Bugaboo Buffalot sisarusvaunuina

Kirjoittanut Laura

Esikoista odottaessa, mietin vaunuja valitessa, jo hieman tulevaa. Halusimme lapset aika pienellä ikäerolla ja vaunujen tuli olla kestävät ja pitkäikäiset. Niiden olisi hyvä palvella kahden lapsen eri kasvuvaiheita. Aluksi olin katsonut hieman halvempia vaihtoehtoja, mutta mitä enemmän otin asioista selvää, sitä vakuuttuneemmaksi tulin siitä, kuinka olisi hyvä hieman panostaa vaunuihin enemmän. Ainakin enemmän, mitä olimme alun perin ajatelleet.
Kun päätimme budjetin vaunuille, oli perusominaisuuksien lisäksi miettivä jo tulevaisuutta. Miten tulisimme selviämään vaunuilla, jos meillä olisi kaksi lasta, jotka eivät vielä voisi liikkua omatoimisesti. Mitkä vaunumerkit tarjosivat ominaisuuksia vaunuihin, joilla olisi mahdollista pärjätä kahden lapsen kanssa. Esikoista odottaessa ei ollut mielekästä ostaa sisarusvaunuja, ainakaan sellaisia, jossa oli valmiina toinen istuin kiinteästi. Mieheni oli bongannut aikoinaan kaupungilla vaunut, joiden ulkonäköön oli tykästynyt. Hän kehui myös niiden kokoa sekä pyöriä, jotka varmasti toimisivat maastossa kuin maastossa. Hänellä ei tosin ollut hajuakaan siitä, minkä merkkiset vaunut mahdollisesti olivat olleet kyseessä. Hetken kuvailun perusteella päädyin siihen, että kyseessä oli ollut Bugaboon-vaunut. Kerroin niiden listahinnan miehelleni ja hänen piti istua hetkeksi alas.
Googlettelin käytettyjä vaunuja, jos vaikka löytäisimme sattumalta meille soveltuvan yksilön käytettynä. Yhtään sellaista ei tullut vastaan. Aloimme punnitsemaan hintaa oikeasti ja lopulta päädyimme ostamaan vaunut uutena, onneksi reilusta alesta. Vaunuihin sai kolmen vuoden takuun ja laadukkaat vaunut kestäisivät hyvin kahden lapsen kulutuksessa. Vaunut olisi helppo tuunata vauvan tarpeista taaperon tarpeisiin. Bugaboolla on myös hurja määrä erilaisia lisäosia vaunuihin, jolla saa myös vaunuihin lisää toimintaominaisuuksia.


Pohdimme pitkään, olisiko syytä ostaa tuplavaunut vai mennä yksikkövaunuilla. Itse ajattelin silloin, että lapsilla tulisi mahdollisesti olemaan sen verran ikäeroa, ettei toista istuin osaa oikeasti tarvittaisiin. Toivottu ikäero olisi sellainen, että vanhempi lapsi pystyisi kävelemään jo jonkinlaisia matkoja. Bugaboolta saisi tarvittaessa ostettu vaunuihin istumalaudan, joka helpottaisi mahdollisesti pidempien matkojen tekemistä. Kun typykkä ilmoitti itsestään, oli ikäero lopulta pienempi, mitä olimme alun perin ajatelleet. Kävipä siinä jo mielessä vaunujen vaihto. Patukka oli kuitenkin jo sen verran reipas, että käveli osittain muutenkin päiväkotimatkat. Koimme, että meillä ei lopulta oikeasti ollut tarvetta tuplavaunuille. Selasin läpi Bugaboon faceryhmää ja keräsin vinkkejä, mitä kaikkea olisi kuitenkin hyvä ostaa vaunuihin lisäksi. Yritin kerätä kasaan käytettynä kaikkea, mutta lopulta eräästä nettikaupasta sai kaiken sen verran reilussa alessa uutena, että en kokenut järkeväksi laittaa samaa määrää rahaa käytettyyn tavaraan. Päädyimme tilaamaan lisäosat nettikaupasta.
Ensimmäinen lisäosa, joka oli ehdoton meidän perheemme tarpeisiin, oli istumalauta. Lautaa löytyi kahdessa eri vuosimallissa ja toiseen saa istuinosan ja toinen on pelkkä seisomalauta.  Halusimme ehdottomasti laudan istuinosalla. Toinen minulle ehdoton lisäosa oli kesäkuomu vaunuihin, josta olin haaveillut jo patukan vauvavuoden aikana. Vaunujen mukana tullut kuomu ei hengitä yhtään ja onkin kätevä kylmillä keleillä, mutta kesällä ja keväällä kaipaa tuulettuvaa vaihtoehtoa. Koska Buffaloiden valmistus on lopetettu, oli niihin kuuluvaa "kesäkuomua" hiukan hankala löytää mistään.
Selvittelyjen jälkeen kävikin ilmi, että Donkeyjen (Bugaboon sisarusvaunut) kuomu käy, jos ostaa siihen sopivat kuomukaaret. Laitoin näillä ohjeilla tilaukseen kuomun ja kaaret. Halusin myös hieman lenkeilleni helpotusta ja ostin vaunuihin mukitelineen sekä puhelintelineen. Nämä ei liity millään tavalla Buffaloiden tuunamiseen sisarusvaunuiksi, mutta helpottivat hieman omaa lenkkeilyjä ja "lattemammailua".


Miten sitten käytännössä kaikki on toiminut? Todella hyvin. Muutaman kerran olen miettinyt, kuinka olisi muutama kauppareissu ollut helpompaa toteuttaa tuplilla. Muuten en koe, että olisi tarvinnut mitenkään erityisesti miettiä, mitä voi tehdä tai jättää tekemättä. Taapero on alun kiukkuilun jälkeen tykästynyt laudalla menemiseen ja kokeen sen "hänen omaksi paikakseen". Patukan kotipäivinä olemme menneet puistoilemaan niin, että hän on istunut koko matkan laudalla. Joskus hän haluaisi kävellä itse, mutta on ilman sen ihmeempiä kiukutteluja ymmärtänyt, miksi laudalta ei voi hypätä koska vaan pois. Monesti olen hänet päästänyt myös kävelemään, johon olen myös ajankäytön kanssa varautunut etukäteen. Ainoa haaste on ollut vain yksi runko-osa. Muutamia kertoja olisimme halunneet vauvan syntymän jälkeen lähteä pelkästään taaperon kanssa liikenteeseen vaunujen kera. Koska alkuperäisessä myyntisetissä on mukana vain yksi runko (johon siis tuunataan tarpeen mukaan joko vaunukoppa tai ratasistuin), on lähteminen ollut turha toivo taaperon kanssa. Siksi päädyimme ostamaan käytettynä toisen runko-osan, jonka löysin face-ryhmästä. Tämä helpotti paljon taaperon kanssa kahdestaan lähtemistä, koska valmiina olevia ratas- tai vaunukopparunkoja oli yksinkertaista vaihtaa vaunujen runkoon.


Meillä Buffalot ovat toimineet oikein hyvinä sisarusvaunuina. Niitä on voinut tarvittavien lisäosien avulla tuunata eri käyttöön. Jos on halunnut lähteä taaperon kanssa kahdestaan, on vaihdettu ratasistuin paikoilleen ja nostettu vaunukoppa pois paikoiltaan. Jos on toisaalta taas halunnut lähteä molempien lasten kanssa liikkeelle, olen virittänyt vain istumalaudan paikoilleen. Yhteensä käytimme lisäosiin ja toiseen ratas/vaunukopparunkoon rahaa alle 200 euroa (en laskenut tähän mukaan juomatelinettä, puhelintelinettä tai kesäkuomua, jotka taisivat olla yhteensä alejen jälkeen 100 euron luokkaa).  Meidän perheemme on pärjännyt näillä todella hyvin. Patukan kotipäivät ovat toimineet tällä combolla tarpeisiimme oikein hyvin. Muuton jälkeen olemme myös menneet päiväkotiin bussilla sekä kävellen, enkä ole kokenut yhdistelmää epäkäytännölliseksi tai hankalaksi. Laudan saa tarvittaessa nostettua ylös ilman, että sitä irrottaa, joten on ollut helppo nostaa se esimerkiksi bussissa " pois tieltä". Toisaalta vajaa kahden kilometrin matka ei ole ollut hankala kulkea tällä yhdistelmällä, vaikka seisomalauta onkin lisänä vaunuissa. Vaunujen työntöaisa pitää vain nostaa mahdollisimman korkealle, jotta taapero mahtuu vaunujen ja sinun väliisi. Tuunaamalla saimme säästettyä sievoisen summan siihen nähden, että olisimme joutuneet vaihtamaan vaunut sisarusvaunuihin tai ostamaan kokonaan uudet vaunut. 


Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)