Mitä tänään syötäisiin?


Kirjoittanut Laura

Tovi on kulunut viime kertaisesta Mitä tänään syötäisiin-reseptistä ja ajattelin näin lomalaisen näkökulmasta jakaa teille reseptin maailman helpoimmasta kasvisosekeitosta.  Niin kuin olen silloin tällöin Instagramin puolella mainostanut, ei meidän perheessämme kasvissosekeitto ole suosittu sellaisenaan. Yleensä meillä kasvissosekeitto tarkoittaa jauhelihaa lisukkeeksi, itselleni monesti myös raejuustoa kyytipojaksi. Miten valmistuu kasvissosekeitto vartissa ja myös sellainen, joka pitää nälän kurissa välipalaan asti.

Reseptiä on helppo tuunata suuremmaksi tai pienemmäksi lisäämällä tai vähentämällä vain kasvisten määrää. Meillä syödään keitosta aina parin päivän ajan, joten huomioithan tämän, kun arvioit omaan tarpeesi tarvittavia ruoka-aineita kaupasta. 

Osta nämä kaupasta:
Pari pussia pakastekasviksia (meillä Apetit- keittojuurekset á 750g)
1 pkt Koskenlaskijajuustoa
1prk kookosmaitoa tai - kermaa
2 kasvisliemikuutiota
1 lihaliemikuutio
Mausteita

Tarvittaessa:
Paketillinen jauhelihaa tai kanaa
Raejuustoa
Jokin muu proteiini, joka tekee keitosta ruokaisamman.


Laita kattilaan vesi ja lisää kasvikset. Yleensä lisään jäiset kasvikset vasta siinä vaiheessa, kun keitinvesi kiehuu. Nyt lisään ne veteen heti, koska kasvikset saavat mennä ylikypsiksi, koska menevät joka tapauksessa soseutettavaksi. Lisää veteen liha- ja kasviliemikuutiot sekä mausteet. Kun kasvikset ovat kypsiä, ota kattila hetkeksi pois liedeltä. Soseuta kasvikset ja lisää sekaan kookoskerma- tai maito. Kiehauta ja lisää joukkoon pieninä paloina juusto. Odota, että juusto on kokonaan sulanut keiton joukkoon, jonka jälkeen keitto on valmis.

Meillä keitto menee hyvin ilmankin proteiinilisää lounaana ja erityisesti syksyisin tämä on oiva lounas kylmiin päiviin. Variaatioita tähän ruokaa riittää ja tämä on selkeästi ollut meillä helppo tapa huijata lapsia syömään enemmän kasviksia. Normaalisti meillä jää kaikki värikäs lautasen reunalle tai ne heitetään lattialle.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)