Sunnuntaibrunssi

Kirjoittanut Laura


Aurinkoinen sunnuntai ja ystävät tulossa brunssille. Patukka oli odottanut aamusta asti Tanjan poikaa kylään. Varmaan puolen tunnun välein hän kysyinkin, että koska he tulevat. Kun sain Tanjalta viestin ja kuulin heidän olevan matkalla, patukka istui ikkunan edessä ja kurkki ikkunasta heidän saapumistaan. Hääräsimme mieheni kanssa keittiössä ja valmistimme brunssin tarjottavia. Kuinka nautinkaan suunnitella ja toteuttaa syöminkejä ystävien kanssa. Brunssi on, ainakin omasta mielestäni, isompi ja parempi aamupala. Mielessäni hotellin aamiainen, tein lauantaina miehelleni kauppalistan ja hän lähti patukan kanssa kauppaan hakemaan brunssi tarpeita.

Sämpylöitä, suolaista piirakkaa, pannukakkua, hedelmiä, mustikoita, kermavaahtoa, tuoremehua, munakokkelia, pekonia, croisantteja, leikkeleitä, juustoa, kasviksia ja tietenkin kahvia. Lapset söivät lounaan, jonka jälkeen he pääsivät leikkimään ja me aikuiset keskityimme brunssiin. Aurinko paistoi ikkunoista ja olin onnellinen uudesta kodista, jossa oli niin kovin valoisaa. Uudella uunilla tehty piirakka onnistui ja jokainen nautti olostaan. Yksi ihana juttu syksylle, lyötiin virallisesti lukkoon. Onni on ystävät, joilla on saman ikäiset lapset.

Kun saimme syötyä, siirryimme olohuoneeseen juttelemaan ja seuraamaan lasten touhuja. Kuinka onkaan ihana huomata lasten kasvua ja kehitystä. Vauvat ihmettelivät isompien leluja sekä toisiaan. Esikoiset leikkivät omia leikkejään ja pääsivät vielä uloskin yhdessä ihmettelemään. Huomasin brunssin tiimoilta, kuinka sunnuntai on oiva päivä kutsua ystäviä kylään. Mukava päätös viikonlopulle. Alla ohje hyvälle, helpolle ja nopealle kinkkupiirakalle. Toimii hyvin myös salaatin kera lounaana.Kinkkupiirakka sunnuntaibrunssille
Suolaisen piirakan osaa tehdä kukaan vaan ja sitä on maailman helpoin varioida. Voisin melkein kutsua suolaista piirakkaa "pyttipannupiirakaksi", koska monesti siihen tulee laitettua niitä aineksia, joita jääkaapista löytyy valmiina.

Osta näitä kaupasta:

Kinkkusuikaleita (1 pss)
Kananmunia (3kpl)
Tuorejuustoa (100g) (valitse maustettu, jos haluat piirakkaan valmiiksi makua, ilman mausteiden lisäämistä)
Paprikaa
Punasipulia
Kermaviiliä (1 pkt)
Juustoraaste ( 1/2pss)
Mausteita
Valmis piirakkapohja

Tykkään kovasti leipoa, mutta suolaisissa piirakoissa olen aika armoton oikoja. Ostan yleensä aina valmiin piirakkapohjan. Piirakkapohjan tekeminen ei ole mitenkään vaikeaa tai edes työlästä, mutta valmiin piirakka pohjan avulla säästää aikaa. Jos haluat, voit siis tehdä myös itse pohjan, mutta kiireessä suosittelen valmista pohjaa. Voitele piirakkapohja ja painele sulatettu piirakkapohja tasaisesti pohjalle. Jos sinulla on aikaa, kannattaa pohjaa hieman työstää ja levittää kaulimella, mutta pohjan saa levitettyä myös sormien avulla. Itse käytämme valmista ruokasprayta pohjan voitelemiseen (on muuten kätevä ylipäätänsä ruuanlaitossa). Pilko kasvikset ja ripottele ne tasaisesti pohjan päälle. Levitä kasvisten päälle kinkkusuikaleet. Sekoita kananmunien rakenne rikki astiassa ja lisää joukkoon tuorejuusto sekä kermaviili ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon ainakin suola ja pippuri, mutta piirakkaan saa vivahteita, kun käyttää monipuolisesti erilaisia mausteita. Kaada massa kasvisten ja kinkkusuikaleiden päälle ja ripottele päälle juustoraaste. Paista piirakkaa n. 35 min 200 asteessa. Maukasta brunssia!


Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)