Muuton tuotot ja menot


Kirjoittanut Laura

Olemmekohan me jo siinä kohtaa muuttoa, että voisin sanoa, että olemme vihdoin muuttaneet. Yhtään laatikkoa ei ole nurkissa lojumassa, jos ei lasketa kirpparipöytää odottavia laatikoita. Lopulta kotimme sisustus ja huonekalut muuttuivat aika paljon. Vielä haluaisin muutaman asian muuttaa, mutta tällä hetkellä, kun ei ole pakottavaa tarvetta, haluamme minimoida kuluja. Ikävä kyllä koronapa*** vaikuttaa kaikkeen ja meidänkin on syytä varautua pahimpaan mahdolliseen skenaarioon. Jonkin verran sain onneksi myytyä tavaroita eteenpäin ja sillä tavalla tienattuakin jotain. Tai oikeastaan ei voi sanoa, että tienasin mitään, koska jokaisesta tavarasta on alun perinkin maksanut. Sanotaanko, että sain tuottoja, koska myin osan tavaroista eteenpäin. Olisi harmittanut heittää kaikki roskiin ja ihmiset ovat valmiita maksamaan sopivaa hintaa käytetyistä tavaroista. Hämmästyin, ettei huonekalujen iällä ollut niin paljon merkitystä kuin kuvittelen. Sitäkin tärkeämpää on ollut oikea hinnoittelu.

TUOTOT

Ruokapöydän tuolit sain myytyä ensimmäisenä. Hinta oli aluksi liian korkea. Kun lisäsin Torin myynti-ilmoitukseen "saa tarjota", sain tarjouksen, johon tartuin. Tai itse asiassa tein vastatarjouksen, jonka ostaja sitten hyväksyi. Sain tuoleista saman verran, jonka yksi tuoli oli maksanut alun perin. Tuolit olivat jo nähneet paljon elämää, vaikka olivat ehjät ja hyvässä kunnossa. Mukava pariskunta kävi ne hakemassa seuraavana päivänä. Maksoivat 150€ käteisellä, joka oli yllätys.

Jouduimme vanhaan asuntoon ostamaan käytännössä kaikki eteisen kalusteet, koska asunnossa ei ollut valmiina kuin naulakko. Uuteen asuntoon ne eivät mahtuneet, joten niistä piti päästä eroon. Yksi kaappi tultiin hakemaan ja toinen laitettiin bonuspojan vaatekaapiksi. 25€.
Mummoni perintökaappi oli yksi niistä huonekaluista, joista en olisi halunnut luopua. Tyyliltään se ei ole koskaan sopinut meidän kotiimme, mutta olen raahannut sitä mukanani tunnepuolen syistä johtuen. Viilutettu liinavaatekaappi oli yhden laatikon kohdalta hieman rikki, joka tietenkin laski tuotteen hintaa. Löysin Torilta ilmoituksen, jossa ostettiin tuollaista kaappia. Laitoin ilmoittajalle viestiä ja saimme sovittua noudosta. Hinta ei ollut päätä huimaava ja olisin mahdollisesti voinut saada kaapista enemmänkin, mutta tunne syistä halusin kaapin kyseiseen kotiin. Siellä kaapin arvoa arvostettiin. Lopulta tilanne meni siihen, että mieheni sai kaupattua toisen saman tyylisen lipaston samaan kotiin ilmaiseksi. Se olisi muuten mennyt roskiin. Mieheni vei liinavaatekaapin autolla uuteen kotiin ja saimme siitä vielä pienen bonuksen hintaan. 70€.

Vanhaan kotiimme olimme hankkineet kaksi vitriinikaappia ja olin suunnitellut olohuoneeseemme uutta tv-tasoa. Tämän vuoksi toinen vitriinikaappi sijoitettiin keittiöön ja toiselle ei ollut tarvetta. Vitriinistä tuli paljon kyselyitä ja lopulta saimme sen myytyä muuton jälkeisellä viikolla, 40€. Samaisena viikonloppuna pääsimme rakentamaan uutta tv-tasoamme, johon saimme piiloon lasten lelut ja kaiken mahdollisen "krääsän".  Vanha tv-taso, muutama kaappi ja muutama tavara saivat uuden kodin siskoiltani ja jonkin verran veimme myös sorttiin tavaraa.  Tienattuja euroja tuli vielä muutaman viikon päästä lisää, kun sain muutaman vauvavuoden tavaran myytyä. 55€.  Yhteensä myytyä tavaraa kertyi tuon 340€ verran.


MENOT

En ole koskaan saanut kiinni siitä ajatuksesta, ettei ihmisillä mene muuttoon normaalia viikonloppua enemmän rahaa. Miten se on mahdollista? Ennen kuin menen tarkemmin uusien huonekalujen ostoihin listaan vähän sitä, mihin kaikkeen muuhun meillä meni muutossa rahaa.

-Vanhan asunnon seinien maalaus alkuperäiseen kuntoon 45 €
- Siivoustarvikkeet 20€
- Jätesäkit muuttoa varten 20€
- Kuplamuovia särkyneiden tavaroiden säilytystä varten 10€
- Muuttolaatikot kahdeksi viikoksi 30€
- Muuttopakun miehen töistä kahdeksi viikonlopuksi 78€ + bensa
- Uuden asunnon muutostyöt eli väliseinän rakentaminen 350€
- Sorttiasemalla käynnit (koska jätehuolto maksaa) 30€


Tähän voisi tietenkin listata vielä muuttoporukan ruuat, mutta toisaalta olisimme myös itse syöneet sinä viikonloppuna samaa ruokaa, joten se ei tavallaan ole lisäkulu normaalin elämisen päälle.
Kylmä fakta on se, että uuteen kotiin ei aina saa soveltumaan vanhassa kodissa toimivia ratkaisuja huonekalujen suhteen. Uudesta sohvastakin haaveilimme, mutta ehkä siirrämme haavetta siihen saakka, kunnes ei ole riskejä pukluista, kakasta tai mistään muustakaan eritteestä. Uudet huonekalut ovat väritykseltään vaaleansävyisiä, joten tumma sohvamme sohvapöytineen ovat aika lailla sopimattomia, mutta yritän elää tämän kanssa, kunnes koronakriisi helpottaa ja taloudellinen tilanne saa jonkinlaisen suunnan.

Jotain kuitenkin olimme jo etukäteen päättäneet ostaa. Uunin ja liesitason vaihdoimme uusiin ja ne maksoivat yhteensä vajaan 1000€. Tilasimme nämä virosta ja ne toimitettiin Postin kautta ovelle asti. Ostimme myös pesutornin eli vaihdoimme pesukoneen ja samalla ostimme kuivausrummun. Uudessa kodissamme ei ole yhtä paljon neliöitä kuin vanhassa kodissa, eikä vaatteiden kuivaustilaa ole samalla tavalla. Pesutorni maksoi yhteensä 1056 € euroa. Mieheni teki appeni kanssa meille uuden ruokapöydän vinyylilankusta (materiaalit 100€) ja siihen ostimme uudet ruokapöydän tuolit (40€/kpl). Ostimme uuden tv-tason ja viinikaapin (teimme itse Bestå-runkoon) Ikeasta nämä maksoivat yhteensä noin 300€. Ostimme myös vanhojen stereoiden tilalle soundbarin (200€) ja ostin myös uudet taulut olohuoneeseemme (50€). Taulun kuviksi valikoituivat kartat mökeistämme sekä kodistamme. Kuluja oli jonkin verran, mutta osa oli budjetoitu ja tarkoin laskettuja menoeriä. Tarpeellisia ja arkea helpottavia ostoja. Toivottavasti muuttomme ovat ohi pitkäksi aikaa ja olemme vihdoin kotona.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)