Topit & flopit

Tanjan viikko on ollut aikamoista henkistä myllerrystä, kuten edellisen postauksen lukeneet jo tiesivätkin. Väsyneinä päivinä on saanut toden teolla tehdä töitä päivästä selviytymiseen ja en jaksanut mennä tiistaina edes kauan odottamani pilateskurssin ensimmäiselle tunnille. Vihaan noita fiiliksiä yli kaiken ja yritän aina keinolla millä hyvänsä päästä kiinni normaaliin, hyvään ja energisempään olotilaan. Loppuviikon on tullut kiinnitettyä entistä enemmän huomiota riittävään unen saantiin ja nyt lauantaina olo on jo aivan toisenlainen, jos verrataan alkuviikon tilanteeseen. Jos maanantai ja tiistai olivat henkisesti raskaita päiviä, niin keskiviikosta eteen päin mieli on ollut kevyempi ja olen pystynyt taas normaalisti nauttimaan kaikesta mukavasta. Tapasimme Lauran kanssa tällä viikolla kahdesti, perjantaina ostimme auton ja tänään päästään miehen kanssa viettämään pariksi tunniksi kahdenkeskistä aikaa aamupalatreffien muodossa. Siihen päälle kaikki muut arkiset ja pienet mukavat jutut, niin viikon kokonaissaldo jää siis kevyesti plussan puolelle. Ja koska tässä alkutekstissä on tullut jo kerrottua viikon flopit, niin keskitytään loppupostauksessa Tanjan osalta pelkkiin viikon toppeihin.

Lauran viikkoon mahtui sopivassa suhteessa leikkitreffejä, vauvan kanssa pesimistä, töitä, kirjoittamista ja omaa aikaa. Viime sunnuntaina kävimme Tanjan kanssa leffassa. Hetki hiljaisuutta sekä yksinoloa kera hömppäelokuvan tuli sopivaan saumaan. Kotona mies oli pärjännyt hyvin lasten kanssa ja vauvakin oli ollut tyytyväinen ilman, että hänelle olisi tarvinnut antaa maitoa pullosta. Imetys sujuu nyt niin hyvin, että pyrin sitä ylläpitämään ja antamaan pullosta maitoa vain tarvittaessa. Tulevalla viikolla olisi tarkoitus soittaa lisätietoja mahdollisesta äidinmaidonluovutuksesta. Katsotaan onnistuuko se kohdallani.


FLOPIT
Liikunnan puute (Laura)
Kroppa on jo ollut tovin siinä kunnossa, että vaunulenkit ovat olleet mahdollisia. Synnytyksen jälkeiset ikävät jomotukset ja alavatsan kipristelyt ovat tasaantuneet ja hävinneet melkeinpä kokonaan. Liikkuminen on tuntunut normaalilta ja palo hikiliikuntaan on vahvistunut päivä päivältä. Viime viikolla parantelin vielä omaa flunssaani (joka kesti yllättävän pitkään), enkä siksi päässyt lenkille vielä viime viikollakaan. Vihdoin, kun olisi ollut vointien puolesta mahdollista lähteä lenkille, syksy otti niskalenkin kesäisistä säistä. Viime viikolla oli sateista ja vaikka en koe pikku sateen haittaavaan, jäi lenkkipolut vielä odottamaan omia askeleitani. Painon ja kilojen puolesta olen takaisin samoissa lukemissa kuin ennen raskautta, mutta kunto ja kroppa eivät ole samassa jamassa kuin ennen raskautta. Tarkoitus olisi saada karistettua enemmänkin painoa ja päästä samoihin mittoihin kuin joskus mieheni tavatessani. Samalla haluaisin saada itseni sellaiseen kuntoon, että joskus uskaltaisin ajatella nauttivani lenkeistä ja Bodypumpista. Maltilla hyvä tulee ja jos ensi viikolla alkaisi vihdoin se lenkkeily ja äitiysfysioterapia-ohjeiden toteutus.


TOPIT

10000 askelta (Tanja)
Kiireinen arki ja väsymys tekee helposti sen, että tulee luistettua liikunnasta. Vaikka se olisi juuri se, mikä loppujen lopuksi piristäisi ja tekisi hyvän olon, niin väsyneenä sitä on helpompi valita se pehmeä sohvannurkka kuin lenkki sateisessa syyssäässä. Tällä viikolla päätin, että alan pitämään kiinni päittäisestä aktiivisuustavoitteestani, eli 10000 askeleesta. Se ei loppujen lopuksi ole paljon, mutta näin kotona ollessa vaatii kuitenkin lenkkareiden vetämistä jalkoihin ja ihan oikeasti lenkille lähtemistä. Nyt päätöksen jälkeen olen saanut joka päivä tuon tavoitteen täyteen ja kyllähän se hyvää tekee. Eilen illalla lähdin vauvan kanssa lenkille, kuuntelin kaksi podcastia ja kävelin tunnin reippaan lenkin. Liikunta on parasta kehon ja mielen hoivaamista ja kävelylenkit eivät ole liian rasittavia, vaikka takana olisi vähän vähemmän unta tai muuten raskaampi päivä.


Aamupalatreffit (Tanja)
Meillä miehen kanssa kahdenkeskisen ajan saaminen on melko hankalaa, koska lasten hoidossa auttavaa tukiverkostoa ei löydy. Olemme viimeksi viettäneet kahden keskistä aikaa toukokuussa, kun siskoni hoiti esikoistamme yhden yön ajan. Alkuviikon huonojen fiilisten myötä päätin, että yritän panostaa aiempaa enemmän kaikkiin niihin kivoihin ja energisoiviin juttuihin ja totesin, että pieni kahdenkeskinen hetki miehen kanssa olisi nyt aivan paikallaan. Sovin siis siskoni kanssa, että ajamme hänen kotikaupunkiinsa ja hän vahtii lapsiamme sen aikaa, kun vien miehen brunssille. Mieheni tietää tämän päivän ohjelmasta vain sen, että hänen täytyy olla valmiina lähtöön klo 8.30, loppu selviää hänelle vasta sitten aamun aikana. Joskus täytyy ajaa se 200km, että pääsee parin tunnin treffeille. Tiedän kuitenkin, että se on kaiken sen ja enemmänkin arvoista.

Leikkitreffit (Laura)
Viime viikolla patukka oli vain yhden päivän kotona, muuten hän kävi normaalisti päiväkodissa. Saimme sen päivän aikana nauttia kunnolla ystävien seurasta, kun aamulla Tanja oli leikkimässä meillä poikien kanssa ja iltapäivällä saimme patukan toisen kaverin meille leikkimään. Olemme ihanteellisessa tilanteessa, kun meillä on mahdollisuus sopia leikkitreffejä niille päiville, kun patukka on kotona. Päiviin tulee enemmän sisältöä eikä ole niin justiinsa, jos ei sinä päivänä pääsisikään ulos leikkimään. Patukan päivät ovat silti aktiivisia ja täynnä riemua. Kotona ei iltaisin näy samalla tavalla turhautumista, kun olemme saaneet seuraa. Niinä päivinä, kun olemme olleet kolmisin kotona, on iltaisin herkemmin ollut kotona kylässä känkkäränkkä. Parasta leikkitreffeissä on myös oma seura. Päivän aikana pääsee juttelemaan muiden aikuisten kanssa. Ensi viikolla meillä on kaksi kotipäivää ja innolla jo mietin, mitä me niille päiville keksitään. Se alun jännitys kotipäivien kohdalta on kaikonnut, kun tietää, että patukalla on seuraa. Kotipäivät eivät ole pelkkää selviytymistä vaan niistä voi jopa päästä nauttimaan.


Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)