Topit & Flopit

Kiitos Vapun ja yhden ylimääräisen vapaapäivän takia, viikko on mennyt taas hurjan nopeasti. Tanjan viikkoon on mahtunut yllin kyllin ohjelmaa, kun vappuna vietimme aikaa kahden ystäväperheen kanssa grillaillen. Vappuaattona toisessa osoitteessa ja vappupäivänä toisessa. Kivaa oli ja pakko sanoa, että on ollut aika luksusta päästä viikon sisällä nauttimaan kolme kertaa toisten tekemästä ruuasta. Harmillisesti vappuun mahtui kuitenkin pojan sairastuminen, joka näin jälkikäteen harmittaa myös niiden kahden perheen lasten osalta, koska tietenkin hekin ovat meidän pojan myötä altistuneet tälle kuume/flunssataudille. Toivon todellakin, että heillä riittäisi vastustuskykyä blokata tämä virus, kovin kurjasta taudista kun taas kerran on kyse. Vaikka pojan sairastuminen on ehdoton viikon floppi, niin aion kuitenkin keskittyä tällä kertaa niihin positiivisiin asioihin. Jos jokaisen taudin nostaisi aina viikon flopiksi, niin niitä kertyisi vuodessa jonkin verran ja se ei ehkä teidän lukijoiden näkökulmasta olisi kovin kiinnostavaa. Siksipä topeissa nyt jotain aivan muuta.

Lauran perhe vietti vapun ihan perheen kesken, mikä oli tällä vuodelle oikea ratkaisu. Vappuaattona pidimme leffaillan ja vappupäivänä teimme retken julkisilla iso-mummulaan ja patukan isoäiti tuli illemmalla käymään ja tuomaan yllätyksen; kassin täynnä uusia vaatteita. Patukka sai oman yllätyksen kassista, kun kassin sisältä paljastui vaatteiden lisäksi saippuakuplia. Voi sitä riemun määrää, joka tuli, kun puhaltelimme saippuakuplia illalla suihkussa. Aina se on yhtä sykähdyttävää nähdä oman lapsen aitoa riemua, jostain niinkin pienestä asiasta kuin saippuakuplat. Oma jaksaminen masun kanssa on ollut hieman koetuksella viime aikoina, mutta ilokseni sain vastapainoksi nukkua koko yön putkeen ilman herätyksiä ja nauttia omasta ajasta lauantaiaamuna. Mukava vastapaino perjantain liki 12 pituiselle työpäivälle.


FLOPIT

Jaksaminen koetuksella ja harjoitussupistuksia (Laura)
Olen nyt muutamien viimeisten viikkojen aikana joutunut hidastamaan jonkin verran tahtia. Jos aamulla olisi vapaata aikaa tehdä kotona asioita tai käydä lenkillä, olen tyytynyt kirjoittelemaan tai lukemaan aamut. Tämä koskee erityisesti niitä päiviä, kun olen tiennyt, että työpäivä tulee olemaan aktiivinen ja tulen seisomaan paljon jaloillani. Tällöin huomaan, että raskaus alkaa painamaan ja mitä enemmän kävellen, sitä enemmän vatsaa kiristää ja aika ajoin vatsaan ihan sattuu. Onneksi liikkeet tuntuvat voimakkaina päivittäin ja erityisesti nautin iltaisin liikkeiden seuraamisesta. Tämä tuo turvaa ja kertoo, että vauvalla on kaikki hyvin supisteluista huolimatta. Olen ollut asiasta todella harmissani, liikkuminen olisi todella toivottavaa raskauden aikana sekä äidin että vauvan hyvinvoinnin vuoksi ja nyt olen joutunut niitä harvojakin kertoja vähentämään. Olemme käyneet viikonloppuisin yhdessä  mieheni kanssa reippailemassa, mutta vuoden takaisiin lenkkeihin verrattuna, omat lenkit tuntuvat ihan naurettavan pituisilta. Toisaalta olen yrittänyt ajatella, että lenkkipolut eivät katoa takapihalta mihinkään, vaikka vähän joutuisinkin pitämään taukoa. Olen siis joutunut konkreettisesti priorisoimaan jaksamistani ja erityisesti tekemistäni. Haluan, että koti on siisti ja jaksan tehdä lasten kanssa asioita, joten jos tämä tarkoittaa aamuisten lenkkien väliin jättämistä, on se vaan hyväksyttävä.

TOPIT

Meille muutti aasit! (Tanja)
Ahkeran Tori.fi:n selailun myötä, meille kotiutui vihdoin ja viimein tiistaina tuplarattaat! Löysin torista alle vuoden käytössä olleet Bugaboon Donkey Duot, joita olin jo hetken aikaa metsästänyt ja nyt meillä on vauvaa ja esikoista varten tuplarattaat, joilla kelpaa kärrytellä. Olen niin onnellinen tästä hyvästä löydöstä, rattaat ovat erittäin hyväkuntoiset, lähes kuin uudet ja maksoivat 1100€. Iso kasa rahaa, mutta uusiin verrattuna säästimme 500€. Takuuta on jäljellä vielä 2 vuotta, joten senkin puolesta voi olla rauhallisin mielin, mikäli jotain vikaa sattuisi ilmenemään. Esikoinen on äitinsä tapaan ihastunut vaunuihin ja on halunnut istua rattaissa ihan vaan huvin vuoksi. Saas nähdä, onko rattaat yhtä mukavat vielä sittenkin, kun ne pitäisi kesällä jakaa pikkuveljen kanssa. Tilasin Jollyroomista talvea varten valmiiksi Petite Chérien lämpöpussit, joita sai muhkealla alennuksella näin kesän korvilla. Ne kuulemma sopivat Bugaboon vaunuihin, joten onpahan kylmempiä kelejä varten molemmille lapsille lämpöpussit odottelemassa. Nyt täytyisi vielä ostaa turvakaukaloa varten adapterit ja ehkä- listalla on kesäkuomut ja seisomalauta. Seisomalautaa harkitsin esikoista varten sellaisia tilanteita varten, kun tarvitsee kulkea ahtaammissa paikoissa lyhyempiä matkoja. Sellaisissa esikoinen varmasti jaksaisi seisoa/ istua laudalla ja rattaat voisi kaventaa yhden lapsen istuttaviksi. Seisomalaudan hankinta on kuitenkin edessä jossain vaiheessa, joten miksei sitä hankkisi nyt samoin tein, jos sille sattuisi olemaan satunnaisesti käyttöä jo tässä vaiheessa.


Äitiyspakkaus (Tanja)
Perjantaina sain ilmoituksen, että äitiyspakkaus on saapunut postiin. Tiesin jo etukäteen, että tulisin saamaan viime vuoden pakkauksen ja ennen pakkauksen hakemista olin ehkä himpun verran pettynyt. Pakkausten kuvia katsellessani olin sitä mieltä, että vuoden 2019 pakkaus oli hieman mieluisampi kuosien osalta ja siten olisin mieluummin ottanut sen, jos olisi ollut mahdollisuus valita. Pakkauksen avattuani pettymys kuitenkin haihtui täysin, koska vuoden 2018 vaatteet olivat nekin todella ihania. Toinen toistaan söpömpiä pieniä vaatteita, kauniit lakanat ja unipussi. Ihan mieletön määrä uusia, siistejä vaatteita vauvaa varten, voiko enempää toivoa. Oli ehdottomasti oikea valinta ottaa äitiysavustus pakkauksena, koska 170€ summalla ei olisi mitenkään saanut samaa määrää vaatteita ja olen todella tyytyväinen pakkauksen sisältöön. Nyt täytyykin laittaa pesukone laulamaan ja pestä vaatteet odottelemaan vauvan syntymää.


Yö ja aamu yksin (Laura)
Vaikka olemme saaneet nauttia lapsettomista illoista ja välillä öistäkin mieheni kanssa, on tämä aamu ollut ihan erilainen, olen ollut täysin yksin. Olen saanut tehdä juuri niitä asioita, joita haluan ja jaksan juuri sillä hetkellä tehdä. Tämän kertaiseen aamuun on kuulunut pyykkien viikkausta, pyykkien pesua, pitkää loikoilua sängyssä, aamupalahetkeä sohvaperunoiden seurassa sekä kirjoittamista. Mieheni on koko viikonlopun kavereidensa kanssa mökillä ja tulee vasta huomenna takaisin, joten tämä ilta menee tiiviisti poikien kanssa. Ja se tarkoittaa sitä, että voi täysin unohtaa omat tekemiset, koska kaikki keskittyminen menee poikien kanssa olemiseen. Illalla voi sitten miettiä kirjan lukemista tai jotain muuta mielekästä tekemistä. Siksi nautin tästä rauhallisesta aamusta täysin ja kiitän jälleen kerran lasten isovanhempia, jotka omasta halustaan halusivat pitää pojat hoidossa välipala-aikaan asti. Huomenna pääsen pesemään ikkunoita Kärcher:n ikkunapesijällä, jonka haen lainaan tänään äidiltäni. Toivottavasti tämä on yhtä hyvä, mitä olen kuullut ja voi olla, että en malta odottaa huomiseen ja pesen yläkerran ikkunat jo tänään. 

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)