Taaperon 4 lempiruokaa resepteinä

Kirjoittanut Tanja

Arkiruokia on välillä vaikeaa keksiä ja omat haasteensa kokkailulle asettaa myös tuo meidän kaksivuotiaamme. Siksi laitankin meidän pojan neljä lempiruokareseptiä jakoon, josko sieltä löytyisi uusia testattavia muidenkin perheiden arkiruokalistalle. Nämä kaikki ruuat ovat sellaisia, jotka häviävät pojan lautaselta alta aikayksikön ja hän myös syö näiden ruokien kohdalla paljon tavallista suurempia annoksia.

Reseptit eivät ole omiani, joten laitan linkin myös alkuperäiselle sivustolle, josta olen reseptin bongannut (ruuan nimeä klikkaamalla pääset alkuperäisreseptin sivulle). Joitakin reseptejä olen kuitenkin tuunannut hieman enemmän meidän (tai pojan) maun mukaiseksi, joten laitan alkuperäisen reseptin alle tummennettuna, mitä muutoksia meillä reseptiin tehdään. Kaikista ruuista ei valitettavasti löydy itseltäni kuvaa, mutta alkuperäiseen reseptiin klikkaamalla näet myös, miltä ruoka näyttää.

Kommenttiboksiin olisi mukava saada teidän lasten lempireseptejä, eli laitahan ihmeessä resepti jakoon, jos teidän pikkukulinaristit ovat jonkin ruuan erityisen hyväksi havainneet!



Vappu Pimiän maistuva spagettivuoka

1 keskikokoinen sipuli
2 valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä
500 g naudan jauhelihaa tai sika-nautaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl valkopippuria
pari ripausta chilijauhetta
 suolaa ja mustapippuria
500 g paseerattua tomaattia
1 1/2 dl vettä
2 1/2 dl ruokakermaa
500 g spagettia
2 dl juustoraastetta

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Keitä spagetti valmiiksi. Keitä sitä 1-2 minuuttia alle normaalin keittoajan.
3. Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä. Lisää joukkoon jauheliha ja anna sen ruskistua.
4. Lisää paseerattu tomaatti, vesi sekä mausteet. Anna kiehahtaa ja laske lämpöä. Anna poreilla hiljalleen välillä sekoittaen noin puoli tuntia. Lisää joukkoon kerma ja anna porista vielä kymmenen minuuttia. Tarkista maku.
5. Sekoita kastike ja pasta keskenään, kaada vuokaan, ripottele päälle juustoraaste ja nosta uuniin noin 15 minuutiksi.

Tämä on ihanan helppo ja nopea ruoka. Meillä valkosipulin kynnet usein korvataan maustehyllystä löytyvällä rouhitulla valkosipulilla. Käytän ruokaan 400g pakkauksen naudan jauhelihaa ja spagetiksi keitän pussillisen rakettispagettia. Malttamattomana en anna jauhelihatomaattikastikkeen hautua pannussa, vaan sekoitan kastikkeen heti  spagetin sekaan ja laitan ruuan uuniin n.20 minuutiksi. Välillä teen tätä ruokaa lihattomana versiona, korvaamalla jauhelihan kaurajauhiksella.



Broileri-nuudelikeitto (Valio)

2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
300g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
2 pussia (à 250 g) kasvissuikaleita
12 dl vettä
2 kanaliemikuutiota
90 g munanuudeleita
½ pkt (à 250 g)Valio Koskenlaskija® perinteinen sulatejuustoa
1 tl suolatonta sitruunapippuria
½ dl hienonnettua persiljaa

1. Paista broilerisuikaleet Oivariini rasvassa.
2. Lisää kasvissuikaleet ja anna kypsyä hetki.
3. Kaada joukkoon vesi ja lisää kanaliemikuutiot. Keitä n. 5 min.
4. Lisää murennetut nuudelit ja juusto nokareina. Sekoita tasaiseksi, mausta ja keitä kypsäksi.
5. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa

Itse käytän keitossa broilerin jauhelihaa (400g), jonka kypsennän rypsiöljyssä. Jauheliha on koostumukseltaan lapsen kannalta helpompaa, enkä oikein tykkää käyttää marinoituja lihoja. Maustamiseen käytän 2 Fond "du chef" kanafondikuutiota ja currya. Tykkään käyttää Koskenlaskijasta voimakasta versiota, eli mustan paketin juustoa. Persiljat yleensä unohtuu kauppaan, mutta keitto on oikein maukasta ilman sitäkin. Tämäkin on superhelppo ja nopea resepti, joka valmistuu helposti yhdessä kattilassa.



Täytetyt suolaiset letut (Valio)

Letut:
6 dl Valio kevytmaitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 kananmunaa
Paistamiseen: Valio Oivariini® juoksevaa

Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
200 g paprikaa
2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
1 prk (250 g) Valio Koskenlaskija® Ruokaa cheddar
ripaus suolaa ja mustapippuria

1. Sekoita muutama dl maitoa, jauhot ja suola, vatkaa tasaiseksi. Lisää munat ja loppu maito, sekoita tasaiseksi. Anna turvota 30 min.
2. Paista taikinasta ohukaisia Oivariini rasvassa pannulla.
3. Paista jauheliha ja hienonnetut kasvikset pannulla. Sekoita joukkoon Koskenlaskija. Mausta.
4. Täytä letut jauhelihaseoksella ja nauti lounaaksi tai iltapalaksi salaatin kera.

Meillä täytteen porkkanaraaste on vaihdettu pieneen määrään keitettyä, tummaa riisiä. Näin täyte on hieman ruokaisampi ja maistuu myös taaperolle paremmin kuin pelkkä jauheliha-kasvis-täyte. Tämä ei ole kaikista nopein arkiruokaresepti, mutta ihan hurjan maukas, joten ehdottomasti kaiken vaivan arvoinen!



Yhden pannun texmex-paistos (Soppa365)

 1 iso sipuli
 3 valkosipulinkynttä
 1 paprika
 100 g lehtikaalia
 100 g lehtipinaattia
 400 g jauhelihaa
 2 rkl öljyä
 1 prk chilillä maustettua tomaattimurskaa (400 g)
 1 ps tacomaustetta (tai juustokuminaa, jauhettua korianterinsiementä, paprikajauhetta ja oreganoa)
 1 tl suolaa
 150 g valkoista cheddar-juustoa (tai valmista juustoraastetta)
 2 kevätsipulinvartta

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhdo ja kuutioi paprika. Huuhdo lehtikaali, poista kovat keskiruodit ja hienonna silpuksi. Huuhdo ja valuta pinaatti.
2. Ruskista jauheliha isolla paistinpannulla öljyssä.
3. Lisää jauhelihan joukkoon sipulit ja paprika. Jatka paistamista sekoitellen pari minuuttia, kunnes paprika pehmenee hieman. Lisää lehtikaali ja pinaatti pannulle (voit lisätä pinaattia vähitellen, jos se ei mahdu kerralla pannulle) ja jatka paistamista vielä muutama minuutti.
4. Lisää tomaattimurska, mausteet ja suola pannulle ja anna hautua kannella peitettynä viitisen minuuttia.
5. Raasta juusto ja hienonna kevätsipulinvarret. Ripottele juusto pannun pinnalle. Anna juuston sulaa ja koristele pannu lopuksi kevätsipulilla.

Meillä valkosipulin kynnet jätettiin reseptistä kokonaan pois. Lehtikaalin sijaan käytimme hieman enemmän pinaattia ja tomaattimurska oli maustamaton versio. Kevätsipulinvartta laitoimme hieman reseptissä ollutta ohjetta vähemmän. Tämäkin resepti oli ihanan helppo, koska valmistus onnistuu yhdessä pannussa. Söimme paistosta keitetyn riisin kanssa.

Löytyykö joku näistä ruuista teidänkin arkiruokalistoilta?

Ei kommentteja

Kiitos kun jätät kommentin! Puhelimen Safari-selaimen kautta on ollut ongelmia Googletilin kautta kirjautumisessa ja kommenttien lähettämisessä. Ongelma ratkeaa, kun poistat puhelimen Safari asetuksista täpän kohdasta " Estä seuranta sivustojen välillä". Käytäthän jotain muuta selainta, mikäli googletilille kirjautuminen ei Safarin kautta onnistu.