Topit & Flopit

Tanjan viimeiset kolme viikkoa ovat kuluneet tiiviisti vauvakuplan sisällä, eikä aikaa ole riittänyt blogille tai millekään muullekaan ylimääräiselle. Nyt vihdoin arki alkaa joten kuten asettumaan uomiinsa ja olen saanut kirjoitettua muutaman postauksen valmiiksi ensi viikolle. Elämä on ollut kovin erilaista uuden perheenjäsenen myötä ja olen joutunut rauhoittamaan ensimmäiset viikot perheen kanssa vietetylle ajalle. Nyt pikkuhiljaa alan kuitenkin kaivata muunkinlaista sisältöä imetyksen, lasten hoidon ja kotitöiden täyttämiin päiviin ja onkin ollut ihanaa, kun voi hetkeksi istua koneen äärelle ja uppoutua blogin maailmaan. Pienen pienet omat hetket piristävät kummasti ja sitten taas jaksaa palata sinne sohvannurkaan vauvan kanssa. Huomenna julkaisen hieman tarkemman kuulumispostauksen meidän ensimmäisistä viikoista ja myös synnytyskertomusta on pian luvassa.


Lauran viikko on mennyt arkisissa merkeissä, muutaman pienen piristysruiskeen kera. Miehen palatessa töihin, päivät lapsen kanssa ovat olleet välillä todella haasteellisia. Taistelut päiväunien kanssa ovat uuvuttaneet täysin ja tiistaina väliin jääneet päiväunet saivat hermoni kireälle. Olenkin muutaman otteeseen jo maininnut, kuinka päiväunista on tullut minulle todella tärkeä energian lähde. Niiden väliin jääminen otti todella koville ja hermot kireää lähdin viettämään äitiaikaa. Olin saanut 30-vuotis lahjaksi ystäviltäni lahjakortin Kämp Spahan ja olin varannut itselleni Mother to be-hoidot tiistaille.  Aluksi tuntui jo siltä, että olisin halunnut perua koko jutun, mutta onneksi menin. Taisi kasvohoito sekä hieronta tehdä tehtävänsä ja olo oli täysin rentoutunut tunnin hoitojen jälkeen. Tulipa hyvään väliin rentoutuminen ja nauttiminen.  Bonuspojan ollessa toisessa kodissaan viettämässä kesälomaa seuraavat kolme viikkoa, on päivisin patukan viihdyttäminen minun harteillani. Täytyy yrittää keksiä seuraaville viikoille mielenkiintoista tekemistä oman jaksamisen ja liikkumisen rajoissa. Jos se helpottaisi yöunia.

FLOPIT


Kokovartalojumi (Tanja)
Jatkuva imetys ja vauvan sylissä pitäminen on taas tottumattomuuttaan vetänyt koko kropan aivan jumiin. Kävin jo viikko vauvan syntymästä ensimmäisen kerran hierojalla avaamassa niskan ja kallon lihasten jumeja, koska ne aiheuttivat aivan piinaavaan päänsäryn. Päänsärky helpottikin samoin tein, mutta lihaskireys on palannut astetta pahempana takaisin. Minun oli tarkoituksena mennä uudestaan hierottavaksi jo viikon päästä ensimmäisestä hieronnasta, mutta korkeiden verenpaineiden takia neuvolasta ohjeistettiin, että kannattaa jättää hieronta väliin. Nyt olen sitten kärvistellyt todella kipeiden hartioiden ja niskojen kanssa reilu viikon verran, eikä mikään tunnu helpottavan tilannetta. Olen kokeillut kipugeelejä, särkylääkettä, lämpöhoitoa ja kevyttä liikuntaa, mutta sitkeät jumit on ja pysyy. Inhottavaa, kun pää ei meinaa kääntyä kunnolla ja pienikin liike vihloo pahasti. Levossa ollessa särky säteilee käsiin ja tuntuu kovin pakottavana kipuna hartioissa. Täytyy toivoa, että verenpaineet laskisivat pian ja voisin vihdoin mennä uudestaan ammattilaisen hierottavaksi.

Kesänuhassa allergioiden kera (Laura)
Olemme koko perhe olleet kesän ajan enemmän ja vähemmän tukkoisia. Välillä tukkoisuus on helpottanut ja välillä ollut niin hankala hengittää, että tuskan hiki on noussut otsalle. Meidän piti viime viikolla käydä patukan kanssa leikkimässä Tanjan pojan kanssa, mutta varmuuden vuoksi päädyimme kuitenkin peruuttamaan kyläilyn vastasyntyneen takia. Turhien riskien välttäminen on tärkeää vauvan ollessa pieni. Vauvan vastustuskyky on vastasyntyneenä olematon ja mahdollinen nuha voi joskus olla jopa kohtalokas vauvalle. Meillä ei ollut tarkkaa tietoa, onko patukan nenän vuotaminen allergioiden vai flunssan aiheuttamaa, joten siirsimme leikkitreffejä. Pienen pohdinnan jälkeen päädyin myös siihen, että varasin patukalle lääkäriajan. Huonojen öiden, korvien kutinan ja nenän vuotaessa, mahdollisen korvatulehduksen pois sulkeminen oli mielestäni ihan fiksua. 92 euroa ja 10 minuuttia myöhemmin oli poikamme todettu terveeksi, saatu resepti särkylääkkeeseen sekä tsempit loppuodotukseen. Onneksi on vakuutukset, joten lääkärissä käynti ei tuntunut turhauttavalta. Nyt alkaakin jo näyttämään siltä, että patukan flunssa on väistymässä ja me vanhemmat olemme saaneet pienen tartunnan häneltä. Itse olen myös ollut koko kesän tukkoinen, mutta nyt olen viime viikon aikana joutunut käyttämään nenäsumutetta, että olen saanut hengitettyä. Toivottavasti tämä flunssa menisi nopeasti ohi ja pääsisimme patukan kanssa nauttimaan loppukesästä ilman tukkoisuutta. 

TOPIT


Uudenlainen arki (Tanja)
Vaikka vauvan syntyminen on työllistänyt meitä molempia aikuisia aika lailla, niin siitä huolimatta uusi arki tuntuu niin ihanalta ja kovin tervetulleelta. On ihan mieletöntä, että saan olla äiti kahdelle upealle pienelle pojalle ja päivät kuluvat heitä hoitaen ja heidän kasvua ja kehitystä seuraten. Toiveissani oli, että saisimme kaksi lasta ja nyt se toive on toteutunut. Asia, jota ei voi todellakaan pitää itsestäänselvyytenä. Raskaina ja väsyneinä hetkinä muistutan itseäni siitä, miten onnekas olen elämäntilanteessani ja miten tämä on kaikki sitä, mitä itse olen halunnut ja mistä olen unelmoinut. Nyt olen sen saanut ja siitä pitää muistaa olla kiitollinen, joka ikinen päivä. Lapset ovat tuoneet elämääni aivan uudenlaista sisältöä ja merkitystä. Se on myös muuttanut parisuhdettani monella tavalla ja koen, että näiden pienten ihmisten myötä olemme vielä aiempaa vahvempi tiimi. Innolla ja hieman jännityksellä odotan meidän uudenlaisen arjen muovautumista ja kaikkea sitä, mitä tulevaisuus tuo perheellemme tullessaan.


Hääpäivä (Laura)
Meidän häistämme on jo kolme vuotta. Ihan uskomatonta, että tuosta yhdestä elämämme tärkeimmästä päivästä on kulunut jo niin kauan aikaa. Päivä oli täydellinen ja juuri meidän näköisemme. Halusimme järjestää juhlat, jotka olisivat ystäville ja perheelle. Olemme joka vuosi muistaneet hääpäiväämme jollain tavalla. Emme ole ostaneet toisillemme lahjoja, vaan olemme tehneet yhdessä jotain. Tänä vuonna hääpäivämme osui arkeen, joten halusimme sitä viettää lastemme kanssa. Emme käy kovin usein ulkona syömässä, joten päätimme mennä ravintolaan lasten kanssa syömään. Jokainen sai valita juuri sitä mitä halusi. Ravintolailta sujui oikein mallikkaasti ja nautimme toistemme seurasta. Bonuspoika oli miettinyt asiaa etukäteen ja kysyikin meiltä, emmekö halunneet viettää tätä tärkeää päivää kahdestaan. Hän ehdotti, että olisivat patukan kanssa voineet mennä johonkin hoitoon, niin olisimme saaneet kahdenkeskistä aikaa. Liikuttava ajatus, mutta kerroimme, että juhlisimme seuraavana viikonloppuna sitten kahdestaan ystävien kanssa meidän tärkeää päiväämme. Eilen jätimme patukan vanhempieni luo hoitoon ja lähdimme kahdestaan ajamaan kohti Haikon kartanoa. Vietimme päivän Porvoossa, pääsin kylpylään lillumaan ja illan kruunasi neljän ruokalajin illallinen Haikon kartanon ravintolassa. Kahdeksan tunnin yhteen soittoon nukuttu yö ja runsas hotelliaamiainen tekivät tehtävänsä. Nyt voi hyvillä mielin ja energisenä lähteä takaisin mökille taaperon luokse. 

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)