksiin! 


Blogiloma

Tämän postauksen myötä jään kahden viikon blogilomalle. Instan puolella (@vainaitienjutut) kuitenkin päivittelen reissu- ja lomakuulumisia, joten ota meidän tili seurantaan, mikäli se ei vielä ole sinulle tuttu! Laura jatkaa blogin päivittämistä myös minun blogiloman aikana, joten uusia postauksia on silloinkin luvassa.

Nyt kesäkuukaudet olemme päivittäneet blogia hieman tavallista harvemmin (2x viikossa), mutta suunnitelmissa olisi palata tuttuun tahtiin taas syyskuusta alkaen.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)