Helpotusta ja aikaa pikkulapsiarkeen

Kirjoittanut Laura
Kaupallisessa yhteistyössä Stella kotipalvelut Oy:n kanssa


Huomaamattaan isompaa siivousta siirtää ja siirtää. Pyyhkii pöytiä, imuroi isompia roskia ja pesee pyykkejä. Monesti sitä tuleekin ajateltua, että onneksi pimeä vuodenaika tulee, niin mahdolliset vieraat eivät kiinnitä samalla tavalla huomiota valokuvien päälle kertyvään pölyvuoreen tai keittiön kaappeihin jääneisiin roiskeisiin. Hankimme viime kesänä kotiimme varsi-imurin, jotta voisimme tehdä ylläpitosiivousta kotona helpommin ja nopeammin vauvan synnyttyä. Monesti pikkulapsiarjessa aika menee kaikkeen muuhun kuin suurempaan siivoukseen. Arki on myös niin hektistä, että siivousta joutuu pilkkomaan osiin. Koko kotia ei välttämättä kerkeä siivoamaan samaan aikaan ja sitä sitten priorisoi siivouskohteita. Onko niin paha, jos yläkerrassa on pyykkivuoria siellä täällä eikä pölyjä ole pyyhitty kuukauteen. Yläkerrassa ei vietetä niin paljon aikaa, joten imurointi riittää eikä lattiaa tarvitse pestä edes joka toinen kerta. Monia sellaisia inhottavia hommia huomaa tarkoituksella sekä huomaamattaan siirtävän aina viikolla ja kuukaudella eteenpäin. Itse en ole mikään kovin innokas kylpyhuoneen laattojen pesijä ja viimekertaisesta saunan pesusta on kulunut laittoman kauan aikaa. Ei siis mikään ihme, että olin aivan innoissani tästä yhteistyöstä Stellan kanssa.


Oletko kuullut Stellasta aikaisemmin? Stella on alun perin 2014 alkunsa saanut yritys, joka tuottaa laajasti erilaisia kotipalveluja. Heidän visionsa on olla kotipalveluiden suunnannäyttäjä ja edelläkävijä. He työllistävät jo yli 1200 terveydenhoidon, lastenhoidon sekä siivousalan ammattilaista ja heidän arvoihinsa kuuluu kiinteästi aitous, ammattitaito ja ratkaisukeskeisyys. Stellalla halutaan tavoittaa palveluntarpeessa olevia ihmisiä ja heidän missionsa on lisätä onnellisuutta suomalaisten elämässä auttamalla arkea monenlaisin kotipalveluin erilaisiin elämäntilanteisiin suunniteltuna. Stella on täysin suomalainen yritys ja Stellalle on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton avainlippu. Heillä on asiakkaita ympäri Suomen yli 200 eri kunnassa ja asiakkaita heillä on jo yli 55 000.


Sovimme Stellan kanssa puhelimitse siivouksen ajankohdan sekä mitä siivoukseen kuuluisi. Kävimme läpi jokaisen mahdollisen siivouskohteen ja sain kertoa mitä kaikkea halusin sisältyvän siivoukseen, ja mikä ei mahdollisesti olisi meille tarpeen. Ajatus siitä, että ammattilainen tulisi tekemään suursiivouksen kotiimme, oli ihanaa ja ihan huippua. Joku tekisi ne hommat, mitkä minulle on suoraan sanottuna tuskaa. Kun ajankohta oli sovittu, päätimme miehen kanssa hankkia muutaman pitkään hankintalistalla olleen asian. Yksi niistä oli saunan kiukaan kivet. Asunnossamme näytti olevan alkuperäiset kivet edelleen kiukaassa, varmaankin kymmenen vuotta vanhat. Joka kerta saunoessamme niistä tippui kivimassaa lattialle, joka teki saunan lattiasta törkyisen näköisen. Vaihdoimme kivet uusiin ennen siivousta, jotta puhdas lattia pysyisi puhtaana siivouksen jälkeenkin. Olin pitkään miettinyt ja aikaillut siivousvälineiden päivittämisen kanssa. Meillä oli ollut sama moppi varmaan niin kauan, kun olemme olleet yhdessä mieheni kanssa. Koska moppi on pestävissä pesukoneessa emme ole kokeneet, että moppia olisi tarvetta uusia. Nyt kuitenkin päätin, että ehkä on vihdoin jo aika uuden mopin, joten lisäsin sen viikoittaiseen kauppakassitilaukseen. Ostin myös uudet pesuvälineet vessaan, uusia rättejä, kylpyhuoneen laatoille juuriharjan sekä saunanlauteiden pesimen. Kirjasin kaikkiin mihin mikäkin väline kuuluu, jotta esimerkiksi wc-pöntönharja ja lavuaariharja eivät menisi sekaisin.
Tasan kello kahdeksan soi sovitusti maanantaina ovikello, kun Stellalta tuli siivooja meille. Olin pakannut minun ja typyn tavarat valmiiksi, jotta pääsimme lähtemään siivouksen tieltä. Näytin siivoojalle välineet ja mistä mitäkin tarvittaessa löytyisi. Hän alkoi heti hommiin ja me lähdimme Tanjan luokse evakkoon. Itse koin parhaimmaksi lähteä pois siivoojan jaloista. Tämäkin olisi varmasti tarvittaessa sovittavissa, mutta tiedän oman työni kautta, että on helpompi tehdä töitä, kun asiakas ei ole läsnä. Tanja oli ystävällisesti luvannut lainata kotiaan meille, vaikka he olivatkin lomalla Itä-Suomessa, joten pääsin sinne vauvan kanssa tekemään blogihommia. Aika meni hurjan nopeasti ja päätimme lähteä lounaalla kauppakeskukseen kirjoitushommien jälkeen. Siivouksen kestoksi oli laitettu 6 tuntia ja kolmen aikoihin sain Stellalta tekstiviestin, jos kysyttiin asiakastyytyväisyyttäni. Tästä osasin arvioida, että siivous olisi valmis.


Oli ihana tulla puhtaalta tuoksuvaan kotiin. Tuli sellainen tunne, ettei haluaisi koskea mihinkään, koska joka paikka tuntui olevan pitkästä aikaa täysin järjestyksessä. Jokainen paikka kiilsi ja huoneissa tuoksui raikkaus. Ne asiat, joita odotin eniten, oli siivottu tarkasti eikä likaisesta saunan lattiasta ollut tietoakaan. Kylpyhuoneessa kiilsi lavuaarista lähtien jokainen pinta (en nimittäin koskaan saa hanoja kiiltämään samalla tavalla). Olin erittäin tyytyväinen jälkeen. Muutamia positiivisia huomioita olivat myös lieden säätönappien sekä keittiön kaapinovien tahrattomuus, yläkerran pölyjen pyyhintä (sängynpääty on aina liian pölyinen) sekä alakerran lattia oli saatu todella puhtaaksi. Alakerran lattian materiaali on jotenkin erikoinen, koska pinta tuntuu aina jäävän likaisen näköiseksi. Vaikka kuinka sitä pyyhkisi jää lattiaan jälkiä ja erityisesti aurinkoa vasten se näkyy selvästi. Mieheni tokaisi siivouksen jäljen nähtyään, että taidamme ottaa tästä palvelusta tavan. Neljä kertaa vuodessa tehtävä suursiivous olisi varmasti meille sopiva palvelu. Niistä töistä, joista ei itse niin välitä, voisi mielellään maksaa jollekin, joka tulisi ne tekemään ammattitaidolla. Myös ennen isoja merkkipäiviä tehty suursiivous olisi paikallaan ja antaisi enemmän aikaa muihin hommiin. Siksi esimerkiksi ennen joulua ja lasten syntymäpäiviä tehty siivous olisi mahtavaa. Varsinkin, kun tehdystä työstä saa vielä vähentää jonkin verran vähennyksiä verotuksesta (vielä tämän vuoden -50%, ja ensi vuonna -40%). Kiitos Aale ja koko Stellan väki puhtaasta kodista. Kyllä kelpasi meidän lasten taas leikkiä putipuhtaalla lattialla. Jos kaipaat arkeesi helpotusta ja aikaa käyttöön johonkin muuhun kuin siivoukseen, suosittelen ottamaan yhteyttä Stellaan ja varaamaan ajan ammattilaisen tekemään siivoukseen.

*Stellan lastenhoidon palvelut siirtyvät Pilkkeelle 1.11.2019 alkaen. Kaikki palvelut jatkavat ennallaan ja kaikki tutut lastenhoitajat ja asiakaspalvelijat jatkavat Pilkkeellä.*


Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)