Topit & flopit

Muutama vuosi ja kellojen siirtäminen on menneeseen jäänyttä aikaa. Onneksi niin, koska näin lapsiperheen aikataulutettuun arkeen kellojen siirto vaikuttaa aika isosti. Unirytmistä ruokailuihin joutuu uutta rytmiä hakemaan tovin. Se koettelee kaikkien hermoja ja tänään huomattiin jälleen, kuinka vaikea oli nukahtaa päiväunille. Hurjaa, kuinka olemme edistyneet nukuttamisen suhteen kesästä. Tänään oli kuitenkin päivä, kun jouduin "taistelemaan" patukan nukahtamisen kanssa, eikä uni meinannut millään tulla. Kesällä kävimme viimeksi samanlaisia taisteluja hänen kanssaan ja nyt jouduin hieman hölläämään omia periaatteitani. Pidin kättä patukan käden päällä, jotta hän malttoi rauhoittua ja nukahtaa. Viime kerrasta olikin jo aikaa.


Tanjan kulunut viikko on ollut melko takkuava ja en oikein millään keksi, mikä olisi ollut viime viikon isompi kohokohta. Esikoisen uhma, huonot yöunet, oma väsymys, yksin lasten kanssa vietetty viikonloppu ja jatkuva päänsärky on vaatinut veronsa ja uuteen viikkoon ei tällä kertaa todellakaan startattu kovin energisissä fiiliksissä. Toivotaan, että tämä viikko tuo tullessaan taas vähän positiivisemman vireen, ainakin viikko alkoi todella kivoissa merkeissä, kun meillä kävi siivooja siivoamassa koko kodin putipuhtaaksi. Siitä kuitenkin enemmän myöhemmin tulevassa postauksessa. Täytyy tällä viikolla panostaa enemmän omaan aikaan ja päiväuniin, mieli ja keho piristyy kummasti, kun saa hieman irtiottoa ja nukkuu pahimpia univelkoja pois. Tällä kertaa koostan topit osuuden viidestä pienemmästä arjen ilosta.


TOPIT

Konmaritus (Laura)
Kun puolivakavissaan alkaa tutkailemaan asuntomarkkinoita ja löytääkin itselleen ehkä sopivan tulevaisuuden kodin, on myös varmaa, että löytää itsensä sisustamassa uutta kotia. Samalla alkaa tuskastuttaa tavaran paljous sekä turhan tavaran määrä vanhassa asunnossa. Olenkin jälleen alkanut miettimään kaappien läpikäyntiä ja turhien sekä käyttämättä jääneiden tavaroiden viemistä kierrätykseen ja kaatopaikalle. Samalla olen myös jälleen päättänyt varata itselleni kirpputoripöydän. Yhtä kokemusta rikkaampana tiedän ehkä tällä kertaa paremmin, mitä ja millä hinnalla kannattaa myydä. Tällä kertaa taidan varata pöydän suoraan lastenvaatekirpputorilta, jotta kohderyhmä olisi juuri oikea sekä myynti sitä kautta parempaa. Aiemmasta oppineena osaan myös paremmin hinnoitella vaatteita, vaikka omasta mielestäni en viimeksikään pyytänyt mitään hullun suuria summia. Tarkoitus on oikeasti päästä vaatteista eroon, joten vaatteesta riippuen, hinnat taitavat tulevalla kerralla pyöriä muutamassa eurossa. Osa vaatteista on kuitenkin pakko jättää vielä säilytykseen, koska minulla on tallessa paljon pieneksi jääneitä lasten kesävaatteita. Voisin veikata, että parempi myyntiaika kesävaatteille on vasta ensi keväänä, joten taidan silloin varata pöydän vielä uudestaan. Varsinkin jos myyminen onnistuu tällä kertaa paremmalla onnella jo näin syksyllä.


Viikon 5 ihanaa juttua (Tanja)
1. Pilastestunti. Kerran viikossa oleva ohjattu pilates on yksi tärkeimpiä henkireikiä ja hengähdystaukoja viikossani. Ehkä ainoa tunti viikossa, kun oikeasti keskityn vain yhteen asiaan kerrallaan.
2. Esikoisen hyvä yö. Lauantai-sunnuntain välisenä yönä esikoinen nukkui aamuun asti ilman yhtäkään heräämistä. Tällaista ei ole ihan hetkeen tapahtunut.
3. Kaurajauhis-pikalasagne. Yritän vähentää lihan käyttöä ja lisätä kasvisten ja kasviproteiinien käyttöä ruoanlaitossa. Tämä lasagne on ihan mielettömän hyvää, eikä todellakaan kaipaa jauhelihaa makunsa puolesta.
4. Siskontyttöjen synttärit. Synttäreillä on aina kivaa, etenkin kun vuosia täyttävät ovat kaksi ihanaa tyttöä, jotka kasvavat aikin tämän tädin mielestä aivan liian nopeasti.
5. Ulkoilut. Viime viikolla ulkoiltiin paljon ja viikonloppunakin oltiin molempina aamuina heti kahdeksan-yhdeksän välillä pihalla. Päivä starttaa paljon mukavammin, kun sen aloittaa raittiissa ulkoilmassa.


FLOPIT

Siisteys (Laura)
Viime viikolla meillä kävi maanantaina siivooja. Kotiin tultaessa jokainen pinta kiilsi puhtauttaan ja kotona tuoksui niin raikkaalle. Harmikseni (niin kuin olin vähän visioinutkin), ei tämä siisteys kestänyt kovin kauan. Tai siltä se ehkä tuntui. Iltaan mennessä jokainen järjestyksessä ollut tavara, oli sekaisin. Patukka oli kerennyt levittämään jokaisen lelunsa olohuoneen lattialle, ja hiekkaa oli kertynyt kiitettävä määrä eteisen lattialle. Miten voikaan turhauttaa. Kotona ei sinänsä ollut mitenkään likaista iltaan mennessä, mutta kaipa se on todettava, ettei lasten kanssa voi olettaa, että jokainen paikka pysyisi siistissä järjestyksessä muutamaa tuntia pidempään. Pyykkien kuivaus on myös oma rumbansa ja muutaman koneellisen kuivuessa huoneissa, on pölyä alkanut jo kertymään tasojen ja valokuvien päälle. Täytyy ajatella tämän olevan vain lyhytkestoinen vaihe elämässä ja muistutettava itselleen, että joskus saattaa vielä tätä aikaa kaivata, kun istuu ihastelemassa siivottua kotia lasten pyyhältäessä ties missä. 


Jatkuva päänsärky (Tanja)
Olen nyt reilu kuukauden kärsinyt lähes jatkuvasta päänsärystä. Usein jo aamu alkaa silmien takana tykyttävällä säryllä, joka pahenee päivän mittaan. Jossain vaiheessa päivää nappaan särkylääkettä, ettei kipu yltyisi migreenin tasolle. Imetyksen takia en voi käyttää kaapista löytyviä migreenilääkkeitä, joten sinnittelen heikommin vaikuttavalla buranalla ja panadolilla. Olen itse epäillyt päänsäryn johtuvan univajeesta, stressistä ja hormonaalisista tekijöistä. Fysioterapeuttini kuitenkin sanoi, että taustalla voisi olla kallon- ja purentalihasten jumit, joita voi tulla esimerkiksi öisestä narskuttelusta ja hampaiden puremisesta yhteen. Narskuttelu ja hampaiden yhteen pureminen voi johtua juurikin nykyisestä elämäntilanteesta, kun unta on aivan liian vähän ja väsymyksen myötä keho on jatkuvasti pienessä stressitilassa. Sain vinkiksi varata ajan fysioterapeutille, joka on erikoistunut juurikin kallon- ja leukojen alueen lihasten jännitystilojen hoitamiseen. Toivon todellakin, että saisin helpotusta päänsärkyihini. Jatkuva kipu on aika lamaannuttavaa ja väsyttävää ja sen takia arjen kuormitus tuntuu välillä paljon todellista raskaammalta.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)