Keitä me olemme? - Ketkä kirjoittavat Vain Äitien Jutut- blogia

Olemme viimeisten kuukausien aikana saaneet paljon uusia lukijoita ja seuraajia. Meistä löytyy muutama esittelyteksti blogin alkuajoilta, mutta ehkä olisi silti paikallaan tehdä meistä kirjoittajista pieni esittely teille lukijoille.

Vain äitien jutut- blogia kirjoitamme siis me, Laura ja Tanja. Olemme tutustuneet toisiimme esikoistemme vauva-aikana. Tästä saamme kiittää montaakin asiaa, mutta erityisesti äitien Tinderiä, eli Momzie- sovellusta. Esikoisillamme on ikäeroa alle viikko ja kuopuksillamme seitsemän viikkoa. Tällä hetkellä kumpikin meistä on äitiyslomalla. Blogi syntyi yhteisestä tarpeesta jakaa äitiyden iloja ja suruja ja olemme nyt pitäneet blogia puolitoista vuotta. Blogimme on tavallaan myös päiväkirjamme, jossa pystymme jäsentelemään omia ajatuksiamme äitiydestä ja perhe-elämästä. Perustimme blogimme yhteyteen myös Instagram-tilin, johon jaamme ahkerasti arkeamme blogin pohdintojen rinnalle.

Saamme paljon iloa irti vuorovaikutuksesta teidän lukijoiden kanssa ja siksi kannustamme teitä kommentoimaan ja kertomaan omia kokemuksianne julkaisuihimme. Kirjoitamme, jaamme ja julkaisemme kasvottomasti työmme takia. Olemme myös molemmat ajatelleet, ettemme voi tehdä lastemme puolesta valintaa esiintyä sosiaalisessa mediassa, joten rajaamme lastemme kasvot pois kuvista.

Laura


Olen koko ikäni pääkaupunkiseudulla asunut kolmekymppinen kahden lapsen äiti ja yhden pojan bonusvanhempi. Esikoispoikani (patukka) on tällä hetkellä kaksivuotias ja kuopukseni on 2 kk ikäinen tytön tylleröinen (typykkä). Bonuspoikani on jo reipas koululainen, tarkemmin kaksitoistavuotias ja asuu meidän luonamme joka toinen viikko. Asustelemme tällä hetkellä Itä-Helsingissä 94 neliöisessä asumisoikeusasunnossa ja haaveilemme omasta kodista. Perheeseeni kuuluu lasten lisäksi aviomieheni, jonka kanssa olemme olleet yhdessä reilut kuusi vuotta, joista naimisissa kolme vuotta. Teen töitä sosiaalialalla ja rakastan työtäni suuresti. Minulla on myös suuri oikeus saada tehdä töitä myös äitiyslomalla sen verran, kun kykenen. Saan kovasti vastapainoa kotiarjelleni työnteosta. Kakkavaippa-arki tuntuu hieman kevyemmältä, kun saa hieman muuta ajateltavaa silloin tällöin.

Olemme mieheni kanssa täysin mökki-ihmisiä ja olemmekin onnekkaassa asemassa, koska meillä on jopa kolme mökkiä, joissa vierailla halutessamme. Monesti vietämmekin lomamme mökkeillen ja nautinkin suunnattomasti puusaunasta, tähtitaivaasta, takkatulesta ja omasta rauhasta. Jos saisin hieman omaa aikaa arjestani, käyttäisin sen lukemiseen, blogin kirjoittamiseen, lenkillä ja hyvän ruuan parissa. Nautin hyvästä ruuasta ja punaviinistä ja nauttimista helpottaa kotona majaileva private kokkini (mieheni).  Haluaisimme matkustaa perheen kanssa kerran vuodessa ulkomaille, mutta vauva-arki hieman rajoittaa matkustamista, ainakin taloudellisesti. Olen sosiaalinen, puhelias ja rakastan musiikkia. Tykkään pelata lautapelejä ja minulla on erittäin kova kilpailuvietti. Jos tiedossa on viikonloppu ystävien kanssa, minulla on ensimmäisenä kannossa Alias-peli. Meillä on appeni kanssa loputon taisto Uno-pelin voitoista, taidan hieman johtaa voittojen määrässä.


10 asiaa, joita et tiennyt minusta

1. Olen urheillut aikoinani sm-tasolla ja olen ikuinen joukkueurheilija
2. Musiikki on kaikki kaikessa ja kuuntelen aina musiikkia. Kotonamme on harvoin hiljaista.
3. En lähde ikinä mihinkään ilman aurinkolaseja.
4. Rakastan dekkareita ja harvoin luen (jos koskaan) hömppäkirjallisuutta.
5. Teini-ikäisenä en kuunnellut mitään muuta kuin suomi-räppiä.
6. Inhoan soittaa puhelimella tuntemattomille tai oikeastaan mihinkään viralliseen paikkaan. Jos on mahdollista laittaa sähköpostia, laitan sähköpostia.
7. Muutama suomalainen julkisuuden henkilö aiheuttaa minulle automaattisen kanavan vaihdon ja siksi meillä ei seurata muutamaa erittäin suosittua suomalaista ohjelmaa.
8. Rakastan kastikkeita ja olen se tyyppi, joka dippaa leipää kastikkeeseen ja syö loput kastikkeet kattilasta lusikalla. Mieheni on kastikespesialisti, onneksi!
9. Minulla on lukihäiriö.
10. Minulla on "sydän punainen" ja meillä seurataan aktiivisesti jääkiekkoa.

TanjaOlen 32-vuotias kahden pienen pojan onnellinen äiti. Esikoiseni on hieman reilu kaksivuotias ja vauva pian neljä kuukautta vanha. Olen kotoisin Itä-Suomesta, mutta muutin jo 17- vuotiaana opiskelemaan toiselle puolelle Suomea ja nyt parin mutkan kautta olen päätynyt Vantaalle. Olen viihtynyt erinomaisesti pääkaupunkiseudulla ja uskon, että olemme tulleet tänne jäädäksemme. Kahden pienen pojan lisäksi perheeseeni kuuluu poikien isä ja aviomieheni, jonka kanssa yhteistä taivalta on takana jo kymmenen vuotta. Kotonamme vallitsee siis äijävalta, mutta itäsuomalaisella luonteella pärjään varmasti perheen ainoana naisvahvistuksena.

Olen ollut kotiäitinä esikoiseni syntymästä asti, eli hieman reilu kaksi vuotta. Tarkoituksenani olisi palata töihin kuopuksen ollessa puolitoistavuotias, siispä vielä ensi vuoden pyöritän kotiarkirumbaa täysipäiväisesti ja sitten alkaa ne kuuluisat ruuhkavuodet, joihin kuuluu tasapainottelu uran ja äitiyden välillä.

Elämäntilanteen takia omaa aikaa on harmillisen vähän, mutta ne vähät tunnit viikossa kulutan lenkkipoluilla, pilateksessa, kirjoittamalla ja lukemalla. Liikunta on aina kuulunut tavalla tai toisella elämääni, eikä mikään muu nollaa päätä yhtä hyvin, kuin kunnon hikilenkki raikkaassa ulkoilmassa. Olemme melko aktiivinen perhe ja tykkäämme touhuta yhdessä yhtä sun toista. Matkustaminen on ihanaa vastapainoa arjelle ja pyrimme siihen, että vuodessa pääsisi tekemään muutaman reissun.


10 asiaa, joita et tiennyt minusta

1. Rakastan uuden oppimista ja itseni kehittämistä. Olen käynyt ammattikoulun, lukion, ammattikorkeakoulun ja viimeisimpänä valmistuin ylemmästä ammattikorkeakoulusta juuri ennen esikoisen syntymää. Tälläkin hetkellä kaipaan opiskelua kovasti ja uskon lähteväni koulunpenkille, heti kun se vaan elämäntilanteen ja kroonisen aikapulan puolesta on järkevää.
2. Olen self help- ja elämäntaito-oppaiden suurkuluttaja.
3. Olen välillä aikamoinen pilkunviilaaja, etenkin omia tekstejäni saatan viilata aivan liiallisuuksiinkin asti.
4. Hyvä kahvi ja leikkokukat ovat pientä arjen luksusta, josta pidän. Lempparikahvini on Starbucksin pumpkin spice latte ja kukista useimmiten ostan neilikoita tai keväisin tulppaaneja.
5. Kotini on sisustettu melko pelkistetysti ja minun on vaikea rentoutua kaaoksen keskellä. Lasten myötä olen joutunut hieman hölläämään siisteyskriteereideni kanssa, mutta edelleen siivoan melko paljon.
6. Olen pienestä asti ollut "koiratyttö" ja harrastanut aktiivisesti koirieni kanssa ratajuoksua. Nyt hieman yli vuoden olemme eläneet koiratonta elämää ja tällä hetkellä uskon, että meille ei enää koskaan tule lemmikkiä.
7. Tykkään ajamisesta. Pienestä pitäen olen rakastanut erilaisilla moottoriajoneuvoilla ajamista. Osasin ajaa autoa ennen autokouluun menemistä.
8. Olen todella suunnitelmallinen ihminen ja minun on välillä vaikea elää hetkessä.
9. Liikkumisen lisäksi myös leipominen on itselleni eräänlaista terapiaa.
10. Olen juossut puolimaratonin ja toiveissa olisi saada itseni taas hyvään juoksukuntoon, kunhan vaan saan fyssariltani luvan aloittaa juoksemisen näin synnytyksen jälkeen.

Jäikö jotain oleellista vielä kertomatta, nyt on lupa kysyä. Olisi myös mukava kuulla, millaisia tyyppejä meidän lukijoista löytyy!

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)