Neuvolaa, uhmaa ja pikkujouluja

Kirjoittanut Laura
Lapset kasvavat, oppivat uutta ja kehittyvät. Samaa on joskus hyvä tehdä myös blogin suhteen ja siksi vajaan kahden vuoden ajan kirjoitetut topit & flopit jäävät menneeseen aikaan. Topit & flopit ovat olleet mukava viikoittain toistuva postaus, joka on kertonut menneestä viikosta. Nyt haluamme kehittää blogiamme, joten emme unohda täysin edellisen viikon kuulumispostausta, se vain muovataan erilaiseksi. Jatkossa tulemme kirjoittamaan Tanjan kanssa omat kuulumispostauksemme edelliseltä viikolta, mahdollisten muiden postausten lisäksi. Näin pystymme kirjoittamaan enemmän ja tarkemmin edellisen viikon tapahtumista ilman, että niitä tarvitsee rajata kohokohtiin ja pettymyksiin. Teemme jatkossa "viikko katsauksia" molemmat omine postauksineen. Toivottavasti viihdytte jatkossakin kirjoitustemme parissa. Paljon on toivottu postauksia arjesta ja siitä meidän tavallisesta elämästämme, joten näin pystymme paremmin vastaamaan teidän toiveisiinne.


Mietin, että mitä viime viikolla tapahtui ja jotenkin lyö tyhjää. Muistan, että minulla oli kauheasti sovittuja menoja, patukka oli yhden päivän kotona ja minulla oli pikkujoulut. Tarkoitus ei ollut pikkujouluissa menettää muistia, enkä niin tehnytkään, vaikka tuntuukin tällä hetkellä siltä. Olen jo pitkään etsinyt talvitakkia itselleni, kuitenkaan sitä löytämättä. Kohta on joulukuu ja alkaa näyttämään siltä, että en tule sitä tänä vuonna ostamaan. Tähän vaikuttaa paljon myös pääkaupunkiseudulla vallitsevat sääolosuhteet, jotka ei todellakaan aja ostamaan kaupasta paksua talvitakkia. Täällä on jo ties kuinka pitkään ollut lämpötila plussalla ja siitä syystä olenkin oikein mainiosti pärjännyt syystakilla. Vierailimme Tanjan kanssa viime viikolla uudessa Helsinki Outlet-kylässä. En ollut tajunnut, että kylä on rakennut täysin ulkomaalaiseen tyyliin. Kylä tarkoittaa kylää, eli konkreettisesti kyseessä ei ole sisätiloissa oleva kauppakeskus, vaan kyseessä on kaupoista koostuvat kylä ulkona. Monet kaupat tiesin jo etukäteen olevan liian tyyriitä tämän äidin lompakolle, joten jätin ne suosiolla käymättä. Takin odotin löytäväni Luhdan Outlet Storesta, mutta petyin jälleen. Takki valikoima oli liian vanhahtava ja soveltui keski-iältään vanhemmille naisille. Jos jokin takki sitten miellytti silmääni, oli hinta päätä huimaava ja takki jäi ostamatta. Vierailimme Gugguun sekä Polarn o Pyretin liikkeissä, mutta tämäkin oli hankalaa pienistä tiloista ja väen paljoudesta johtuen. Päädyimme juomaan kahvit Espresso Houseen, joka olikin reissun paras anti. Saman kahvin olisi tosin löytänyt jostain muualta, missä olisi mahdollisesti pystynyt kulkemaan paremmin vaunujen kanssa. Ehkä pienenä vinkkinä suunnittelijoille, että varsinkin lastentarvike- ja vaateliikkeissä olisi syytä olla tarpeeksi suuret kulkuväylät, jotta kaupat palvelisivat paremmin perheitä.


Olin ajatellut meneväni vielä Ikeaan typykän kanssa, mutta edellisenä yönä olin nukkunut huonossa asennossa ja niskani olivat menneet täysin jumiin. Yritän vältellä särkylääkkeiden syömistä, koska se tarkoittaa automaattisesti taukoa maidonluovutukseen. Tulin kotiin ja kaivoin niskahierontalaitteeni esiin ja aloin sen avulla avaamaan lihasjumeja. Olin aamusta lähtien tuntenut huimausta ja huonovointisuutta. Vasta illalla mieheni kanssa keskusteltaessa tajusin sen liittyvän niska- ja hartiajumeihin. Kaikki tämä kolmen kuukauden imetys ja kantaminen alkavat pikkuhiljaa muistuttelemaan itsestään. Olen tosissaan alkanut kaipaamaan lihaskuntotreeniä ja erityisesti liikkuvuutta parantavaa treeniä. Unohtamatta hikitreenejä. Seuraavana päivänäkin niskat vielä ilmoittelivat jumeista, mutta lopulta sain jumit avautumaan ja pystyin jopa kääntämään päätäni ilman vihlontaa.
 Olen huomannut patukassa piirteitä, joista en ole ollut niin iloinen. Hän tönii ja tuuppii ystäviään erityisesti hänen ollessa väsynyt tai kun haluaa saada minun huomioni. Olen kirjoittamassa tästä vielä tarkemmin myöhemmin erillistä postausta. Keskiviikkona asia korostui, kun olimme leikkimässä Tanjan luona ja myöhemmin, kun saimme leikkivieraita kotiimme. Yleensä leikit sujuvat aluksi hyvin ja olemme jopa kiitelleet toisiamme siitä, että pojat leikkivät niin itsenäisesti nykyään. Päiväunien lähestyessä, huomaan, että energiat alkavat olla vähissä ja ylilyöntejä sattuu. Päiväkodissa on ollut jonkin verran samaa havaittavissa, mutta tämä ei ole päivittäistä ja monesti mukana on myös muitakin "syyllisiä". Aina patukka ei ole se joka aloittaa, mutta vastaa kyllä samalla mitalla takaisin. Toivoisin, että hän ei hakisi huomiotani tönimällä kavereitaan, koska helposti se johtaa tilanteeseen, jossa hetken päästä ei ole niitä leikkikavereita tulossa leikkimään.


Loppuviikosta odottelinkin jo perjantain pikkujouluja ja meinasin unohtaa torstaina olleen neuvolan. Neuvolassa kaikki hyvin, typykkä kasvaa hienosti käyrillään ja saimme ensimmäiset rokotteet. Itse otin myös influenssarokotteen. Illalla aloin kuitenkin pohtia rokotteen vaikutusta maidonluovutukseen ja päätinkin soittaa äidinmaitokeskukseen ja kysyä, onko rokotteelle jonkinlaista varoaikaa. Ja olihan sillä. Kolmen vuorokauden tauko oli pidettävä luovutuksesta. Tämä ei ollut haitaksi, koska sain nyt pumpattua samalla rytmillä maitoa talteen, mutta laitoinkin sen talteen typykälle. Pakkasessa on edelleen paljon maitoa myös typykälle, mutta niissä alkaa päivämäärät paukkumaan. Tai joidenkin ohjeistusten mukaan säilyvyysaika on 3 kk ja joidenkin mukaan taas 6kk, joten täytyy nyt miettiä, mikä on oikeasti paikkansa pitävä aika.
Pikkujouluissa pumppasin kerran vessassa illan aikana. Kotiin tullessa pumppasin vielä kertaalleen ja aamulla pääsinkin jo typykkää imettämään. Olin suunnitellut illan tarkasti niin, ettei imetys kärsisi, vaikka olinkin hieman viihteellä enkä päässyt typykkää imettämään. Ilta päättyi ennen puolta yötä ja olin tyytyväisenä nukkumassa ennen yhtä. Miten tekikään hyvää olla viettämässä naurun sekaista iltaa työporukan kanssa. Neidillä oli mennyt oikein kivasti yö isän ja veljen kanssa alakerrassa. Viikonlopuksi oli patukalle sovittu vielä yökyläilyä kummien luokse, joten saimme mieheni kanssa nukkua hieman paremmat yöunet neidin kanssa. Saimme samalla otettua yhteistä aikaa, typykän nukkuessa. Kävimme kaksin saunassa juoden yhdet saunaoluet ja katsoen leffaa. Mikä kruunu viikonlopulle.
ps. Viikon kuvia valitessa tajusin osallistuneeni myös kaupungin tarjoamaan äitiysfysioterapiaan synnyttäneille äideille. Kirjoitan palautumisestani myöhemmin, joten silloin siitä lisää. Äitiaivot, onneksi on kuvia!

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)