Käyttökokemuksia Bugaboon Donkey2 Duoista

Kirjoittanut Tanja


Kirjoitin keväällä postauksen tuplarattaiden hankintaan liittyen.  Pitkäaikaisen harkinnan ja testailun perusteella päädyimme hankkimaan Bugaboon Donkey2 Duot, kun sopivat, alle vuoden vanhat yksilöt löytyivät käytettynä. Nyt neljän kuukauden käyttökokemuksen perusteella kerron mitä olemme "aaseistamme" pitäneet ja mitä plussia ja miinuksia Duoissa on.

Tuplarattaat ovat auttamatta leveät tai sitten pitkät, mallista riippuen. Meille tandemtyyliset tuplat olivat ominaisuuksiensa ja vaunujen työntämistuntuman perusteella poissuljettu, joten vaihtoehdoksi jäi rinnakkain oleva versio. Säilytämme vaunuja eteisessämme, jossa ei valitettavasti ole turhan paljoa tilaa ja perinteiset tuplarattaat eivät sinne mahtuisi. Tai mahtuisivat, jos eteisen läpi ei olisi kulkua meidän kotiimme. Donkey Duot olivat tässä asiassa meidän kannalta paras ratkaisu, koska vaunujen rungon voi muuttaa duosta monoksi, eli yhden lapsen istuttavaksi. Kavennettuna tuplat eivät vie juurikaan enemmän tilaa kuin tavalliset yhden lapsen rattaat, eli niiden säilytys onnistuu suhteellisen pienessäkin tilassa.

Stressasin etukäteen, meneekö meillä jossain vaiheessa hermo vaunujen jatkuvaan leventämiseen ja kaventamiseen. Haluan, että vaunut ovat mahdollisimman helpot ja yksinkertaiset käyttää, eikä ulos lähtemisessä kulu ylimääräistä aikaa vaunujen kanssa säätämiseen. Nyt neljän kuukauden perusteella voin sanoa, että huoleni oli täysin turha. Vaunujen levennys ja kavennus sujuu muutaman klipsin avaamalla tai sulkemalla ja vauvakopan sekä ratasistuimen irrottaminen sujuu myös kahta painiketta painamalla. Helppoa, nopeaa ja kätevää!


Vaikka Donkey Duot ovat melko isot rattaat, niin kasaan taitettuna ne menevät huomattavasti pienempään tilaan kuin mihin esimerkiksi meidän Emmaljungan yhden lapsen istuttavat vaunut menivät. Rungon kasaan taittaminen on myös helppoa ja nopeaa, joten vaunujen laittaminen autoon on vaivatonta ja farmarimme tavaratilaan mahtuu rattaiden lisäksi paljon muutakin.

Jos olisimme olleet fiksuja, olisimme jo esikoiselle ostaneet Bugaboon Donkey Mono -vaunut, johon olisimme voineet toisen lapsen synnyttyä hankkia lisäosana toisen ratasistuimen. Näin olisimme säästyneet toisten rattaiden hankinnalta ja varmasti myös säästäneet pitkän pennin vaunujen hankintakustannuksissa. Onneksi Donkey Duot voi kuitenkin muuntaa yhden lapsen istuttaviksi, joten kun esikoinen ei enää halua kulkea rattaissa, voimme kuitenkin käyttää vauvan kanssa samoja vaunuja yhden lapsen rattaina. Muutenkin on kiva, että vaunut saa kavennettua, mikäli niillä tarvitsee kuljettaa lapsistamme vain toista.


Donkey2 Duot ovat kevyet ja hyvät työntää etenkin asfaltilla ja kovalla alustalla. Epätasaisemmalla alustalla meno meinaa olla melkoista "rytkytystä" ja esimerkiksi meidän aiempiin jousitettuihin ja ilmakumirenkailla oleviin Emmaljungiin verrattuna meno on melko kuoppaista. Hieman kauhulla odotan talvea ja sohjokelejä, silloin kun on hankalaa työntää ihan yhden lapsen vaunujakin. Eturenkaat ovat kääntyvät, mutta ne saa tarvittaessa näppärästi myös lukittua. Työntöaisaa on helppo säätää työntäjän pituuden mukaan sopivaksi ja myös ratasistuimen asennon muuttaminen tapahtuu istuimen takana olevasta vivusta vetämällä ja istuinta kääntämällä. Ratasistuimen ja vauvan vaunukopan voi laittaa sekä kasvot tai selkä menosuuntaan, sen mukaan mikä lapsen kannalta on paras vaihtoehto.

Bugaboo Donkey2 Duojen

 Plussat

+ Rungon kavennus mahdollisuus, sekä vaunujen muuntautumiskyky kahden lapsen vaunuista yhden istuttaviksi.
+ Vaunun toiminnot (säätäminen, istuinten irrottaminen, vaunujen kasaaminen, rungon kavennus jne.) on tehty helpoksi ja nopeaksi.
+ Kääntyvät etupyörät, jotka on mahdollista myös lukita.
+ 3 vuoden takuu.
+ Iso tavarakori vaunujen alla ja mono- versiota käytettäessä myös lisätavarakori vaunukopan/ratasistuimen vieressä.
+ Vaunut menevät kasaan laitettuna melko pieneen tilaan.
+ Vaunukoppa ja rataistuin tehdään samaan runko-osaan, näin säilytettävänä on vain muutokseen tarvittavat kankaat.
+ Runkoon voi adapterilla kiinnittää vauvan turvakaukalon.
+ Puhkeamattomat renkaat.
+ Tyylikäs ulkonäkö.
+ Hyvä jälleenmyyntiarvo.Miinukset

- Melko kallis hinta, joskin vaunuja löytyy hyvin myös käytettynä.
- Kaikki lisäosat ostettava erikseen (kesäkuomu, lämpöpussi, jne.). Lisäosia on kuitenkin mukavasti saatavilla, jos haluaa jotain ekstraa, kuten mukitelineitä, kesäkuomuja, tms. hankkia.
- Huonommassa maastossa hieman hankalat työntää. Esimerkiksi mukulakivikadulla kulkeminen on melko tuskaa kahden lapsen painolla. Ehkä ilmakumirenkailla saattaisi kulkea kevyemmin?
- Vaunuissa ei ole lainkaan heijastimia.

Muutamaa pientä miinusta lukuun ottamatta Donkey2 Duot ovat olleet meidän käytössä erittäin hyvät ja toimivat vaunut. Voin lämpimästi suositella muillekin tuplarattaita tarvitseville!

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)