Kevään Topit

Kesä on ihan kohta täällä ja on aika listata kuluneen kevään parhaimmat jutut, onnistumiset ja kohokohdat kevään topit- listan muodossa. Olisi ihana lukea myös teidän toppi-listoja, eli jos sinulla on jokin hetki tai asia, joka on ollut sinun kevääsi kohokohta ja ehdoton suosikki, kirjoita siitä meille kommentteihin.


Instagramtilit

Laura:
@friddestenlund
Aitoa, iloista ja samaistuttavaa arkea. Tältä tililtä saa monesti varmasti hymyn huulille.

@kuusevi 
Minulle uusi tuttavuus, mutta rohkeaa ja suoraa puhetta, viimeksi alkoholismista. Söpöjä kuvia lapsista ja arjesta.

@mutsijamurupullat
Minun ehdoton lemppari. Parhaimmat stoorit!

Tanja:
@petra_arkeenkatkettyaarre 
Ihanan arkista kotiäidin elämää kahden lapsen kanssa. Paljon instastooreja katseltavaksi.

@sannainkeri
Elämää pienen vauvan ja uusperheen kanssa. Tässäkin ihanaa arkisuutta, pitkiä tarinoita feedin kuvien yhteydessä.

@norppaliina
Muinoin ollut lempibloggaajani, joka valitettavasti lopetti blogin kirjoittamisen. Hieman siloitellumpaa arkea instakuvien muodossa uraa tekevältä pienen tytön äidiltä. Entisiltä Noora & Noora -blogin pitäjiltä tulee myös joka toinen perjantai lempipodcastini, Perjantain parhaat!


Blogit

Laura: 
Kolme kaunista
Bongasin tämän blogin blogit.fi sivuston kautta ja kiinnostuin aikamoisesta tarinasta. Tämän blogin kirjoittaja kirjoittaa perhe-elämästään kolmen lapsen äitinä, jonka viimeisen lapsen odotusaikaa varjosti ero ja odotusaika yksin. Sisukas äiti, jonka blogi on täynnä kauniita kuvia.

Valeäiti
Huumorilla sävytettyä arkibloggaamista ja kolmannen lapsen odotusta. Pitkä oman talon rakennusprojekti takana. Kurkkaa tänne, jos haluat hieman talokateutta. 

Tanja: 
Ehdin valitettavan vähän lukemaan blogeja, koska oma blogi vie sen verran ison siivun vapaa-ajastani. Montaa blogia käyn lukemassa aina silloin tällöin, mutta seuraavia tulee luettua säännöllisemmin:
Valeäiti
Samaistuttavaa lapsiperhe-elämää ja kesävauvan odotusta. Sopivasti sarkasmia ja huumoria. Uppoaa myös instastoorien muodossa!

Isabella Löwengrip
Supersuosittu Ruotsalainen bloggaaja, joka on noussut hurjaan menestykseen pitkän blogiuransa myötä. Ahkera ja kunnianhimoinen nainen, joka elää unelmaansa. Toimii inspiraationa, vaikka oma ja hänen arkensa onkin aivan eri planeetoilta. Hyvää kielitaidon preppausta myös, blogia voi lukea joko ruotsiksi tai englanniksi.


Kirjat

Laura:
#vauvavuosi
Sain kuin sainkin tämän vihdoin luettua loppuun. Kirja vauvan ensimmäisestä vuodesta ja kaikista niistä tunteista ja haasteista, joita vauva mukanaan tuo.

lapsiperheenparisuhdekirja
Vinkkejä ja kokemuksia parisuhteen huolehtimiseen lapsiarjen keskellä. Voit lukea koko kirjan tai napata sieltä täältä itsellesi sopivat otsikot. Suosittelen kovasti, kirja sisältää paljon harjoituksia, joilla saisi mahdollisia lukkotilanteita auki.

Kultahäkki 
Aina ihana ja toimiva Camilla Läckberg on aloittanut puhtaalta pöydältä uuden päähenkilön kanssa ja odotan jo lomaa, jotta pääsen tämän kirjan kimppuun. Tämä siis vielä lukulistalla, mutta aina varma valinta. 

Tanja:
Röyhkeyskoulu
Self help- opas, jonka avulla oppii ilmaisemaan itseään ja mielipiteitään vahvasti. Tällaiselle kiltin tytön- ja huijarisyndrooman omaavalle täydellinen teos, joka herättää ja saa miettimään asioita uusista näkökulmista.

Uraäidin selviytymisopas
Ajoittain työelämään haikailevan kotiäidin inspiraatio-opas, josta saa lukea vahvojen naisten tarinoista urasta ja perhe-elämän yhdistämisestä.

Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu
Kevyttä hömppää rannalle tai mökkilukemiseksi.


Ruuat

Laura:
Pitaleivät
Harvoin löytyy paikkoja, joista saa omaan makuun sopivia pitaleipiä. Päätimme eräs mökki-ilta kokeilla tehdä niitä itse ja sehän toimi. Leikkasimme possun ulkofileestä todella ohuita suikaleita, paistoimme ne pannulla ja teimme niille soijaliemen. Pitaleivän väliin laitoimme possujen lisäksi tomaattia, salaattia ja teimme itse tzatsikin. Yksinkertaista ja hyvää. Tästä voisin jossain vaiheessa tehdä "Mitä tänään syötäisiin"- reseptin blogiin.

Täytetyt sienet 
Joka kesä niitä odottaa. Ehdoton grilliruokien ykkönen ja voisin syödä näitä välillä pelkästään. Juustoa, jumbosieniä ja pekonia, ei voi mennä siis pieleen. Tämä on melkein joka perheen vakiogrilliruoka, mitä teillä laitetaan väliin?

Ahven 
Monesti tuoretiskiltä ostaessani totean aina itselleni saman; miksi sitä aina kuvittelee tiskillä olevat tuotteet jotenkin kalliimmaksi, kuin valmiiksi pakatut tuotteet? Tiskiltä saa aina sen itselleen sopivan määrän, joten hävikkiä voi tulla paljonkin vähemmän kuin muuten tulisi. Viimeksi ostimme tiskiltä ahvenia ja paistoimme ne pannulla. Taivaallisen hyvää ja maksoi hurjat 4,5€. 

Tanja:
Grillattavat eri muodossa
Helppoa, nopeaa ja hyvää. Ruuanlaittomuoto, johon mieskin aina osallistuu innolla mukaan.

Mozzarellaleivät
Meidän yksi lemppari-iltapala. Kauraleipää, oliiviöljyä, mozzarellaa, miniluumutomaatteja -> 15min uunissa -> päälle sormisuolaa ja herkuttele!

Ruokaisat salaatit
Kevään tullen alkaa kaivata kaikkea kevyttä ja raikasta. Jatkuvasti enemmän vatsasta tilaa vievän vauvan kanssa salaatit eivät tee oloa raskaammaksi ja tukalaksi. Odotan jo vesi kielellä kunnon kreikkalaista salaattia oikealla fetalla!


Ohjelmat

Laura:
Asuntokaupat sokkona 
Meillä on kotona ollut havaittavissa pientä asuntokuumetta loppukevään aikana ja olenkin miehelleni nauranut, että meidän pitäisi osallistua tähän ohjelmaan. Hullun hyvä ohjelma, kaikkea sitä voikin saada aikaiseksi tekemällä remonttia. Huonejärjestys muuttuu hetkessä, eikä tavallisen Matti Meikäläisen suunnitelmiin voisi soveltua makuuhuoneen laittaminen vanhan keittiön tilalle.

Huvila ja Huussi
Mökki-ihmisinä tämä on vuodesta toiseen ehdoton "pakko katsoa"-ohjelma. Herättää innostusta remontoida tai istuttaa uutta mökille. Huumorin sävy ohjelmassa on mainio lisä. Uusimmalla kaudella on ollut parhautta "mitä heille kuuluu nyt "-osio, jossa palataan vanhoihin kohteisiin. Miinuksena tulee liiallinen tuotesijoittelu, joka on tehty turhankin näkyväksi ohjelmassa ja aika ajoin tökeröllä tavalla.

Hakekaa Kätilö! 
Jos rakastat brittisarjoja, suosittelen! Tässä palataan 60-luvun Lontooseen, vähävaraisten perheiden ja odottavien äitien maailmaan. Kertoo kätilöiden arjesta nunnaluostarin ylläpitämässä palvelussa, jossa kätilö soitetaan paikalle synnytyksen käynnistyessä. Vaikka tarinoilla ei ole aina onnellista loppua, on tämä hyvän mielen ohjelma ja saa kyyneleet silmäkulmaan melkein joka kerta. 

Tanja:
Kenen kotona 
Ainoa sisustusaiheinen ohjelma, joka jaksaa kiinnostaa. Ihanaa katsella kauniita koteja ja inspiroitua miettimään oman kodin sisustusta. Bonuksena tietenkin kotejen arvaaminen. Tällä kaudella olen monta kertaa saanut kaikki oikein, harjoitus tekee mestarin.

The Enemy within 
Viaplayn tuore sarja. Jännitystä ja mielenkiintoisia juonenkäänteitä, koukuttaa satavarmasti. Plussana loistavaa naispääosaa esittävä Jennifer Carpenter, johon rakastuin aiemmin Dexteriä katsoessani.


Ostot

Laura:
Vaunujen lisäosat 
Meillä päädyttiin päivittämään vaunujen lisäosia, emmekä siis hankkineet tuplavaunuja vauvan tulon myötä. Ostimme Bugaboon Buffaloihin tarvittavat, etukäteen mietityt lisäosat, joista tärkeimpänä seisoma-istumalauta. Sain lisäosat hyvällä alennuksella ja ostinkin ne kaikki lopulta, pienen pähkäilyn jälkeen, uutena. Yritin järkeistää tätäkin, jotta voisin joskus vaunuja pois myydessäni saada omani niistä pois.

Reppu 
Työni on liikkuvaa ja joudun päivittäin kantamaan aikamoista määrää tavaraa mukanani. Varsinkin raskauden aikana laukkujen kantaminen on ollut jo aika työlästä, joten päätin alkukeväästä, että minun täytyy ostaa itselleni reppu. En ole sitten ala-asteen jälkeen ollut mikään reppujen käyttäjä, mutta nyt sen aika taas olisi. Pienen tarkastelun jälkeen tilasin Zalandolta repun, joka on kuin Mariannekarkki. Sisällöltään ei ole mikään ihmeellinen, mutta on tilava ja kaiken pienen tilpehöörin saa kätkettyä repun etuläpässä oleviin taskuihin. Reppu olikin pienessä alennuksessa, joten jälleen pääsin ostamaan "prosentteja"!

Raskausvaatteet 
Harmikseni olen joutunut hieman joustamaan asettamastani periaatteestani; ostan vain kotimaista itselleni. Raskausvaatteita ei löydy kotimaisesta tuotannosta kovin paljon ja erityisesti raskausajan housuja ei tahdo löytyä mistään. Olen joutunut tämän asian kanssa tekemään pienen lipsumisen ja tilasin Zalandolta muutamat raskausajan housut, jotka ovatkin ilokseni olleet erittäin paljon käytössä. Onneksi näin, niin mielipahani ei ole ollut niin suuri.

Tanja:
Bugaboo Donkey Duot 
Vaikka tuplarattaiden hankinta ärsytti ja turhautti, niin torista löydetyt Donkeyt ovat olleet todella hyvät ja olen ollut tyytyväinen hankintaamme. Hieman kaipaan Emmaljungien ilmakumirenkaita, ne kun rullasivat astetta kevyemmin alustalla kuin alustalla, mutta muuten aivan nappiostos kahden lapsen kuljetukseen.

Puky pojalle
Poika sai Puky -potkupyörän ja voi, että miten onnellinen hän voikaan olla pyörällä potkutellessaan. Vielä kun saisimme ostettua tukivarren, niin harjoittelu onnistuisi helpommin. Pallomahan kanssa ei nimittäin oikein onnistu kumarassa kulkeminen, joten en pysty tukemaan poikaa pyörän kanssa ennen kuin saamme ostettua satulaputkeen kiinnitettävän tukivarren. Miehen selkäkin on ollut aika koetuksella, kun hän on yrittänyt harjoitella pojan kanssa pyörän kanssa tarvittavan tasapainon löytymistä.

Kirjat 
Ostelen nykyään todella harvoin yhtään mitään ja mielellään aina tarpeeseen. Viime aikoina olen kuitenkin ostellut aiempaa enemmän kirjoja ja niiden kohdalla en osaa lainkaan potea huonoa omaatuntoa osteluistani. Jos siis haluaa tehdä heräteostoksia, niin kirjakauppa ja kirjat ovat mielestäni loistava kohde.


Hetket

Laura:
Parisuhdeaika
Olemme halunneet panostaa parisuhdeaikaan ja päätimmekin mieheni kanssa jo viime vuoden puolella, että käymme kerran kuussa treffeillä. Maaliskuun sairastumista lukuun ottamatta, olemme pystyneet pitämään tästä lupauksesta kiinni. Muutama leffalippu olisi menossa toukokuussa vanhaksi, joten todennäköisesti toukokuun ja kesäkuun treffit pidetään leffan merkeissä. Olen ollut tyytyväinen, ettei ruuhkavuosiarki ole vienyt meitä kauemmaksi toisistamme. Olemme tehneet sen eteen töitä ja uskaltaneet ottaa omaa aikaa vain meille kahdelle. Monesti pikkulapsiarki tuntuu kääntyvän niin, että molemmat ottavat omaa aikaa, mutta sitä ei oteta yhdessä. Vaikka saamme hetkiä päivittäin kaksin, on se aivan täysin eri asia, kuin olla täysin kahdestaan koko ilta. Katsotaan, saammeko toteutettua pientä haavetta viikon päästä lauantaina, kun mieheni sisko perheineen ottavat lapset mahdollisesti yökylään. Meillä ei ole mitään sovittua menoa tai syytä viedä lapsia hoitoon, mutta joskus se kaksin oleminen kotona voi olla todellista arjen luksusta. Tietyllä tavalla toivon kovasti, että tämä toteutuisi.

Lasten keskinäiset leikit 
Patukka on jo aika iso poika ja on ollut ihana seurata sivusta, kuinka hän ja kaverit pystyvät jo leikkimään keskenään. Vielä suurempaa iloa tämän kevään aikana on minulle tuonut hetket, jolloin bonuspoika ja patukka ovat leikkineet tunninkin kerrallaan kahdestaan. Ilolla seuraan, kuinka se on myös isoveljelle mieluista hommaa, eikä tunnu olevan ainakaan toistaiseksi pakkopullaa hänelle. Olemme saaneet paljon hetkiä kahdestaan mieheni kanssa, kun pojat ovat käyneet kylvyssä kaksin tai leikkineet yläkerrassa hetken. Siivous sujuu kummasti nopeammin, kun taapero ei roiku imurissa kiinni, koska haluaisi myös imuroida.


Tanja:
Kiireettömät aamut pojan kanssa kotona 
Näitä hetkiä tulen varmasti kaipaamaan, kun palaan takaisin työelämään. En ole lainkaan aamuihminen ja hitaat heräämiset ja rauhalliset aamiaiset ovat olleet tämän elämänvaiheen todellista luksusta. Vielä puolitoista vuotta aikaa nauttia aamuista, sitten alkaa herätyskelloon heräämiset ja kiireessä hotkaistut aamupuurot.

Toukokuun treffi-ilta
Päästiin toukokuussa viettämään pitkästä aikaa miehen kanssa treffi-iltaa. Hyvää ruokaa Brondassa, illan istumista kuppiloissa ja rauhalliset yöunet Glo- hotellin pehmeissä lakanoissa. Täydellistä! Saas nähdä milloin on seuraava mahdollisuus irtaantua yhdessä lapsista, veikkaan ettei ihan hetkeen.

Matkat/ reissut
Kevääseen on mahtunut pieniä reissuja, jotka ovat irrottaneet mukavasti arjesta. Vastaavanlaisia irtiottoja täytyisi tehdä paljon useammin, koska ne antavat aina ihan hurjasti energiaa ja arki tuntuu kotiin palattua rullaavan aina astetta kevyemmin. Nyt kun laskettu aika alkaa olla lähellä, ei enää uskalla lähteä minnekään pidemmälle reissuun. Nämä viimeiset päivät ja viikot voikin käyttää lähiseutuihin tutustumiseen ja pieniin päiväretkiin. Mukavia sellaisetkin näin kesällä.


Taaperon kehitys

Laura:
Puhe
Voi sitä kommunikoinnin ihanuutta. Kuinka sitä kokeekin niin suurta ylpeyttä, kun taapero osaa toimia ohjeiden mukaisesti. Hän ei enää katso isoilla sinisillä silmillään hölmistyneen näköisenä, kun häntä kehoitetaan siivoamaan jälkensä. Kovasti olemme viime aikoina huomanneet puheen kehityksessä huimia harppaus askeleita ja hän osaa jo nimetä ihmisiä ja asioita. Puhe ei ole enää pelkästään omaa kieltä, vaan seasta löytyy tunnistettavia sanoja. Patukka haluaa selkeästi ilmaista itseään ja kuulemmekin päivittäin uusia sanoja, joita hän ottaa käyttöön. Kaikki mitä hänelle sanomme, toistetaan hänen toimestaan. Meillä on menossa hurja kehitysaskel puheen kanssa.

Uhma
Uhma monesti luokitellaan negatiiviseksi ja huonoksi asiaksi. Onhan se tavallaan huono asia, mutta yritän nähdä hieman myös tuon uhman taakse. En tykkää kieltää jatkuvasti asioista ja joskus on todella hermot kireällä, kun asiat tehdään vain siksi, että äidistä tai isästä saadaan jonkinlainen reaktio aikaiseksi. Päiväkodissa käydyn keskustelun jälkeen vahvistui omakin mieli siitä, ettei uhma ole todellakaan huono asia. Se kertoo lapsen luonteesta ja kehityksestä paljonkin. Hänelle alkaa muodostumaan omaa tahtoa, hän osaa siis kertoa, mistä pitää ja mistä ei. Myös vastakkain asettelu antaa lapselle perspektiiviä oikean ja väärän välille. Pettymykset opettavat, eikö vaan? Meillä on onneksi ollut todella vähän mitään fyysistä uhmaa, ainakaan meihin vanhempiin kohdistuvaa. Ja meillä pienet läpsimiset, ne muutamat, olemme pyrkineet kytkemään samoin tein pois. Uhma opettaa lapselle paljon enemmän kuin osaakaan ajatella. Siksi halusin nostaa sen yhdeksi kevään topiksi. Lapsessani on luonnetta ja hän tuo sitä vahvasti esille.

Tanja:
Omaan huoneeseen siirtyminen
Tätä mietittiin pitkään ja siirtyminen tuntui itsestäni todella isolta ja hankalalta asialta. Loppujen lopuksi kaikki meni yllättävän helposti ja nyt poika on nukkunut omassa huoneessa jo muutaman kuukauden. Nyt viime aikoina yöunet ovat jostain syystä muuttuneet todella huonoiksi, mutta en usko niiden johtuvan omaan huoneeseen siirtymisestä. Jokin ikävaihe selvästikin meneillään, joka heijastuu yöniin. Otammekin nyt pienen unikoulun kokeiluun, josko sen avulla saataisiin palautettua hyvät yöunet koko perheelle.

Puhe
Pojan sanavarasto on laajentunut aivan huimasti viimeisen parin kuukauden aikana ja onkin ollut ihanaa, että hän pystyy ilmaisemaan itseään koko ajan enenevissä määrin myös sanallisesti. Vanhempana muutos on tuntunut hurjan isolta ja ylpeydellä olemmekin seuranneet hänen kehitystä ja yrittäneet eri asioita nimeämällä auttaa kasvattamaan hänen sanavarastoaan entisestään.


Raskaus

Laura:
Liikkeet 
Omasta mielestäni en osannut nauttia yhtä paljon liikkeistä patukan raskauden aikana kuin olen tässä raskaudessa nauttinut. Jokainen liike, iso tai pieni, tuo perhosia vatsaan ja vie ajatukset tulevaan vauvavuoteen. Olen ollut myös herkempi tunnistamaan liikkeitä ja ehkä siksi tuntuukin siltä, että vauva olisi jopa patukkaa aktiivisempi tapaus ainakin masussa. Olin jo jonkin aikaa tuntenut liikkeet kohdun yläosassa, kunnes huomasin vauvan kääntyneen istuma-asentoon. Suuri harmi ja toivon todella, että neitokainen kääntyisi toiseen asentoon. Olen päättänyt, etten halua synnyttää alateitse, jos vauva on perätilassa enkä haluaisi, että vauvan väärä asento olisi syy sektiolle.

Prinsessa
Salainen haaveeni tyttövauvasta käy toteen. Olin valmistautunut kuulemaan rakenneultrassa uutisen pojasta. Jokainen ympärillä oleva läheinen oli enemmänkin varma tytöstä kuin pojasta, erityisesti täysin eri lailla sujuneen raskauteni takia. Ehkä sitä itse valmisti itseään pettymykselle, jos vauva olisikin poika. Olenkin enemmän kuin yllättynyt, kun kuulin, että odotimme tyttöä. Kysyimme kätilöltä varmistusta, koska patukan kohdalla meille oli käynyt hieman köpelösti. Patukan piti olla aikoinaan myös tyttö ja synnytyksen jälkeen olikin aikamoinen yllätys, kun röyhelöpyllyt vaihtuivat autohousuihin. Kätilö koki ehkä pienen ammattiminän kolauksen ja tulosti meille kuvan, josta ympyröi meille kaiken oleellisen naisen osista. Naurattaa vieläkin; viimeksi tehtiin sama ja silloin meille esiteltiin kiveksiä. Olenkin nyt ollut maltillisempi vaatteiden oston kanssa enkä ole yhden mekon lisäksi ostanut mitään muuta tyttövauvalle. Eihän meille voisi toista kertaa käydä samalla tavalla?


Tanja:
Poika
Olen jostain syystä aina haaveillut poikalapsesta ja oli iloinen yllätys, kun esikoisen raskauden aikana saimme tietää, että vatsassa kasvaa pieni poika. Nyt toisessakin raskaudessa pojan odottaminen on tuntunut luontevammalta ajatukselta, vaikka totta kai tyttö olisi ollut molemmilla kerroilla aivan yhtä toivottu, haluttu ja rakastettu. Meidän kohdalla perhe nyt kuitenkin kasvaa toisella pojalla ja se tuntuu siltä, miten asioiden kuuluikin mennä ja mikä on itselle luontevaa. 

Helppo raskaus
Molempiin raskauksiin on kuulunut omat haasteet, vaivat ja kolotukset, mutta silti olen kokenut raskauksien olevan helppoja ja olen pystynyt nauttimaan raskaana olemisesta. Molempien lasten odotus on ollut ihanaa ja jännittävää aikaa elämässä ja on ollut upeaa saada kokea jotain näin ainutlaatuista ja ihmeellistä.


Kosmetiikka

Laura:
Madara ihonhoitotuotteet
Kolme kertaa vuodessa tulee täydennettyä varastoa, kun Madaran omassa verkkokaupassa on -40% myynnit yhden päivän ajan. Silloin ostan varastoon kaiken mahdollisen, jotta kaikki tuotteet riittävät seuraavaan myyntiin asti. Jokaisella kerralla ostan yleensä jonkun yhden uuden tuotteen, jota en ole päässyt aikaisemmin kokeilemaan. Vielä ei ole tullut vastaan sellaista helmeä, joka olisi päässyt minun vakiotilauslistaani, mutta ehkä sellainen vielä joskus tulee vastaan. Nämä tuotteet ovat kaikki luonnonkosmetiikkaa, joka on minulle tärkeä asia.

Meikkaushaaste
En ole vielä tähän päivään mennessä löytänyt sellaista kosmetiikkamerkkiä, joka olisi minulle varma ja luottovalinta. Ostan aina jonkun uuden tuotteen ja totean käytön jälkeen, ettei sekään ollut täydellinen. Yleensä totean sen aina olevan väärän värinen tai sellainen, jonka ominaisuudet eivät sovellu minulle. Olisiko vinkata jotain hyvää sarjaa tai merkkiä, jonka meikkivoide, puuteri ja muut pohjustustuotteet olisivat kestäviä, luonnollisia ja peittäviä? Olisivat mahdollisesti luonnonkosmetiikkaa eikä mitään törkeän kalliita?

Tanja:
Löwengrip hiustuotteet
Omistan meille suomalaisille tyypillisen ohuen ja liukkaan hiuslaadun. Näihin ominaisuuksiin kun yhdistää nopeasti rasvoittuvan päänahan, niin päivittäinen hiustenpesu on kuulunut rutiineihini jo teini-iästä lähtien. Olen aina kironnut hiuksiani ja en ole ikinä löytänyt tuotesarjaa, joka toisi jotenkin helpotusta pesuväleihin tai muuten hiusten muotoiluun. Jokin aika sitten löysin kuitenkin Löwengrip merkkisen Ruotsalaisen sarjan, joka valmistaa kasvojen- ja hiustenhoitotuotteita. Heidän proteiinishampoon ja -hoitoaineen avulla olen saanut ohuisiin hiuksiini aivan uutta rakennetta ja hiukset eivät vielä seuraavana päivänä pesemisestä tunnu lainkaan likaisilta. Muotoiluun olen käyttänyt Style to define cream moussea, suolasuihketta ja All time high dry volyme sprayta ja niiden avulla normaalisti lättänä ja latistuva tukka on saanut kaipaamaani kuohkeutta. Viimeisimpänä ostin kokeiluun merkin kuivashampoon ja sen avulla olen saanut venytettyä pesuväliä kolmeen päivään!

Madaran ihonhoitotuotteet
Näitä ollaan Lauran kanssa hehkutettu jo aiemminkin ja hehkutetaan näemmä edelleen. Ihanaa, kun on löytänyt kasvojenhoitotuotteista luottomerkin, joka on pysynyt käytössä jo muutaman vuoden.


Herkku:

Laura:
Mansikat Olen melkein päivittäin syönyt mansikoita aamu- ja iltapalaksi. Odotan innolla, että kotimaiset mansikat saapuvat kauppoihin. Makuero ulkomaisten ja kotimaisten mansikoiden välillä on huima. Odotan myös sitä aikaa, kun mansikoita ei tarvitse huuhdella ennen syömistä.

Jääkahvi 
Kesän ehdoton lempijuoma, jota ei tule muina vuodenaikoina juotua. Olen löytänyt tähän täydellisen reseptin, joka toimii parhaiten murukahvilla, jota saa Kreikasta!

Satsumat
Kaupasta jääkaappiin ja voisin illan aikana syödä näitä pussillisen. Ehkä vähän närästää, mutta parempi vaihtoehto kuin irtokarkit.

Tanja:
Normaalisti herkkuihini kuuluvat irtokarkit ja erityisesti salmiakki. Nyt raskauden aikana salmiakki on kuitenkin ollut kiellettyjen listalla, joten karkinsyönti ei ole tuntunut lainkaan samalta kuin normaalisti. Siksi listani koostuukin tuoreista hedelmistä ja marjoista, joita olen raskauden aikana himoinnut ja syönyt normaalia enemmän.

Cantaloupemeloni
Kevään aikana olen ostanut joka viikko cantaloupemelonia, jota syön yleensä iltapalaksi. Kesän ja lämmön saapuessa siirryn aina hieman raikkaampaan vesimeloniin, mutta keväällä cantaloupemeloni on maistunut tässä taloudessa.

Kiivit
Ja erityisesti Hayward- lajikkeen kiivit. Niin herkullisia!

Pensasmustikat + turkkilainen jogurtti
Kevään myötä olen kaivannut aamupaloihin keveyttä ja raikkautta ja viime aikoina olen syönyt joka aamu turkkilaista jogurttia ja pensasmustikoita. Parasta jogurttia on mielestäni s- ryhmän kaupoista saatava kaupan oman Rainbow -merkin jogurtti, sen koostumus on ihanan paksu ja täyteläinen.


Blogi:

Laura:
Omaa aikaa ja harrastus
Blogin pitäminen vie aikaa, kun sen haluaa tehdä huolella ja saada siitä kaiken mahdollisen irti. Siksi se vaatii keskittymistä, johon tarvitsee omaa aikaa. Blogin pitäminen on minulle erittäin rakas harrastus, jossa saan myös samalla kehittyä. Kirjoittaminen ei ole koskaan ollut minulle helppoa, mutta olen aina rakastanut lukemista. Blogin myötä omien kirjoitusvirheiden löytäminen on kehittynyt huimasti. Palatessani blogin ensimmäisiin teksteihin, on tekstin tuottaminen helpottunut paljon ja tekstin sisältö on tullut omasta mielestäni ainakin paljon rikkaammaksi. Pyrimme myös jatkuvasti työstämään blogiamme ja sen myötä saamme siitä myös mielekkäämpää luettavaa teillekin.

Vuorovaikutus seuraajien kanssa 
Parasta, mitä blogin pitäminen on tuonut mukanaan. Kommentointi täällä ja Instagramissa tekee tästä mehukkaampaa. Palaute on parasta, koska sen avulla voimme kehittää ja kirjoittaa myös teitä kiinnostavista aiheista. Laitathan meille rohkeasti kommentteja ja viestiä, se antaa meille paljon. On myös ollut mahtavaa tutustua seuraajiin hieman paremmin ja tutustua minkälaisia ihmisiä blogimme parissa viihtyy.

Tanja:
Kirjoitusinto
Viime aikoina olen kaivannut erityisen paljon jotain omaa tekemistä kotiarjen vastapainoksi ja blogi onkin ollut tärkeä henkireikäni. Kirjoitusintoa olisi vaikka muille jakaa, mutta välillä sopivien rakojen löytäminen vilkkaan taaperon kanssa on haastavaa. Etenkin, kun olen raskauden takia ollut normaalia väsyneempi ja joutunut nukkumaan pojan kanssa yhdessä päiväunia.

Lukijamäärän tuplaaminen kevään aikana
Vaikka blogi on puhtaasti Lauran ja minun harrastus, niin olemme silti asettaneet blogille pieniä tavoitteita. Kehityksen ja tekemisen mielekkyyden kannalta on tärkeää, ettei jumitu samaan vanhaan kaavaan, vaan pyrkii aina eteen päin ja parempiin suorituksiin. Siksi onkin ollut ihanaa, että olemme kevään aikana onnistuneet täyttämään tavoitteemme, eli tuplaamaan kuukausittaiset uniikit lukijamäärämme.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)