Topit ja flopit

Lauran viikko on mennyt täysin mökkeillessä ja päiväunia nukkuessa. Mihinkään muuhun ei tunnu riittävän oikein enää energiaa. Tulevat viikot hieman jännittävät, koska mieheni loma loppuu ja jäämme taaperon kanssa kaksin kotiin. Hieman olen alkanut suunnittelemaan patukan kaksi vuotis- syntymäpäiviä, jotka nekin lähestyvät kovaa vauhtia. Järjestämme synttärit kahdessa osassa. Erikseen sukulaisille ja toiset juhlat sitten ystäville ja kummeille. Pidämme syntymäpäiväjuhlat meillä kotona ja viime kesästä oppineena, on kaikille osallistujille mukavampaa hieman rytmittää juhlia. Ensi viikonloppuna pääsemme vielä mieheni kanssa viettämään kahdestaan yhteistä aikaa, varmaankin viimeistä kertaa ennen vauvan syntymää. Lähdemme juhlistamaan hääpäiväämme yön yli reissulle ensi viikonloppuna. Oikea hääpäivämme on keskellä viikkoa, joten ajattelimme juhlistaa sitä lasten kanssa käymällä syömässä kaupungissa. Ensi viikolla pääsen myös jälleen hemmoteltavaksi, kun olen varannut itselleni kasvohoidon sekä hieronnan. Ehkä niiden avulla myös normaalit arkipäivät sujuisivat mutkitta ja kevyemmissä tunnelmissa. Tanja pesäilee vauvan kanssa ja palaa blogin pariin, kunhan arki lähtee vauvan kanssa rullaamaan. Kaikki voivat Tanjan perheessä hyvin ja vauva-arki rullaa omalla painollaan. Tanja onkin muutamat kerrat päivitellyt Instagramia. Tanja onkin ihmetellyt, kuinka on unohtanut täysin, miten aikaa vievää imetys voikaan olla. Instagramin puolelta löytyy feedistä muutama Tanjan päivitys, jos haluaa käydä "nuuhkaisemassa" vauva-arkea.


TOPIT
Kummiksi (Laura)
Sain kuluvalla viikolla puhelun, jonka jälkeen pääni päällä leijaili pieniä vaaleansiniä sydämiä. Minua ja miestäni pyydettiin kummeiksi Tanjan pienelle pojalle; minusta tulisi sylikummi. Mieheni oli juuri lähtenyt golfaamaan ja uskalsin hänen puolestaan myös vastata kysymykseen. Tanja tosin kysyi vielä erikseen, pitäisikö minun varmistaa mieheltäni asia, mutta totesin, että ei. Soitin kyllä hänelle Tanjan puhelun jälkeen ja keskeytin hänen aloitus lyöntinsä, mutta tämä oli tärkeämpää. Olin täysin otettu tästä kunniasta. Minulle kummius on aina luottamuksen osoitus, vaikka en sitä koekaan samanlaisessa roolissa kuin se on alun perin ollut. Kristillisenä kasvattajana tai ei, kummius on suuri kunnian osoitus. Olen itse miettinyt kummiutta aina siitä lähtökohdasta, että minun halutaan olevan mukana lapsen elämässä. Saan olla mukana kokemassa lapsen kasvun hetkiä, iloja ja suruja. Kummius ei ole pelkästään syntymäpäivien muistamista tai joululahjojen ostoa, vaan oikeasti läsnäoloa. Tämä on aihe, mistä tulen lähiaikoina tekemään myös oman postauksen, liittyen tulevan tyttäremme kummeihin.


Kirppishaukka (Laura)
Olemme koko viikon lomailleet ja mökkeilleet. Olen tottunut vierailemaan erilaisilla kirppiksillä ja otinkin ilon irti mökkilomamme aikana kirppailusta. Kun matkasimme mökiltä toiselle, pysähdyimme noin puolivälimatkassa syömään ja bongasin paikallisen kirppiksen. Muut jäivät vielä syömään, kun lähdin itse pyörimään kirppikselle. Löysin edullisia vaatteita tulevalle vauvallemme, en tosin kerennyt koko kirppistä tarkemmin kiertämään, kun mieheni tuli koputtamaan kirppiksen ikkunaan. Oli aika jatkaa matkaa ja jättää kaikki loput vaaleanpunaiset vaatteet muiden ostettavaksi.  Mökkipaikkakuntamme kirpputorit ovat tulleet jo tutuiksi ja monesti tiedäkin jo etukäteen mitä mistäkin kirpputorilta voi löytää. Perjantaina käytimme sateisen aamupäivän jälleen kirppiksellä.  Perjantain kirppis löydöt jäivät aika pieniksi, mitä nyt mummu löysi patukalle Ryhmä Hau-paidan (jonka ostamista olin siirtänyt jo tovin!). Itse sain kartutettua omaa keräilyharrastustani. Löysin jälleen yhden Arabian tassikuppi-setin Arabian vanhalla piippuleimalla (7€), jota en vaan voinut jättää hyllyyn. Olen myös pitkästä aikaa kunnostautunut Face-kirppistelystä ja olenkin haalinut sitä kautta kasaan aikamoisen läjän vaatteita vauvallemme. Totesin miehelleni, että olen tainnut liikaa tykästyä haalareihin ja jumpsuitteihin. Taitaa meidän vauvamme ensimmäiset kuukaudet mennä täysin haalareissa, koska niitä alkaa kaapit olemaan täynnä. Nyt kun saisi vielä käytyä läpi patukan vauva aikaiset vaatteet, niin voisi laittaa niitäkin kiertoon Face-kirppiksillä. Muutamat vaatteet aion säilyttää, mutta loput ja erityisesti täysin vaaleansiniset vaatteet menevät varmastikin myyntiin.


FLOPIT
Allergiat (Laura)
En muista, koska viimeksi olisin kärsinyt näin pahoista heinäallergioista. Yritin loppuun asti välttää allergialääkkeen käyttöä, mutta lopulta luovutin. Yöt alkoivat olemaan aika tuskaa ja päivisinkin alkoi aika ajoin tuntua siltä, ettei henki tahtonut enää kulkea. Masu painaa jo valmiiksi keuhkoja, joten se yhdistettynä allergian aiheuttamaan hengenahdistukseen, on combo valmis. Hengitys on raskasta ja monesti minun pitää päästä istumaan, kun tuntuu, että muuten lähtee jalat alta. Muuten edellisen viikon kiristävät tunteet masussa ovat hävinneet, joten loma on tehnyt tehtävänsä. Erikoista on se, etteivät heinät ole yleensä aiheuta minulle pahimpia allergiareaktioita. Yleensä ne ovat olleet koivu ja pujo. Toisaalta on ihana ajatella, että koivun aika on jo takanapäin, mutta toisaalta pujon aika on vasta edessä. Voihan se toki olla, ettei pujo ole tänä vuonna ollenkaan niin paha kuin normaalisti. Koivun kukinta aika oli minulle haasteellinen, mutta ei mitenkään niin paha kuin nyt heinät ovat olleet. Voi olla, että raskaus jotenkin altistaa kahta kauheammin kroppani reagoimaan siitepölyyn tai sitten vain oikeasti on menossa jotenkin hurja allergiakesä. Kuka tietää, mutta olen toisaalta iloinen, että ensi viikolle on luvattu sadekuuroja, jos ne veisivät pahimman kärjen pois siitepölyjen määrästä.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)