Topit & flopit

Talvi tekee tuloaan ja samalla myös joulu. Lauran loppuviikko onkin mennyt jo joulua fiilistellen, mutta onneksi tällä kertaa hieman maltillisemmin kuin aikaisempina vuosina. Muutamia joulusuunnitelmia onkin tullut tehtyä ihan käytännön syistä, mutta samalla on ollut parasta laittaa joululauluja taustalle soimaan. Viikkoon on mahtunut suuria ja ristiriitaisia tunteita, ja tämä viikko onkin osoittanut, että elämä tuo eteen uusia haasteita nopeallakin tahdilla. Kaikkeen ei pysty mitenkään varautumaan, joten muistetaan aina nauttia jokaisesta hetkestä, vaikka se kuinka kliseiseltä tahansa kuulostaakin.

Tanjan alavireisyys sen kuin jatkuu ja viikko toisensa perään tuntuu olevan kuin tervassa tarpomista. Toisaalta täytyisi vaan hyväksyä, että tässä elämäntilanteessa arki voi ajoittain olla tällaista, mutta ärsyttää ihan hirveästi, kun kaikki tuntuu hurjan tahmealta. Olisi niin ihanaa olla energinen, innostunut ja jaksaa puuhata sen mukaisesti, mutta kun ei niin ei. Tuntuu myös tylsältä jauhaa viikosta toiseen samasta asiasta täällä blogissa, mutta toisaalta sitä se elämä juuri nyt on ja sitä arjen todellisuutta me halutaan teille jakaakin. Onneksi väsymys ja alavireisyys ei kuitenkaan tarkoita, että viikko olisi ollut millään tavalla vain kurjuutta. Siihen on mahtunut paljon kaikkea ihanaa, kuten kauan odotettu siivoojan käyminen! Niin ihanaa, kotimme olikin jo tehosiivousta vailla. 


TOPIT

Marraskuun ensimmäinen päivä (Laura)
Minulle on muodostunut perinteeksi aloittaa "joulunaika" marraskuun ensimmäisestä. Silloin olen antanut itselleni luvan laittaa kotiimme jouluvalot. Ensimmäiset joululaulut kuunnellaan samoihin aikoihin ja kauppalistalle ilmestyy glögi. Elämme uusperhearkea, joten joulusuunnitelmat tehdään joka vuosi ajoissa, jotta osaamme kertoa sukulaisillemme suunnitelmistamme. Tänä vuonna olemme joulun meidän kotonamme, ja bonuspoikani viettää joulunsa toisessa kodissaan. Tämä on myös tyttäremme ensimmäinen joulu, joten sillä tavalla merkittävä joulu. Kun joulukoristeet ilmestyvät kauppoihin, alkaa minulla erään tietyn kuusenkoristeen metsästys. Nimittäin lasisen ja vaaleanpunaisen " Ensimmäinen jouluni"-pallon metsästys. Patukka sai aikoinaan samanlaisen sinisenä ja nyt olisi typykälle tarkoitus ostaa samanlainen. Mitä muuta olenkaan jo suunnitellut? Ainakin joulukortit, päiväkodin ohjaajien lahjat, muutamat sukulaisten lahjat sekä mahdollisesti yhden joulukalenterin (jos typykkä antaa minulle päivisin aikaa tehdä sitä). Yksi asia mikä tulee olemaan tässä joulussa uutta verrattuna aikaisempiin, on se, että olemme päättäneet muuttaa aikuisten lahjakäytänteitä. Tulen varmasti kirjoittamaan joulusta vielä muutamaan kertaankin, joten en avaa aihetta tässä kohtaa enempää. Joulussa on tärkeintä yhdessä olo ja siihen tulemme jatkossa panostamaan lahjojen muodossa.


Vauvan kiinteiden aloitus (Tanja)
Ollaan vauvan kanssa aloiteltu pikkuhiljaa kiinteiden syöminen ja voi sitä pienen ihmisen riemua, kun saa maistella uusia makuja. Vauva on ollut aivan innoissaan soseiden aloittamisesta ja hän oikein nappaa lusikasta kiinni ja yrittää vetää sosetta suuhunsa. Olen ollut yllättynyt, kuinka taitavasti pienen soseannoksen syöminen on heti sujunut! Vauva odottaa linnunpoikasen tavoin, suu aukinaisena uutta lusikallista, pyörittelee sosetta hetken suussaan ja nielaisee. Muistelen, että esikoisen kohdalla sose vain tuntui pyörivän suussa ja kieli tuli koko ajan eteen, työntäen soseen pois hänen suustaan. Ehkä kuopuksella on enemmän valmiuksia soseiden aloittamiseen, mitä esikoisella 4kk iässä oli. Sen lisäksi, että vauva tuntuu nauttivan uusista makuelämyksistä, on soseiden aloittaminen ollut myös itselleni todella suuri helpotus. Vähitellen päästään tilanteeseen, kun imetys ei ole enää ainoa ravinnonlähde. Samalla mennään kohti isompia annoksia, tuhtia iltapuuroa ja ehkä jossain vaiheessa vähän pidempiä unipätkiäkin. Toivossa on ainakin hyvä elää.


FLOPIT

Ristiriitaisia tunteita (Laura)
Viime viikon lopulla saimme ikäviä uutisia, jotka ovat vaikuttaneet meidänkin elämäämme. Kerron niistä varmasti, kun saamme kaiken vahvistettua, mutta tämäkin tuleva muutos, "unelma", on kokenut jo muutaman vastoinkäymisen. Tai ei voi sanoa vastoinkäymisen, ehkäpä olisi parempi sanoa, että matkassa on ollut muutama kuoppa. Kaikki mutkat olemme saaneet selvitettyä ja nyt alkaa innostus olemaan sitä luokkaa, että ei malttaisi olla hieman jo juhlistamatta asiaa. Samalla kuitenkin tuota ilon ja onnellisuuden tunnetta lannistaa hieman erään läheisen muuttunut elämäntilanne. Olemme joutuneet viime viikolla kokemaan, kuinka hauras elämä voikaan olla. Kuinka nopeasti oma tai läheisen elämäntilanne voikaan muuttua. Muutamassa minuutissa kaikki voikin olla täysin toisin. Siksi pitäisi aina muistaa nauttia jokaisesta hetkestä täysillä. Elämään kuuluu ilot ja surut, onnistumiset ja epäonnistumiset. Pienet töyssyt matkan varrella vain kasvattavat ja jokaisesta toivon mukaan oppii jotain. Meillä on kaikki hyvin ja elämä jatkuu kaikesta huolimatta. Ja kohta voimme ehkäpä juhlistaa jotain pitkään toivottua.


Migreenikohtaus (Tanja)
Viime topeissa ja flopeissa kirjoittelin jatkuvista päänsäryistäni ja niinhän siinä viime viikolla kävi, että keskiviikko meni kamalan migreenikohtauksen kourissa kärvistellessä. Heräsin kuuden aikaan kovaan päänsärkyyn ja nappasin samoin tein lääkettä. Mies varmisteli, että kai pärjään lasten kanssa ja lähti töihin. Melko pian tuon jälkeen pääsärky vain paheni ja paheni, eikä mennyt aikaakaan, kun oksensin särkylääkkeet pihalle. Oikealla, silmän takana sykkivä kipu oli niin kamalaa, että halailin vain vessanpönttöä ja vaikeroin silmät kiinni sohvalla. Oli pakko soittaa mies takaisin kotiin hoitamaan lapsia ja lähteä terveysasemalta hakemaan vahvempia lääkkeitä kohtauksen taltuttamiseen. Äitiyslomalla on ihan kamalaa olla kipeänä, koska se tarkoittaa joko sitä, että täytyy vain kipeänä sinnitellä lasten kanssa, tai sitten miehen on otettava palkaton vapaapäivä. Tällä kertaa vaihtoehtoja ei ollut, koska olo oli niin kamala ja päivä menikin täysin nukkuessa. Huomenna pääsen onneksi osteopaatin käsittelyyn, joka on erikoistunut päänsärkyjen hoitamiseen. Toivon todellakin, että hänen avulla saa jatkuvat päänsärkyni kuriin.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)