Lastenvaatekirpputorilla osa 2


Kirjoittanut Laura
Viikon myynnin jälkeen pääsin käymään kirpputorilla uudestaan. Olin sitä varten laputtanut bonuspojan kaapissa olleet pienet vaatteet. Patukka oli palannut päiväkotiarkeen, joten ajelin typykän kanssa kirpputorille heti aamupäivästä. Pieni ahdistus oli tosin päällä, koska en ollut läheskään varma siitä, olinko saanut myytyä muuta kuin muutaman hassun bodyn. Ikea-kassin kanssa painelin sisälle enkä tajunnut sisälle mennessäni sanoa, että olin tullut tekemään pöydän täyttöä. Arkisin kirpputorilla on paljon hiljaisempaa ja sinne on mukava mennä. Myyjä tuli kysymään täytöstä ja pahoittelin, etten tajunnut siitä sanoa. Hän tulosti minulle myyntiraportin. Olin myynyt viikossa 39 tuotetta ja niistä olin saanut 69,50€. Ei ole todellista. Olin jo viikon jälkeen voitolla. Pöytä oli kuitenkin maksanut kahdeksi viikoksi sen 49€. Miten luksusta. Innostuin entisestään. Varsinkin, kun tiesin, että olin tuonut seuraavalle kuudelle päivälle niitä kysytyimpiä vaatteita. Olin yllättänyt kaikesta siitä, mitä lopulta olin saanut myytyä. Järjestin pöytää uudelleen ja sijoitin sinne isompia vaatteita. Kysyin ohimennen, onko äitiysvaatteille kysyntää. Ostin typykän aikana aika paljon uusia äitiysvaatteita, jotka olivat aika priima kunnossa edelleen. Niille löytyi kirpputorilta oma rekkinsä, johon ne voisi sijoittaa. Niiden myynti kuului normaaliin pöytähintaan. Niiden menekki vastasi oikeastaan myytyjä pienen vauvan vaatteita, joten jos vauvan vaatteita saisi myytyä, olisi äitiysvaatteille kysyntää.
Itse olisin kovasti kaivannut raskausaikana hyvälaatuisia- ja kuntoisia äitiysvaatteita kirpputoreille. Niiden käyttöaika on niin lyhyt, että on tavallaan järjetöntä laittaa niihin hirveitä määriä rahaa, koska todennäköisesti en tule niitä enää koskaan käyttämään. Toisen raskauden aikana olin äitiysvaatteita ostanut jonkin verran, enkä niitä ollut kovin montaa kuukautta kerennyt käyttämään. Laputin samana iltana vielä raskausvaatteita, koska ajattelin kokeilla niiden myymistä. Loppu viikosta oli kamalasti kaikkea ohjelmaa. Meillä alkoi perjantaina typykän muskari ja olimme päättäneet aloittaa perjantaipulla- perinteen Tanjan kanssa, joten sinä päivänä en enää kerennyt viemään lisää myytäviä vaatteita kirpputorille. Ajattelin myös, että oli täysin turhaa viedä lauantaina kirpputorille myytävää tavaraa, kun sunnuntaina minun pitäisi ne hakea sieltä pois. Minulta jäi siis äitiysvaatteet viemättä. Harmittaa, mutta minun täytyy kokeilla ensi kerralla niiden myymistä.


Sunnuntain olin saanut hieman omaa aikaa ja kävin tyhjentämässä kirppispöydän, jonka jälkeen pääsin myös kirjoittamaan kahvilaan ihan yksin. Olin ihan äimänä, kun näin, kuinka paljon porukkaa oli kirppiksellä sunnuntaina. Taitaa tuo kirpputori ollakin aika suosittu paikka. Kassalla oli ruuhkaa, joten menin suoraan tyhjentämään pöytääni. Osa myymättä jääneistä vaatteista oli yllätyksiä. Olin täysin käyttämättömiä vaatteita hinnoitellut niin alas, että saisin ne varmasti myytyä. Mutta toisin kävi. Paljon oli sellaisia vaatteita, jotka olisivat täysin ajankohtaisia, jos pääkaupunkiseudulla olisi normaalit tammikuun lämpötilat. Kaikki toppavaatteet olivat järjestäen jääneet myymättä samoin kuin toisaalta välikausitakit. Bonuspojan välikausihousuja oli myyty jonkin verran, mutta takit olivat myymättä. Suurin myynti oli tullut vauvan bodyista sekä bonuspojan paidoista. Olin myös iloisesti yllättänyt, että olin saanut myytyä muutamat vauvan haalarit sekä pinnasängyn käyttämättömän reunasuojan. Ostin sen aikoinani patukan raskausaikana, mutta nykyajan pinnasängyt ovat mitoiltaan ihan eri kuin aikoinaan. Meillä on mieheni aikainen pinnasänky, joka on paljon kapeampi ja lyhyempi kuin tämän hetkiset pinnasängyt. Enkä ollut tätä tajunnut varmistaa ennen kuin kävin suojan Ikeasta ostamassa.


Vein kirpputorille kolme Ikea-säkillistä tavaraa ja toin sieltä takaisin yhden säkillisen takaisin. Tästä voisi päätellä, että hinta ja vaatteiden laatu on kohdannut ostajat. Toisaalta kirpputorin myynti on paljon kiinni myös ostajien tarpeesta. Minkä kokoisia vaatteita ostajat ovat tulossa ostamaan ja kohtaako se sinun myymiäsi kokoja. Toisaalta myymiseen vaikuttaa myös tyylisi. Meillä kaikilla on omat mieltymyksemme. Joku rakastaa räikeitä ja kuviollisia vaatteita, toisille ei ole niin väliä, kun vaatteet ovat ehjiä sekä puhtaita ja joku toinen haluaa vaan pelkistettyä tai edullista. Esimerkkinä voisi sanoa, että viereisessä myyntipöydässä myytiin pelkästään merkkituotteita (Gugguu) ja niissä oli paljon kovempi myyntihinta kuin omissa tuotteissani. En tiedä oliko tarkoitus edes päästä välttämättä vaatteista ja tuotteista eroon, vaan katsoa, millä hinnalla niitä saisi myytyä. Itse en olisi merkkituotteita laittanut myyntiin kirpputorille niin koville hinnoilla, jos niistä oikeasti haluaisin päästä eroon. Olen myös huomannut, että nettikirpputoreilla liikkuu paremmin merkkivaatteet kuin perinteisillä kirpputoreilla. Se vinkkinä niille, jotka myyvät merkkiä. Ehkä asiakaskunta on erilaista live-kirpputoreilla kuin netissä.


Miten sen myynnin kanssa sitten. Jouduin kassalla odottelemaan tovin, koska minua ennen oli ostajia ostamassa tuotteita sekä myyjiä tilittämässä pöytien tuottojaan. Odottelin vuoroani ja uusi myyjä pöytiään. Hän kiitteli minua, kun olin tullut ajoissa tyhjentämään pöytäni. Hän pääsi laittamaan omia myytäviään aikaisemmin paikoilleen. Hän kertoi, että hänellä olisi kaksi pöytää ja ihmetteli ääneen, miten ikinä saisi kaikki myytävät tuotteensa laitettua esille. Hymyillen sanoin, että toteutan vaan kirpputorin sääntöjä, joiden mukaan pöydän on oltava tyhjä puoli tuntia ennen pöytäjakson päättymistä. Taisin olla väärässä kohtaa jonossa, kun jouduin melkein ohitetuksi. Kerroin kirpputorin pitäjälle, että olin tyhjentänyt pöytäni. Hän teki tilityksen ja sain kuitin tositteeksi. Kirjoitin tilinumeroni paperille ja hän liitti kuitin tilinumeroni yhteyteen. Tilityspäivä oli 17. päivä, joten sain vielä hetken odottaa myyntivoittoani. Kuitista sain kuitenkin vakoiltua tilitettävän summan. Lopullinen myyntini oli 118 euroa eli olin tehnyt voittoa yhteensä 69 euroa. Enemmän kuin olisin voinut kuvitellakaan. Loistava fiilis. Jonossa odotellessani eräs nainen varasi pöydän itselleen ja kuulin ohi mennen, että pöydän vuokra olisi mahdollista maksaa myös myynnistä. Eli ensi kerralla, kun varaan itselleni kirpputoripöydän, ei minun tarvitse varata maksua ennakkoon vaan sen voi vähentää myynnistä. Erittäin kätevää. Taidan varata seuraavan pöydän maaliskuun lopulle. Silloin olemme jo muuttaneet uuteen asuntoomme ja neiti taas kasvanut hieman, joten myytävää on tullut varmasti lisää.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)