Mitä tänään syötäisiin- Kotiäidin nopea lounas

Kirjoittanut Laura

Pitkästä aikaa kirjoitan Mitä tänään syötäisiin- reseptiä. Reseptejä löytyisi vaikka millä mitalla jaettavaksi, mutta tuntuu, että arjen keskellä ruokien ja niiden valmistamisen kuvaaminen unohtuu täysin. Tästä syystä monesti harmittelenkin myöhemmin, kun en voi reseptiä täällä jakaa. Itse yritän jatkossa hieman skarpata kuvien ottamisen kanssa, koska tämä "julkaisusarja" on ollut pidetty. Ja kukapa meistä ei pitäisi uusien ja helppojen ruokien valmistamisesta vanhojen ja tuttujen arkiruokien lomassa.


Mifuwokki teriyakikastikkeella

Ruoka kuulostaa eksoottiselta, monimutkaiselta ja tyyriiltä, mutta se on kaikkea muuta. Tämä todella nopeasti valmistuva ja maukas lounaiden pelastaja syntyi puolivahingossa. Tämä ruoka oli vähän sellainen itämainen "pyttipannu", johon hyödynnettiin kaapissa valmiiksi olevia tuotteita. Olen kerran aikaisemmin hyödyntänyt Mifusuikaleita ruuan valmistuksessa ja tykästyin niihin. Niissä on myös pitkä parasta ennen-päiväys, joten näitä voi ostaa jääkaappiin ns. "varalle". Meillä on jonkin verran kaapissa myös valmiiksi erilaisia maustekastikkeita, jotka pelastavat monesti päivän, koska niillä saa helposti lisätty ruokiin makua. Joka päiväiseen käyttöön en kuitenkaan valmiskastikkeita suosittele niiden sokeri- ja suolapitoisuuksien vuoksi. Pakastevihannesten ravintoarvot eivät välttämättä kohtaa tuoreiden kasvisten kanssa, mutta niillä saa paljon vaihtelua arkiruokiin. Meiltä löytyy pakastimessa varalta muutama pussi erilaisia wokkikasvis vaihtoehtoja, joita on helppo paistaa esimerkiksi ruuan lisukkeeksi. Tällä kertaa valitsin Shanghai-vihannekset.


Näitä tarvitset kaupasta:

Paketti nuudeleita (n.200g)
Teriykikastike
Mifurakeita (maustetut tai maustamaton)
Pakastewokvihanneksia (300g)
Tuoreita kasviksia, esimerkiksi paprikaa, sipuli, sieniä, kaalit yms.
Mausteet oman maun mukaan ( minulla kalakastike, suola+pippuri)

Näin se valmistuu: 
Laita pannulle hieman öljyä ja lisää mifut. Leikkaa tuoreet kasvikset ja lisää mifut joukkoon. Paista hetki ja lisää joukkoon pakastevihannekset. Paista kasviksia pannulla niin kauan kunnes, vesi on haihtunut kokonaan. Keitä nuudelit ja lisää pannulle. Sekoita nuudelit ja kasvismifuseos sekaisin. Lopuksi lisää mausteet ja teriykikastike. Teriyakikastiketta laitoin itse aluksi liian vähän ja lisäsin sitä oman maun mukaisesti. Kannattaa lisätä sitä vähän kerrallaan ja lisätä tarvittaessa, ettei se peitä kaikkien kasvisten makua alleen. Maistuvaa lounasta!


Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)