7 sarjasuositusta Netflixistä & Viaplaysta

Kirjoittanut Tanja


Koronan takia kotona tulee vietettyä aiempaa enempää aikaa ja ehkäpä sen takia aikaa on enemmän myös telkkarin tuijottamiselle? Siksi keräsin tähän nyt 7 suosikkisarjaani Netflixistä ja Viaplaysta. Pidän paljon koukuttavista rikossarjoista tai muuten vain tiivistunnelmaisista sarjoista, joten luvassa ei siis ehkä ole tv-maailman kevyintä settiä. Muutama vähän eri genreä edustava sarja murhien sekaan on kuitenkin päätynyt, joten ehkäpä löydät näistä itsellesi jotain uutta katsottavaa!

The Sinner
Pääosissa mm. Jessica Biel, Bill Pullman, Christopher Abbott.

Tästä löytyy kaksi kautta Netflixistä ja kolmannen kauden ensimmäiset jaksot Yle Areenasta.

Hurjan koukuttava rikossarja, jossa rikostutkija Harry Ambrose selvittää erittäin kimurantteja murhia. Ensimmäisellä kaudella nuori äiti on perheineen viettämässä mukavaa päivää rannalla, kunnes hän yhtäkkiä, ilman näkyvää syytä puukottaa tuntemattoman hengiltä. Välillä hieman ahdistava, mutta todellakin katsomisen arvoinen sarja! Yksi kausi käsittelee aina yhtä rikosta.

How To Get Away with Murder
Pääosissa mm. Viola Davis, Billy Brown, Alfred Enoch.

Netflixissä 5 kautta.

Rikospuolustusasianajaja ja lakitieteen professori Annalise Keating ja hänen oppilaansa sekaantuvat mutkikkaaseen murhajuttuun. Punaisena lankana sarjassa on nimensä mukaisesti se, kuinka selvitä murhasta jäämättä kiinni. Omaan makuuni hieman hitaasti lämpenevä sarja, mutta muutaman jakson jälkeen ei voi enää lopettaa kesken.


Marcella  
Pääosissa mm. Anna Friel, Nicholas Pinnock, Ray Panthaki.

Netflixissä 2 kautta.

Pakko tunnustaa, että Marcellan katsomisesta on sen verran paljon aikaa, että en ihan tarkkaan muista sarjan juonta. Muistan kuitenkin sen, että pidin kovasti molemmista tuotantokausista! Joka tapauksessa kyseessä on Lontooseen sijoittuva sarjamurhaajan jahtaustarina. Rikostutkija Marcellan yksityiselämän haasteita ja murhatutkinnan kiemuroita sopivassa suhteessa tarjoiltuna.

Suits 
Pääosissa mm. Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman.

Netflixissä 7 kautta.

Suitsin tapahtumat sijoittuvat New Yorkilaiseen asianajotoimistoon, johon tiettyjen tapahtumien myötä palkataan valeasianajaja. Suits on draamasarja, jossa on kuitenkin myös komedian piirteitä. Sopivan kevyttä viihdettä, mutkikkaita oikeudellisia ongelmia, ihmissuhdesotkuja ja aiheeseen sopivaa glamouria.

The Good Fight 
Pääosissa mm. Christine Baranski, Rose Leslie, Delroy Lindo.

Viaplayssa 2 kautta.

Jos pidät Suitsista, niin pidät myös tästä. Ja toisin päin! Myöskin lakifirmaan sijoittuva sarja, jossa päähahmot Diane ja Maia joutuvat suuren taloushuijauksen uhreiksi. Huijauksen seurauksena molemmat joutuvat miettimään elämänsä ja etenkin uransa uudelleen, eikä se ole aina niin kovin helppoa. Pääasiallisesti vakavamielinen sarja, johon on onnistuttu upottamaan nauruhermoja kutkuttavaa huumoria. Täydellinen valinta, jos kaipaat jotain semikevyttä ja mukaansa tempaavaa.


The Handmaid's Tale 
Päärooleissa mm. Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Joseph Fiennes.

Viaplayssa 1 kausi.

Onkohan olemassa enää ketään, kuka ei olisi vielä koskaan kuullut tästä paljon puhutusta sarjasta? Viaplaysta löytyy vain ykköskausi, mutta esim. HBO Nordicilta löytyy kolme kautta. Sarja kertoo elämästä Gileadissa, jossa syntyvyys on kääntynyt pahasti laskuun. Sen myötä hallitus kohtelee naisia valtion omaisuutena ja ne harvat naiset, jotka voivat vielä saada lapsia, joutuvat sekä orjiksi että synnyttämään lapsia valtaapitäville miehille ja heidän vaimoilleen. Hurjan synkkä tulevaisuuden maailma, jossa on kuitenkin olemassa toivo paremmasta. Mielestäni sarja paranee ja monipuolistuu hetki hetkeltä, joten älä tuomitse vielä yhden tai kahdenkaan jakson perusteella.

The Enemy within 
Pääosissa mm. Jennifer Carpenter, Morris Chestnut, James Carpinello.

Viaplayssa 1 kausi.

Erica Shepard on entinen CIA- agentti, joka tahtomattaan ajautuu rikokseen ja päätyy vankilaan. Vankilassa ollessaan FBI värvää Erican auttamaan hänelle tutun rikollisen kiinniottamisessa, mutta välillä on epäselvää kenen puolella Erica todellisuudessa on?

Löytyikö näistä mitään uutta katsottavaa? Olisi kiva, jos jättäisitte meidän muiden iloksi kommenttiboksiin teidän lempisarjoista!

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)