Topit ja flopit

Tanjan koko viikko on ollut yhtä toppia uuden pienen ihmeen kanssa ja on ollut ihana seurata vierestä ja odottaa omaa pientä ihmettä saapuvaksi. Tanjan viikko on mennyt vauvakuplassa ja siksi tämän viikon topit ja flopit ovat Lauran käsialaa. Laura onkin muutamaan otteeseen päässyt nuuhkimaan vastasyntynyttä, joka on aina niin ihanaa.
Lauran viikko on mennyt hieman haasteisesti ja alkuviikon Laura onkin ollut kotona kaksin taaperon kanssa. Muutaman päivän jälkeen on päästy tulokseen, jonka tiimoilta on taas jälleen kerran nostettava hattua jokaiselle yksinhuoltajalla. Olette aikamoisia sissejä, arvostan!


TOPIT

Vauvauutiset (Laura)
Meillä on ollut kotona viimeisten viikkojen aikana muutamakin jännityshetki, kun kahdella meidän ystäväpariskunnallamme on ollut lasketut ajat. Lasketut ajat olivat päivän erolla toisistaan ja molempiin perheisiin oli lupailtu juhannusvauvaa. Jännityksellä nukuin juhannuksena öitäni, koska olin luvannut Tanjalle olla heidän esikoisensa hoitaja, jos lähtö tulisi. Olin siis hälytys valmiudessa mökillä, jos yöllä pitäisi lähteä ajamaan Helsinkiin. Olin jopa puhelimen asentanut niin, että Tanjan ja hänen miehensä puhelut tulisivat läpi, vaikka muuten puhelin olisikin äänettömällä. Ahkerasti viestittelin Tanjan kanssa, mutta vietin kuitenkin juhannuksen alusta loppuun mökillä ilman keskellä yötä tulleita hälytyksiä. Toisten ystäväpariskunnan vauva oli päättänyt ilmoittaa tulostaan laskettuna päivänä ja saimmekin iloisia uutisia seuraavana päivänä, kun poikavauva oli tullut maailmaan yöllä. Laitoin Tanjalle kotimatkalta viestin, että olemme kohta kotona ja vauvalla olisi vapaus tulla koska vaan. Erikoista, mutta totta; seuraavana aamuna puhelimessa odottikin viesti ja sain aamupala pöytään seurakseni Tanjan esikoisen. Maanantai-iltana pääsin jo nuuhkimaan vastasyntynyttä. Kummasti se vauvakuume kasvaa, kun saa pitää ihanaa ja suloista pientä poikaa sylissä. Tuleva tyttöystävä antaa odottaa vielä hetken ja hyvä niin, kyllä hän vielä pääsee tapaamaan poikaystäväänsä syksyllä.

Oma aika (Laura)
Ei sitä osaa samalla tavalla kaivata vasta, kun sitä itselleen ottaa. Rakastan kaupassa käyntiä ja se on minulle aina ollut arjen keskellä sitä omaa aikaa. Viime viikko oli yksin taaperon kanssa aikamoista, mutta sain myös päivisin tehtyä mitä halusin. Oma jaksaminen ei antanut pesänrakennusvietille hirveästi tilaa, joten tyydyin kirjoittelemaan blogia, katsomaan leffoja ja käymään kirppiksellä. Olen myös ollut onnellisessa asemassa, koska tämän muutaman yhteisen lomapäivän aikana mieheni on touhunnut lasten kanssa aina aamupäivästä muutaman tunnin, jotta olen saanut kirjoittaa tai lukea. Tehdä kahta sellaista lempi asiaani, jotka ovat pitkän kevään aikana jääneet hieman vähemmälle. Päiväunista on tullut jo vähän turhankin helposti osa arkirutiinia ja saatankin nukkua kevyesti sellaisia kahden tunnin pätkiä. Toisaalta olen lomalla ja raskaana, joten sekin on varmasti ihan oikeutettua käyttää vapaa-aikaa nukkumiseen.


FLOPIT

Saamattomuus (Laura)
Mennyt viikko on taas osoittanut konkreettisesti sen, että toinen aikuinen taloudessa merkitsee aika paljon. Olen alku viikon ollut yksin taaperon kanssa ja jostain syystä sain vielä järjestettyä itselleni, joka päivälle jonkinlaista ohjelmaa. Yhden illan vietimme patukan "tyttöystävän" luona, seuraavana päivänä olimme koko illan vanhempieni luona ja maanantaina ajelin autolla paikasta toiseen kuin taksikuski konsanaan. Kaikki suunniteltu ohjelma oli ihanaa ja oli mukavaa, että sai päiviin sisältöä. Voi olla, että illat yksin taaperon kanssa kotona olisivat tuntuneet turhankin raskailta ilman ohjelmaa. Iltaisin, kun sain patukan nukkumaan, en tahtonut enää päästä sohvalta ylös edes suihkuun. Jalat painoivat tonnin, selkä tuntui olevan ihan kuormittunut ja vatsaa kiristi. Vauva on yleensä iltaisin erittäin aktiivinen ja siihen yhdistettynä kiristelevä ja pinkeä vatsa, eivät tuntuneet mitenkään nautinnolliselta. Olin niin odottanut päiviä, että saisin yksin järjestellä ja laittaa kotia. Jouduin kuitenkin tyytymään ihan perusarki rutiineihin ja niistäkin selviytyminen oli aika ajoin haasteellista. Pieni piristys oli oma valintainen kirpputorilla käynti. Vaikka olinkin sen tunnin shoppailun jälkeen ihan puhki, piristi mieltä kassissa olevat vauvan vaatteet. 

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)