Topit ja flopit

Lauran perheessä viikko on mennyt hieman flunssan sävytteisenä, mutta olemme silti päässeet viettämään yhdet ulkoleikkitreffit Tanjan ja poikien kanssa. Kävimme myös totuttuun tapaan maanantaina muskarissa. Keskiviikkona patukalla oli myös kotipäivä, mutta se meni äidin potiessa kurkkukipua, joten emme tehneet oikein mitään ihmeellistä. Kävimme myös viime viikolla moikkaamassa isomummua sekä meillä kävi isovanhemmat kylässä. Eli viikkoon on mahtunut kaikenlaista, vaikka emme mielestäni ole tehneet mitään ihmeellistä. Toivottavasti ensi viikolla oma olo jo helpottaisi, koska lenkkipolut kutsuvat jo vaunulenkkeilemään. Oma fyysinen kunto on nyt siinä pisteessä, että kipuja ja kolotuksia ei enää synnytyksen tiimoilta ole, joten mitään estettä kevyelle liikunnalle ei enää ole.
Tanjan perhe on pitänyt majataloa ystävilleen, jotka tulivat odotetulle vierailulle pidemmän matkan takaa. Tällä kertaa topit ja flopit ovat siis Lauran käsialaa.
TOPIT

Imetys (Laura)
Meillä on tällä viikolla eletty ensimmäistä tiheän imun kautta. Typy on ollut jatkuvasti rinnalla, eikä rinnoissa ole tuntunut maidon nousu samalla tavalla kuin edeltävillä viikoilla. Jatkuva rinnalla oleminen on tehnyt myös sen, etten ole päässyt samaan tahtiin pumppailemaan maito. Ja jos olen saanut pumpattua jotain, on määrät olleet niin pienet, että olen jo hieman säikähtänyt sen riittävyyttä. Jatkuva rinnalla olo on näkynyt vaippojen määrässä ja tuntuu, että vaippojen roskakori on täyttynyt hetkessä. Olemme melkein joka toinen päivä vieneet vaipparoskia, vaikka normaalisti roskia viedään muutama kerta viikossa. Yöt ovat olleet tiheän imun tiimoilta myös vähäunisia ja se on tuntunut olossa. Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin tyytyväinen imetyksen sujuvuuteen ja omaan sinnikkyyteen. Olen sinnikkäästi imettänyt enkä ole epätoivon hiipiessä heittänyt hanskoja tiskiin. Ensimmäinen tiheän imun kausi on hiljalleen taantumassa ja maidonnousu alkaa tuntumaan taas samalla tavalla kuin ennenkin. Sain aamulla pumpattua vauvalla maitoa desin verran imetyksen jälkeen. Ihanaa, kun täysimetyksen mahdollisuus on oikeasti realistinen. Esikoisen kohdalla menimme osittaisimetyksellä eikä se tarkoittanut automaattisesti sitä, että nyt olisimme samassa tilanteessa.FLOPIT

Riittämättömyys (Laura)
Ensimmäiset patukan kotipäivät ovat saaneet minussa aikaan aivan uudenlaisia tuntemuksia. Muutamina hetkinä olen kokenut täydellistä riittämättömyyttä kahden lapsen kanssa. Kuinka monesti olen joutunut sanomaan taaperolle, että äiti ei nyt pysty, koska vauvalla on nälkä. Olen kokenut samanlaista tunnetta myös toisinpäin, kun olen joutunut laittamaan vauvan hetkeksi sohvalle viereeni, kun taaperomme on itkenyt ja halunnut syliin. Ensimmäisen tiheän imun kauden osuessa juuri näille patukan ensimmäisille vapaa päiville, on lisännyt tuskaa. Taapero on väkisinkin katsonut hieman enemmän Youtube- videoita ja Ryhmä Hau on pyörinyt televisiossa melkein taukoamatta. Olen tuntenut epäonnistumisen tunteita ja samalla todennut jälleen kerran tehneeni oikean ratkaisun, kun olemme pitäneet patukan päiväkodissa. Onneksi meillä on tämä mahdollisuus. Kilometrin päässä oleva kuntaraja merkitsisi, toisella puolella rajaa asuessamme, meidän valintoihimme aika paljon. Kilometrin päässä meillä ei olisi mahdollista pitää patukkaa kotihoidon aikana päiväkodissa, koska tällöin tuet tippuisivat meidän osaltamme melkein 300€. Ehkä pyrin antamaan itselleni viime viikon vapaa päivät anteeksi. Jatkossa täytyy vielä entisestään miettiä vapaa päivien sisältöä. Yrittää niinä päivinä olla energisempi ja jaksavampi taaperon kanssa. Vauvan kanssa voimme viettää aikaa niinä päivinä enemmän, kun patukka on päiväkodissa.


Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)