Muuton keskelläKirjoittanut Laura

Terkkuja täältä muuttolaatikoiden keskeltä. Kohta on mennyt viikko uudessa kodissa ja tuntuu, että juuri eilen vasta kannettiin kaikki tavarat uuteen kotiin. Täytyy sanoa, että eipä ole ollut koskaan näin pitkään kestänyttä muuttoa kuin tämä on ollut. Ensimmäiset päivät tuntuivat menevän tavaroita siirrellessä eikä mikään tavara tuntunut löytävän sopivaa paikkaa. Ahdistus alkoi iskeä hiljalleen, kun tavaraa tuli koko ajan lisää. Vanha asunto ole vieläkään tyhjä. Ja onhan se totta, että lapset lisäävät tavaran määrää tuhatkertaisesti. Taapero tuli sopivasti muuton alla kipeäksi ja suunnitelmat menivät sen osalta uusiksi. Yksi vapaapäivä päiväkodista muuttuikin kolmeksi vapaapäiväksi ja oli sanomattakin selvää, että sain heittää hyvästit helpolle pakkaamiselle. Tuntui, että mitä tahansa pakkasin, oli poika hetken päästä jo purkamassa laatikoita. Laatikot loppuivat kesken ja lopulta pakkasin osan tavaroista jätesäkkeihin (muutakin kuin vaatteita tai liinavaatteita). Pienen lisähaasteen muuttoon toi uuden kodin kellarissa joulukuussa ollut vesivahinko. Saimme tästä tietää muutama viikko ennen muuttoa ja olin ihan maani myynyt. Saamme tietää tarkempaa korjausaikataulua parin viikon päästä, mutta todennäköistä on, että saamme kellarin käyttöömme vasta kesällä. Jouduimme siis aika pikaisella aikataululla miettimään uusiksi säilytysratkaisuja. Viimeinen vaihtoehto olisi ollut vuokrata kallis säilytyspaikka, mutta onneksi saimme tavaramme mahtumaan muihin sijoitus paikkoihin. Suuri kiitos siitä lasten isovanhemmille sekä ystävällemme.

 Olen uutta asuntoa järjestäessä ollut aika tunteeton ja heittänyt kiertoon paljon tavaraa. Omia vaatteita olen laittanut kiertoon vielä yhden jätesäkillisen verran. Yksinkertaisesti siitä syystä, ettei meidän kaappitilamme riitä millään käyttöömme. Olimme ajatelleet huonejärjestyksen alun perin eri tavalla, mihin lopulta päädyimme. Tämä tarkoitti käytännössä sitä, että meidän aikuisten käyttöön jäi vähemmän kaappitilaa, mitä olimme alkuperäisesti suunnitelleet. Ainoa ratkaisu oli karsia ylimääräistä ja lopulta se oli yllättävän kivutonta. Jätesäkillisen verran turhia vaatteita vietiin kiertoon. Käyttöön jäi kaikki tarpeellinen. Muuton yhteydessä mietin myös ajatusta töihin paluusta, jonka yhteydessä tulee olemaan tarve päivittää vaatekaapin sisältöä. Sitäkin ajatellen, oli nyt hyvä tilaisuus käydä vaatekaappia läpi. Omat vaatteeni odottavat toista vaatetankoa, muuten kaikkien vaatteet ovat löytäneet omille paikoilleen.
Keittiö oli ensimmäinen huone, joka oli valmis. Astiat ovat paikoillaan ja keittiöön jäi jopa ylimääräistä tilaa. Suurin osa tavaroista on vielä epäjärjestyksessä, niin sanotusti ”tungettuna” kaappeihin piiloon. Kaapit vaativat sisälle järjestystä ylläpitäviä laatikoita ja ankaraa Dymon käyttöä. Rakastan, kun asiat ovat helposti saatavilla ja laatikosta ilmenee heti, mitä se sisältää. Tiesin, jo etukäteen, että tulisin kaipaamaan vanhan kodin kuiva-ainekaapin vetokoreja. Täällä on vaan pelkistetyt hyllyt ja ne ovat niin epäkäytännölliset. Jossain kohtaa tulemme niihin hankkimaan vetokorit, joka tuo ennen kaikkea keittiöön lisää käytännöllisyyttä ja käyttömukavuutta. Ensi viikon aikana, tulemme samaan uuden uunin ja lieden. Olemme nyt käyttäneet asunnossa valmiina olleita kodinkoneita, jotka ovat jo aikansa eläneitä. Minulla ei ole koskaan ollut induktiotasoa käytössä, joten mielenkiinnolla odotan, miten tulen tottumaan sen käyttöön. On ollut myös todella paljon helpompaa isomman jääkaapin kanssa ja ensi viikolla palaammekin kauppakassitilauksen pariin. Jännä nähdä, kuinka paljon enemmän tavaraa mahtuukaan jääkaappiin, kun tilaamme normaalin viikon satsin ruokia.


Toiveeni toteutui, kun hankimme uuden tv-tason ja sain tavaraa piiloon. Mietin aluksi, veisikö koko olohuoneen pituinen taso paljon tilan tuntua huoneesta, mutta pelko oli turha. Taso tuo paljon rauhallisuutta huoneeseen, kun kaikki lasten lelut saadaan tason alle piiloon. Taso on puun ja valkoisen värimaailman yhdistelmä ja olen todella tyytyväinen ostoomme. Tasoon täytyy hakea yksi "pala" lisää ja toiseen päähän ajattelimme sijoittaa mahdollisesti isomman ja uuden viinikaapin. Eteiseen tarvitsemme kenkien säilytystä varten muutaman uuden kenkäkaapin. Uudet ruokapöydäntuolit odottavat myös ostajaansa kaupassa. Emme ole voittaneet lotossa, joten kaikkea ei voi ostaa kerrallaan, vaan ostoksia pitää jakaa tärkeys järjestyksessä eri kuukausille. Toivon tosin, ettei asuntomme ole valmis vasta siinä vaiheessa, kun palaan töihin. Olisi ihana nauttia tulevasta kesästä valmiissa kodissa.
Monet ovat kysyneet, miten meidän muuttomme on sujunut ja olenkin jokaiselle todennut samaa. Kuinka onkaan ollut helpompaa muuttaa silloin aikoinaan yksin yksiöstä toiseen vain omia tavaroitansa. Tavara määrä koostui muutamasta laatikosta sekä vaatteista. Nyt jokaisen muuton yhteydessä on tavaraa tullut aina muutama kassi ja laatikko lisää. Lapset ovat kasvattaneet tavaroiden määrää entisestään ja epäilinkin ensimmäisen yön koittaessa, että miten tulisimme ikinä mahtumaan uuteen kotiimme. Muutto oli raskas ja vannoin, että tästä kodista ei muuteta vasta kuin pakon edestä. Paljon on vielä tekemistä ja ennen kaikkea ostettavaa, mutta kyllä minulla on päivä päivältä enemmän olo, että olen vihdoin kotona.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)