Topit & flopit

Tällä viikolla olemme hieman päivittäneet blogia ja hankimme sille oman domainin. Entisen blogspot.fi päätteisen osoitteen sijaan pääset blogiin nyt lyhyemmällä vainaitienjutut.fi -osoitteella. Toivottavasti muutos helpottaa teitä vakilukijoita, kun osoite on nyt lyhyempi ja siten helpommin muistettavissa. Samassa muistuttelemme teitä myös meidän instatilistä @vainaitienjutut, jota seuraamalla saat aina tiedon uusimmista blogipostauksista, sekä pääset myös seuraamaan kuulumisia kuvapäivitysten ja stoorien muodossa.


Tanjan viikko on mennyt pitkälti pojan kanssa kaksin ollessa, koska mies on tehnyt pitkiä työpäiviä. Raskausväsymys on ottanut jostain syystä tiukemman otteen ja välillä onkin tuntunut, että energiaa ei riitä kuin pakollisiin asioihin. Hurjaa miten olotila voikin vaihdella viikkojen ja välillä päivienkin välillä. Välillä sitä kokee olevansa elämänsä voimissa, kun jo seuraavana päivänä lähipuistoon käveleminen tuntuu ylitsepääsemättömän raskaalta suoritukselta ja iltaisin vain odottaa, että taapero vihdoin nukahtaisi ja pääsisi itse huilaamaan. Onneksi miehellä on vapaa viikonloppu ja meille on tulossa ystäväpariskunta yökylään. Luvassa siis mukavaa yhdessäoloa ja hyvää ruokaa. Se tuntuu tämän hieman alavireisen viikon jälkeen kovin tervetulleelta tavalta viettää aikaa.

Lauran viikkoon on kuulunut kyyneleitä, iloa ja väsymystä. Viikon aikana on tullut ahkeroitua valmistujaiskakun parissa, tehtyä viimeisiä järkkäilyjä Tanjan baby showereita varten sekä juhlittua patukan ensimmäisiä kevätjuhlia. Viikko on ollut täynnä ohjelmaa, joka on kyllä tuntunut illalla kropassa. Yöunet ovat olleet liian lyhyitä tai ainakin ne ovat siltä tuntuneet, vaikka unimäärä ei olisi poikennut normaalista millään tavalla. Jos ei lasketa yhtä jääkiekko-ottelun takia pidempään valvottua iltaa. Onneksi ensi viikon jälkeen helpottaa ja alkaa kesäaika meidän perheessämme. Enää muutaman viikon rutistus ja kesäloma on täällä. 

FLOPIT


Turhautuminen (Tanja)
Olen tainnut kirjoittaa tästä jo jokusen kerran aiemminkin ja ehkäpä tämä fiilis vain kuuluu aina aika ajoin kotiäidin elämään. Tällä viikolla on turhauttanut kaikki ja tuntunut siltä, että omassa elämässä ei tapahdu yhtään mitään. Aivot käyvät tyhjäkäynnillä, kun ei ole mitään kunnollista millä haastaa niitä. Päivät kuluvat perusarkiaskareiden parissa ja se on tuntunut tappavan tylsältä. Oma aika on ollut kortilla ja kaikki tekemiset keskeytyvät ennen kuin ehtivät kunnolla alkaakaan, kun taaperon päiväunet on kutistuneet aiempaa lyhyemmiksi. Oma keskittymiskyky on tuntunut aivan surkealta ja tuntuu, että mistään ei saa kunnolla otetta. Kotona lapsen kanssa oleminen on oma valintani, joten sinänsä aivan turha valittaa. Silti välillä on vain tällaisia viikkoja, kun on turhautunut ja tuskastunut olo ja sille ei vain voi mitään. Loppujen lopuksi olen kuitenkin äitiydestä huolimatta edelleen se ihminen, joka kaipaa aivoillensa haasteita ja haluaisi välillä viettää kunnolla aikaa tehden omia juttujansa. Kontrasti oman "entisen elämän" ja nykyisen elämänvaiheen välillä on niin älyttömän suuri, että joskus sitä havahtuu kaipaavansa ainakin palasia siitä entisestä. En vaihtaisi kotiäitiyttä mihinkään, mutta jotain pientä lisää voisin ehkä kaivata, ettei tulisi tällaisia turhautumisen tunteita.


Liian vähän tunteja vuorokaudessa (Laura)
Nyt uskallan jo kertoa, että olen näiden viimeisten viikkojen aikana ahkeroinut Tanjan babyshowereiden parissa. Sen lisäksi olen tehnyt töissä pitkää päivää, yrittänyt ottaa aikaa blogille, juhlinut patukan ensimmäisiä kevätjuhlia, opiskellut ja tehnyt valmistujaiskakkua. Kaikki on ollut mukavia asioita, mutta vähäiset yöunet sekä masussa kasvava vauva ovat verottaneet omaa jaksamista ja energiaa. Normaalisti kaikki viime viikkoiset asiat olisivat sujuneet ilman sen suurempaa väsymystä, mutta viime viikon aikana olen ollut aika puhki. Tuntuu, ettei kaikelle ole riittänyt aikaa ja lähenevä kesäloma on liiankin pian täällä. Kaipaisin tällä hetkellä lisää tunteja vuorokauteen ja energiaa päiviini. Välillä koen isoakin harmitusta, kun kivat asiat tuntuvat raskailta eikä mikään tunnu huvittavan. Olen ihan täysi järjestäjätyyppi, rakastan suunnitella ja yllättää ystäviä, mutta näin raskausaikana tarvitsin ripauksen lisäenergiaa ja intoa tekemiseen. Monesti ihan kaiken tekeminen vaatii paljonkin ponnisteluja ja silti kaikki tuntuu pakkopullalta. Ensi viikolla olisi vielä muskarin kevätjuhlat sekä muutama palaveri, jonka jälkeen työnkuva muovautuu. Kesällä työt ovat pitkälti toimisto- ja paperihommia, joten fyysisesti töiden ei pitäisi olla samalla tavalla kuormittavia kuin nyt. Onneksi kesälle ei ole tiedossa sen suurempia juhlia, yhdet lakkiaiset ensi viikonloppuna. Muuten viikonloput taitavat mennä rennosti ottaen ja kirjoja lueskellessa.

TOPIT


Sain myytyä meidän Emmaljungat (Tanja)
Laitoin meidän Emmaljungan yhdistelmävaunut toriin myyntiin muutama viikko sitten ja aloin jo vaipua epätoivoon, kun tuntui, että kiinnostuneita ostajaehdokkaita ei vain löydy. Emmaljungia on käytettynä tarjolla pilvin pimein, joten oman ilmoituksen kanssa on vaikea erottua kaiken tarjonnan keskellä. Etenkin, kun oma hintapyynti oli sieltä ilmoitusten yläpäästä. Olin päättänyt, että haluan saada kaksi vuotta vanhoista rattaistamme puolet siitä, mitä olimme itse niistä maksaneet. Se oli mielestäni kohtuullinen hinta todella hyväkuntoisista vaunuista ja en olisi raaskinut matalammalla hinnalla vaunuista edes luopua. Muutama päivä sitten sain vihdoin ensimmäisen viestin vaunuista kiinnostuneelta ostajaehdokkaalta ja sovimmekin tapaamisen, joka johti kauppoihin. Me pääsimme eroon meille turhista rattaista ja ostaja sai etsimänsä hyväkuntoiset vaunut reilusti edullisemmin, mitä olisi joutunut uusista maksamaan.  Emmaljungat eivät selvästi säilytä arvoaan yhtä hyvin kuin esimerkiksi Bugaboon vaunut tuntuvat säilyttävän, mutta olen ihan tyytyväinen saamaamme kauppahintaan. Eihän siinä jäänyt käyttöhintaa parille vuodelle kuin reilu 500€, mikä ei loppujen lopuksi ole kamalan paljon niin hyvin meitä palvelleista vaunuista.


Onnistuneet Babyshowerit(Laura)
Olen jo kevättalvesta asti suunnitellut Tanjalle baby showereita, joita vietettiin lauantaina. Aloitin suunnittelun ja järkkäilyn hyvissä ajoin etukäteen, jotta mahdollisimman moni Tanjan ystävistä pääsisi paikalle. Facebookin- ryhmä ominaisuus onkin pitkästä aikaa ollut aktiivisessa käytössä ja ryhmä on helpottanut paljon suunnitellussa. Olen saanut apua Tanjan mieheltä, jolta sain kerättyä kaikki tarvittavat nimet ryhmään. Pystyin samalla varmistamaan Tanjan miehen kautta heidän perheensä menoja tarkemmin. Kun saimme päivämäärän lukkoon, pohdin pitkään, minkä tyyppiset juhlat Tanjalle järjestettäisiin. Aluksi mietimme kotona järjestettäviä juhlia, mutta lopulta päädyimme brunssiin. Brunssi oli helpompi järjestää ja kenenkään ei tarvinnut leipoa tai ostella koristeita. Koin lopulta myös tämän olevan Tanjalle parhaiten sopivin tapa viettää baby showereita. Hyvästä ruuasta nauttien ja yhteinen hetki tärkeiden ihmisten kanssa. Muutaman vaihtoehdon jälkeen päädyimme aina toimivaan Fazerin brunssiin ja varasin sieltä meille pöydän. Tanjan ilme olikin hieman hämmentynyt, kun hän tuli lauantaina avaamaan minulle ovea, koska hän oli odottanut toista ystäväänsä saapuvaksi. Tuli siinä muutama kyynel silmäkulmaan, kun hänelle valkeni mitä oli tapahtumassa. Kaikki meni lopulta sujuvasti ja Tanja näytti nauttivan ajastaan. Olimme osallistujien kanssa keränneet pienen kolehdin, jonka avulla ostimme Tanjalle hemmottelulahjakortin Kämp Spahan. Vauvavuoden aikana on odotettavissa hetkiä, jolloin kaipaa hieman omaa aikaa sekä hemmottelua. Lahjan avulla pystyimme tarjoamaan Tanjalle siihen puitteet.  Teimme hänelle myös "ystäväkirjan ", johon jokainen sai liittää ystäväkirjasivun lisäksi arvaukset vauvan syntymään liittyen. Otin brunssilla muutaman kuvan, jonka liitän jälkikäteen kirjaan. Ihanaa, kun yllätys onnistui! 

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)