Vauvan "my day"

Kirjoittanut Laura

Ajattelin aloittaa uuden postaussarjan, jonka tarkoituksena on jättää muisto vauvasta jokaiselta vauvavuoden kuukaudelta. Tarkoitus on tehdä sarjaan kerran kuukaudessa postaus vauvan päivästä. Miten vauva nukkuu, miten vauvan päivä rakentuu ja mitä kaikkea uutta vauva on oppinut. Mielessä oli myös lisätä tämä teksti vauvakirjaan muistoksi jokaisen kuukauden kohdalle. Vaikka kyseessä on yksi tavallinen päivä muiden päivien joukossa, on se yksi tärkeä muisto vauvavuodesta.


MY DAY 26.10.2019, Lauantai 2,5 kk vanhana

Kello löi 0.00 ja olin juuri puoli tuntia aikaisemmin päättänyt nukahtaa ja antaa myös äidin kerätä voimia seuraavaan päivään. Nukuin ensimmäisen pätkän hyvin ja heräsinkin vasta puoli neljän aikoihin syömään, kun vatsassa kurni. Paukuttelin kovasti ja masussani kiersi kuplia. Söin aika pitkään ja nukahdin äidin viereen. Heräsin uudestaan kuudelta ja söin taas. Äidin mielestä olin syönyt jo tarpeeksi, mutta olin eri mieltä. Tämä melkein herätti minut, mutta maltoin kuitenkin jatkaa syömistäni ja nukahdin sen jälkeen. Äiti herätti minut varttia vaille kahdeksan, koska oli aika nousta. Vaippaan olin saanut yön aikana monet pissat ja yhden märän paukun. Tykkään pantata kakkaa ja ensimmäisen kuukauden jälkeen olen saattanut olla viikonkin kakkaamatta. Säilytän kaiken mahdollisen ravinnon leukaani ja jalkamakkaroihini. En oikein ymmärrä, kun sitten joskus teen kakan, isä ja äiti pitävät bileet.


Äiti pyyhkii silmäni lapuilla, koska viime viikolla silmäni rähmivät aika paljon ja äiti oli minua viemässä jopa lääkäriin. Onneksi ei tarvinnut, silmäni vaan vaativat kaksi kertaa päivässä kunnon pyyhinnän. En tosin siitä tykkää yhtään ja yleensä ilmoitan sen isosti huutamalla. Lopetan, kun pääsen äidin syliin. Äiti tai isä pyyhkii silmät viimeisenä, jotta pääsen heti syliin rauhoittumaan. Äiti vie minut alakertaan ja siellä saan heti hyvän huomenen toivotukset isältäni ja nuorempi isoveljeni tulee antamaan minulle pusun. Pääsen omalle Tripp Trapp- tuolilleni istumaan ja seuraamaan, kun muut syövät aamupalaa. Olemme lähdössä seuraavaksi ulkoilemaan minun ja patukan kavereiden ja niiden äidin kanssa. Meidän äitimme juttelee tosi paljon. Yleensä se on minun aikani nukkua vaunuissa. Isoin isoveljeni pukee minulle ulkovaatteet päälle ja samalla minua alkaa kovasti väsyttää. Isä laittaa minut vaunuihin ja kun äiti on saanut pumpattua maitoa muille vauvoille, lähdemme puistoon.
Patukka matkustaa minun kyydissäni vaunuissa myös, sellaisella laudalla ja äiti sanoo sen menevän tällä kertaa tosi hyvin. Nukun koko ulkoilun ajan vaunuissa. Vähän minua välillä harmittaa, kun tutti tipahtaa, mutta onneksi äiti laittaa sen minulle takaisin suuhun ja saan jatkettua uniani. Lähdemme takaisin puistosta kotiin ja jatkan uniani vaunuissa edelleen. Herään vasta, kun isoveljeni on mennyt nukkumaan. Hirveä nälkä pitkien unien jälkeen ja syönkin pitkään ja hartaasti. Äiti siirtää minut lattialle uuden hienon leikkimaton päälle ja laittaa kanan "laulamaan". Tykkään seurailla leikkimatossa olevaa soivaa kanaa, joka myös vilkkuu musiikin tahdissa. Jaksan välillä katsoa sitä vähän kauemmin ja joskus minua ei kiinnosta se ollenkaan. Äiti yrittää pitää minua myös masullani, mutta se ei oikein ole minun mieleeni, vaikka jaksankin jo pitää päätä ylhäällä niin, että näen jotain. Lopulta minua alkaa taas kovasti väsyttämään, mutta ennen sitä jokin kiertää masussani.


Päätän tehdä isot kakat isän iloksi pitkästä aikaa. Äiti on lähdössä johonkin omiin menoihinsa niin saan vielä pikku huikat maitoa ennen lähtöä. Äitini käy viikonloppuisin muutaman tunnin omassa harrastuksessaan, joten olen tottunut juomaan silloin tällöin tuttipullosta. Se ei ole koskaan minulle ollut ongelma, olen vastasyntyneenäkin saanut syödä sekä pullosta että äidin rinnalta. Äidin ollessa poissa isä lämmittää minulle totutusti 125 ml maitoa, jonka juon hyvillä mielin. Pari tuntia isän ja veljien kanssa on ohi ja äiti tulee takaisin. Kerkesin siinä vaiheessa torkkua hetken sekä syödä. Tätikin on tullut katsomaan meille jääkiekkoa ja leikittämään minua. Isoveljeni nukkumaanmenoaika koittaa ja hänelle tulee aina siinä vaiheessa harmitus ja itku. Hän ei kai haluaisi mennä nukkumaan. Koska minulla ei ole vielä mitään nukkumaanmenoaikoja ja jään äidin kanssa alakertaan, kun isä menee nukuttamaan isoveljeä. Jääkiekko-ottelun jälkeen valvon vielä hetken ja tykkään olla äidin sylissä ja syödä jatkuvasti. Olen tällainen iltaherkuttelija. Iltapesujen jälkeen saatan vielä valvoa muutaman tunnin, vähän päivän mukaan. Lopulta annan periksi noin 23.00 äidin tainnuttavan maidon avulla. Useasti äiti ehtii nukahtamaan ennen minua, joten nukumme kylki kyljessä. Nyt äiti yrittää siirtää minua omaan sänkyyni, mutta sehän ei minulle käy. Jälleen suunnitelmani toimii ja äiti luovuttaa ja pääsen äidin kainaloon nukkumaan.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)