Topit & flopit

Laura on vetäytynyt pienelle blogilomalle ja keskittyy nyt viettämään aikaa perheensä kanssa ennen h-hetkeä. Vaikka blogi on ihana harrastus ja piristävää omaa aikaa, välillä tekee hyvää irtaantua siitäkin hetkellisesti. Tämän viikon topit & flopit ovatkin nyt siis Tanjan käsialaa, samoin kuin viime aikojen instapäivitykset. Mikäli et ole vielä ottanut meidän instatiliä seurantaan, niin käy kurkkaamassa @vainaitienjutut. Päivitämme instaa lähes päivittäin kuvien ja stoorien muodossa, eli jos lapsiperhe-elämä kiinnostaa, niin ota tili seurantaasi!


Arki on alkanut rullaamaan mukavasti ja esikoisen kerhokin starttasi tällä viikolla. Ykkösen uhmaikä on ollut käsinkosketeltavaa ja äidin pinnaa on testailtu toden teolla. Lelut ovat lennelleet ja jäähyllä on käyty kerta jos toinenkin. Välillä saa laskea itse tuhanteen, ettei väsymyksessä ja kiireessä tule hermostuttua liian äkkiä, vaan kärsivällisyys riittäisi uhmaamisen takana olevan harmituksen selvittämiseen, eikä taaperoa tulisi passitettua jäähylle liian herkästi. Välillä onnistun ja välillä en. Oma-aika on ollut kortilla ja olenkin nyt tehnyt päätöksen, että kerta viikkoon yritän pakata kannettavan laukkuun ja lähden pariksi tunniksi kahvilaan tekemään blogihommia rauhassa. Pieni irtaantuminen, rauhassa juotu kahvi ja keskittymisrauha kirjoittamiseen kuulostaa ihanalta.

FLOPIT


Arkiruokailu (Tanja)
Olen kironnut arkiruokailun hankaluutta aiemminkin ja taas asia tuntuu olevan tapetilla. Teemme isot ruokaostokset kerran viikossa ja täydennystä haetaan lähikaupoista tarpeen mukaan. Joka viikko pää tuntuu olevan tyhjempi ja tyhjempi ideoista, mitä kyseisellä viikolla syötäisiin. Tuntuu, että samat ruuat pyörivät päivästä ja viikosta toiseen ruokalistoilla ja kokkaaminen tuntuu puulta. Kaipaisin kovasti vaihtelua arkiruokailuihin, mutta omat rajoitteensa reseptien testailuihin tuo esikoinen. Vaikka hän syö todella laajalla skaalalla melkeinpä kaikkea, tai ainakin maistaa, niin silti tietyt ruuat ovat ne mitä hän oikeasti syö reilut määrät ja erikoisemmat ruuat jäävät pääosin lautaselle. Poitsu kasvaa edelleen siellä -2 käyrällä, tai hieman sen alapuolella, joten sen takia paineet ruokailujen onnistumiselle on jossain määrin takaraivossani. Onko teillä joku systeempi arkiruokailujen järjestämiseen? Tehdäänkö teillä isompia satseja ruokaa, josta syödään useamman kerran? Onko teillä jotain vinkkejä nopeisiin lounaisiin? Keväällä arkiruokailu tuntui olevan jo suht hyvin hanskassa, mutta nyt vauvan syntymän myötä olen ajatunut taas kriisiin asian kanssa. Kaikki helpottavat vinkit otetaan vastaan!

TOPIT


Esikoisen kerho (Tanja)
Tällä viikolla oltiin jännän äärellä, kun esikoinen aloitti kerhon. Hän käy nyt kaksi kertaa viikossa viettämässä aamupäivän kerhossa ja se on ollut uutta ja ihmeellistä niin lapselle kuin äidillekin. Olemme olleet esikoisen kanssa todella vähän (liiankin vähän) erossa toisistamme, joten itseäni jännitti kovasti, miten kerhon aloittaminen sujuu. Suureksi yllätyksekseni lapsi jäi ensimmäisenä päivänä kerhoon ilman itkua ja hän oli ohjaajien mukaan leikkinyt tyytyväisenä koko kerhon ajan. Ei yhtään itkua tai koti-ikävää. Seuraavana päivänä poika jäi kerhoon yhtä tyytyväisenä, mutta puolessa välin kerhopäivää hän oli alkanut puhua äidistä ja kodista. Sovimmekin, että ensi viikolla haen pojan hieman aiemmin kerhosta, ettei hänelle ehtisi tulla lainkaan koti-ikävää. Kerhon aloittaminen on ollut suuri helpotus itselleni, koska poika saa vihdoin kaipaamaansa aktiviteettia arkeensa ja minä saan aikaa olla vauvan kanssa. Kerho alkaa 8.30 ja tarkoituksenani olisi viedä ja hakea poika kävellen, koska kerholle kävelee 15-20 minuutissa. Aikamoista edestakaisin kävelyähän se tulee olemaan ja kotona ehtii olla vajaan 2h, kun täytyy jo lähteä hakemaan poikaa takaisin. Silti kerho tuo mukavaa vaihtelua meidän molempien arkeen ja on sen takia ihan mielettömän ihana juttu, että poika sai kerhopaikan jo tälle syksylle.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)