Topit & flopit

Jälleen olisi aika yhden viikon toppien ja floppien. Avatessani tätä pohjaa, mietin jälleen, että mitä viime viikon aikana tapahtui. Ja en muista kunnolla. Lauran viikko meni jälleen niin nopeasti, että tuntuu, ettei päivien aikana ehtinyt tapahtua mitään ihmeellistä. Viikonloppu meni mökillä ja isänpäivää viettäen, mutta siinä se viikko olikin. Joskus tuntuu, että niitä toppeja ja toisinaan floppeja saa oikeasti miettiä. Arki on niin tasapaksua välillä, ettei arjesta nouse esiin mitään suurta ja ihmeellistä. Ehdoton viikon kohokohta oli viime yö, kun meidän erittäin huonosti nukkuva taaperomme nukkui koko yön heräämättä. Monesti sitä toivoo, ettei taaperon täydet yöunet olisi pelkkä poikkeus, mutta uskon, että vielä menee hetki, ennen kuin täysistä öisistä tulee osa meidän arkeamme.

Jos Lauran viikko on tuntunut tasapaksulta, niin siltä se jälkikäteen ajateltuna tuntuu Tanjastakin. Huomaan, että syksyn ja pimeyden myötä sitä jotenkin käpertyy sisätiloihin ja muutenkin muuttuu melko passiiviseksi. En tiedä onko se kuitenkaan yhtään huono juttu ja olenkin kuullut joskus, että pimeyden ja väsymyksen saapuessa pitäisi juurikin hidastaa ja käpertyä sohvannurkkaan lepäämään. Helposti sitä vaan paahtaa täysillä eteen päin, vaikka kroppa kaipaisi vain keventämistä ja rauhoittumista. Toki liikaa ei pidä väsymyksellekään antaa valtaa ja itse ainakin huomaan, että päivittäisistä ulkoiluista kiinni pitäminen tuo päiviin lisäenergiaa. Happihyppelyjä ja sohvalle käpertymistä siis sopivassa suhteessa, niin jaksaa pimeimpien aikojen yli.


TOPIT

Pottailu (Laura)
Viime viikon aikana meidän pottaharjoituksemme ovat toden teolla saaneet tuulta purjeittensa alle. Pottaharjoituksia motivoimme tarrankeräyksellä, joka varmasti motivoi entisestään jo suhteellisen hyvin sujunutta harjoittelua. Olimme viikonloppuna mökillä, joka monesti hieman vaikeuttaa potalla käymistä. Tänä viikonloppuna kävi kuitenkin toisin. Viikonlopun aikana ei tullut yhtäkään kakkaa vaippaan, vaan sunnuntaina kotiin tullessamme saimme oikein urakalla liimailla kakkatarroja tarrojenkeräyspaperille. Sunnuntai-ilta jatkui samalla teemalla ja koko illan ajan vaippa pysyi kuivana. Aamulla sain kuitenkin vaihtaa vaipan, koska yöllä vaippaan oli tullut muutamat pisut. Olen kuitenkin super tyytyväinen siitä, että patukka on alkanut tunnistamaan hätää ja haluaa käydä potalla. Vaikka löysinkin perjantaiaamulla siivotessani muutaman kakkakikkareen verhojen takaa, on se pieni harmi suuren edistyksen keskellä. Vahinkoja tulee varmasti sattumaan vielä, mutta uskallan sanoa, että vihdoin suunta on oikea ja vaipattomaan aikaan ei ole enää kovin pitkä matka. 


Isänpäivä (Tanja)
Viikonloppuna juhlittiin isiä ja taas kerran sain todeta, miten upea isä lapsillani on. Mieheni on osallistuva, rakastava, läsnäoleva ja välittävä. Isä, joka hassuttelee ja leikkii, mutta tarvittaessa laittaa rajoja. Isä, joka osaa näyttää tunteita, halata ja pussata. Juuri sellainen isä, mitä lapsilleni toivon. On myös ihanaa, että mieheni puuhastelee paljon lasten kanssa ja joka viikkoon kuuluu "perustouhujen" lisäksi ainakin uimareissu ja välillä sen lisäksi Hoplopissa tai muissa aktiviteeteissa käyntiä. Vanhemmuus on ihan parasta maailmassa, etenkin, kun sitä on tasavertaisena vanhempana jakamassa mieheni kaltainen ihminen.


FLOPIT

Tapaturmat (Laura)
Patukalle sattuu ja tapahtuu. Viime viikkojen aikana on tuntunut, että päiväkodissa on päivittäin sattunut jotain. Viime viikon alussa jopa naureskelimme hoitajien kanssa, kuinka taaperollamme on niin paljon jo vauhtia, ettei hänen vauhdissaan tahdo pysyä. Maanantaina oli kaaduttu hiekkalaatikon reunaan ja keskellä otsaa oli iso naarmu. Seuraavana päivänä kävin hakemassa patukan päiväkodista ja ohimolla oli jälleen jälki. Joku päiväkodin leikkikavereista oli potkaissut häntä otsaan, ja jälki ei ollut mikään pieni. Tunnen poikani ja tiedän, että hänellä on välillä turhankin paljon vauhtia, mutta harmittaahan se ihan hulluna, jos päivittäin pää kokee kovia. Vaikka lasten päät ovat tehty kestämään kaatumisia ja iskuja, nukkuisin yöni paremmin, jos niitä ei tulisi. Keskiviikkona viedessäni patukkaa jälleen päiväkotiin, tuli edellisen päivän potkaisijan äiti pahoittelemaan sattunutta ja oli oikeasti erittäin pahoillaan. Osaan suhteuttaa asioita ja kerroinkin hänelle, ettei ole hätää. Lapseni nyt sattuu myös olemaan sellainen, joka näitä tapaturmia kerää ympärilleen. Toisaalta tuli tosi hyvä mieli, että joku oli oikeasti pahoillaan. Pienellä eleellä ja muutamalla hassulla sanalla voi olla todella suuri merkitys.


Autokolari Hoplopissa (Tanja)
Lauran poika ei ollut ainoa, jolle sattui ja tapahtui viime viikolla. Olin esikoisen kanssa eräänä iltana Hoplopissa ja päätimme mennä ajamaan siellä olevilla sähköautoilla. Juuri kun olin nousemassa poika sylissäni auton kyytiin, kaksi lasta ajoi selkäni takaa suoraan päin meidän autoa. Törmäyksen voimasta meidän auto sinkosi eteen päin ja koska en ollut ehtinyt vielä istuutua, niin kaaduin tietenkin suorilta jaloiltani selälleen, osittain törmäävän auton päälle kaatuen. Esikoinen selvisi tilanteesta säikähdyksellä, koska hän pysyi koko episodin ajan sylissäni turvassa, mutta itse sain kovan kolauksen selkään, lantioon, pakaraan ja toiseen kyynärpäähän. Törmäys sattui ihan järkyttävän paljon ja nyt vielä muutama päivä sen jälkeen kroppa tuntuu olevan kipeänä joka puolelta. Törmäävän auton lasten isä kävi pyytämässä anteeksi ja kysyi vointiani. Silti hieman ottaa päähän, että välillä Hoplopissa näkee todella kurittomasti käyttäytyviä lapsia ja tälläkään kertaa törmäystä ei mitenkään voi laittaa vahingon piikkiin. Jos oma lapseni olisi jo sen verran iso, että voisi ajaa kyseisillä autoilla yksin, hänelle todellakin tehtäisiin selväksi, miten auton kanssa tulee käyttäytyä. Ja jos jotain vastaavaa sattuisi, niin poika itse kävisi pyytämässä anteeksi ja ajot olisivat siltä erää ajettu. On todella vaarallista, jos Hoplopin kaltaisessa paikassa lapsella ei ole mitään taitoa ottaa huomioon muita ihmisiä ja sitten todellakin sattuu ja tapahtuu, kun vauhtia on aivan liikaa.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)