Tikkupullat

Kirjoittanut Laura

Muutama viikko sitten olimme perheen kesken retkellä ja päätin, että voisimme kokeilla pitkästä aikaa tikkupullien tekemistä. Yleensä olen aina onnistunut ne jollain tavalla polttamaan tai ne ovat jääneet liian raaoiksi (vaikka itse olen raa´an pullataikinan ystävä). Eli käytännössä olen ollut joko liian malttamaton tai sitten liekit ovat polttaneet pullataikinan ulkopinnan. Bongasin eräältä instatililtä ohjeen tikkupulliin. Ohje vaikutti oikein sopivalta perheemme tarpeisiin, joten retkelle lähtiessämme kirjoitain kauppalistaan tarvittavat tarvikkeet tikkupullia varten. Parasta tässä ohjeessa oli se, että tässä pääsee oikomaan. Varsinkin mökkiolosuhteissa on leipominen ja hyvän taikinan valmistaminen haasteellista. Jos siis et koe olevasi leipurihiiva, voi tikkupulliin hyödyntää kaupan pakastealtaasta löytyvää valmista pullataikinaa. Taikina oli yllättävän hyvää ja toimi siis sulatettuna oikein mainiosti tikkupullien valmistamiseen.

Tarvitset siis seuraavat raaka-aineet nuotion ääreen:

 • Pullataikinaa ( itse tehty tai sitten se pakastealtaan valmis, meillä oli Myllyn Paras 400g pyöreä pulltaikina, joka on tehty siis piirakkapohjaksi)
 • Voita
 • Sokeria( Siro erikoishieno sokeri on paras tähän hommaan)
 • Foliota
 • Foliorasioita
 • Puutikkuja


Tee näin: 
 1. Sulata mahdollinen pakastetaikina / Valmista pullataikina
 2. Folioi puutikkujen päät
 3. Tee pullataikinasta "matoja" ja kierrä ne folioidun kepin ympärille. Kannattaa kierittää taikina niin, että teet päät kierteen alle. Muuten taikina ei pysy tikun päässä. 
 4. Laita pullat valmistumaan tuleen ( Älä laita liekkeihin, muuten taikina palaa päältä ja jää sisältä raa´aksi. Muista pyörittää keppiä välillä, jotta pulla kypsyy tasaisesti. Jos tikusta haluaa kypsän, paistuu taikina noin 20 minuutissa).
 5. Samalla voit laittaa foliorasiaan voita sulamaan.
 6. Kun pulla on valmis, lusikoi sulanutta voita joka puolelle pullaa.
 7. Lopuksi sirottele sokeria voidellun pullan päälle. (Pulla tikku kannattaa laittaa foliorasiaan pystyyn ja samalla sirotella sen päälle sokeria).

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)