Näistä en luovu - lista

Kirjoittanut TanjaOlen useammassakin blogissa törmännyt Näistä en luovu- listoihin ja idea oli sen verran kiva, että päätin koota myös oman listani. Tässä siis tämän hetken 10 asiaa, joista en luovu! Listaan en ole koonnut perhettä, ystäviä, terveyttä, yms. itselleni todella tärkeitä asioita, vaan tällä kertaa puhutaan hieman pinnallisemmista arkea ilostuttavista jutuista.

Työ
Työn tekeminen on ollut itselleni tuttua jo nuoresta alkaen. Äitiyslomaan asti olen koko aikuisikäni opiskellut ja tehnyt töitä ja pääsääntöisesti molempia yhtäaikaisesti. Työn tekeminen ja itseni elättäminen on aina ollut kovin tärkeää ja minulla on paljon haaveita uran ja sitä eteen päin vievien opintojen osalta.

Matkustelu
On ehkä epäsuosittua sanoa nykyisessä maailmantilanteessa, että matkustelu on asia, josta en luovu. Rakastan matkustelua, uusien paikkojen näkemistä ja kaikkia niitä kokemuksia, joita niin kotimaassa kuin ulkomailla matkustelu on minulle tarjonnut. Meidän perheen kohdalla matkustelu on tarkoittanut 1-3 ulkomaanmatkaa vuodessa. Se on joidenkin mittapuussa todella paljon ja toisten mielestä taas todella vähän. Viime vuonna kävimme Teneriffalla ja Virossa ja tänä vuonna meidän piti tehdä miehen kanssa omat lomamatkat alkuvuodesta ja yhteinen perheen reissu syksyllä. Koronan takia tämän vuoden reissut ovat nyt jäissä ja olen aika varma, että emme loppuvuodesta tule lähtemään ulkomaille.

Ruukkupuutarha
Joka kevät innostun ja rakennan takapihallemme ruukkupuutarhan. Kasvulaatikossa kasvaa yrttejä ja salaattia, ruukuissa avomaankurkkua ja minitomaatteja. Kukkia täytyy myös olla reilusti. En ole mikään kovin taitava kasvien kanssa ja erittäin paahtava takapihamme ei ole se helpoin paikka ylläpitää vehreyttä ja kukkaloistoa. Silti joka kesä haluan yrittää ja niin teen varmasti tänäkin vuonna.


Lenkkeily
Olen pienestä pitäen ollut kovin eläväinen lapsi. Aikuisuuden myötä olen harrastanut useampaa urheilulajia ja niitä on aina tullut ja mennyt innostumisten myötä. Lenkkeily on kuitenkin aina ollut se joka on ja pysyy. Aiemmin koirien kanssa tuli lenkkeiltyä paljon ja mietin, tuleeko lenkkeily jäämään, kun koirista aika jättää. Koiramme kuoli kohta kaksi vuotta sitten ja kyllähän se lenkkeily on hieman koira-ajoista vähentynyt, mutta ei todellakaan jäänyt pois. Edelleen lenkkeilen lähes joka päivä, nykyään todella pitkiä lenkkejä tulee vaan tehtyä aiempaa harvemmin.

Perheaika
Perheaika on minulle ja miehelleni todella tärkeää ja arvotamme sen todella korkealle muihin asioihin nähden. Olen myös todella nihkeä luopumaan perheajasta muiden asioiden takia ja siksi nipistän mieluummin vaikkapa omista harrastuksistani tai muusta omasta ajastani, että voimme ulkoilla yhdessä perheenä tai tehdä jotain muuta mukavaa.

Kahvi
Ja erityisesti aamukahvi. Olen se nolo Juhlamokan juoja, enkä oikein pidä tummapaahtoisista kahveista. Aamukahvin täytyy olla normaalia suodatinkahvia ja aina Iittalan 4 dl vetoisesta Korento- mukista juotuna. Erikoiskahveista rakastan Starbucksin ja Espresso Housen makulatteja, jokasyksyinen pumpkin spice latte on kovin odotettu sesonkijuoma.


Sensai 38
Aiemmin vannoin Lancômen ripsareiden puolesta, mutta Sensai 38 tuuheuttava ripsiväri ajoi senkin ohi. Aiemmin ripsiväri varisi jossain vaiheessa päivän mittaan silmien alle ja tuntui, että en saanut mustaa väriä kirveelläkään irti ihosta. Vihasin myös vedenkestävään meikkiin tarvittavien öljyisten puhdistusaineiden käyttöä, ne kun tuntuivat aina jättävän ikävän kalvon iholle. Sensai 38 ripsari ei varise, eikä silmien aluset ole kertaakaan olleet ripsarista mustana. Ripsiväri lähtee kätevästi lämpimällä vedellä, joten enää ei tarvitse läträtä silmämeikinpuhdistusaineilla ja ripsiväri lähtee aina täydellisesti irti ripsistä. Tästä en kyllä koskaan luovu!

Hyvä sänky
Ostimme muutama vuosi sitten uuden sängyn ja sen myötä olen tajunnut, kuinka älyttömän tärkeää hyvä sänky on. Vanha joustinpatjallinen jenkkisänkymme korvaantui älyvaahtopatjoilla ja ero on kuin yöllä ja päivällä.


Suunnittelu
Rakastan suunnittelua ja välillä ehkä rasittavuuteenkin asti menevä tulevaisuuden pohtiminen ja suunnittelu on asia jota teen jatkuvasti. En osaa elää päivä kerrallaan, vaikkakin kykenen kyllä tilanteen mukaan muutamaan suunnitelmiani. Suunnittelussa tykkään käyttää apuna paperikalenteria ja muistivihkoa, jonne luon aikatauluja sekä listoja.

Piilolinssit
Olen maailman huonoin käyttämään silmälaseja. Ne ei vaan jostain syystä tunnu hyvältä, vaikka olen kokeillut useita erilaisia silmälasimalleja ja minulla on ollut silmälasit jo 20 vuotta. Siksi käytänkin kuukausipiilolinssejä ja onneksi ne ovat sopineet silmilleni, eikä mitään ongelmia ole ollut nyt reilu kymmenkään vuoden käytön jälkeen. Haaveilen silmäleikkauksesta, mutta koska näköni edelleen huononee melko nopeaa tahtia, en ole viitsinyt leikkaukseen vielä hakeutua. Iän tuomaa plussanäköä siis odotellessa, josko tilanne pysähtyisi ja voisin vihdoin päästä eroon rilleistä ja piilareista.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)