Kesämuistaminen päiväkotiin

Kirjoittanut Laura

Olen aina ollut sellainen DIY-tyyppi. Joskus olen sortunut ostamaan jotain valmista, ihan vain sen takia, koska ei ollut muuhun aikaa. Tykkään tehdä kortit itse ja viime vuosina olen myös panostanut itse tehtyihin lahjoihin entistä enemmän. Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä yksinkertaisemmasta tyylistä pidän. Itsekin lahjoja joskus saaneena, pyrin miettimään muistamiset sen perusteella, mistä olisin itse silloin pitänyt. Alunperin mietin, että olisin ostanut koko ryhmälle jotain yhteistä lapsille ja aikuisille. Päiväkodeissa otetaan aina mielellään vastaan leluja, muovailuvahaa, kyniä ja kaikkea tarpeellista, mutta lopulta koin sen ehkä enemmän palvelevan ryhmää. Se ei olisi kuitenkaan ollut kiitos ryhmän aikuisille. En itse koskaan välittänyt yhteisistä lahjoista ja itse olisin ollut superonnellinen kuplivasta lahjasta. Aina ei voi olla täysin varma, miten kukakin suhtautuu alkoholipitoiseen lahjaan, niin päätin miettiä jotain mutta. Halusin lahjan olevan käytännöllinen ja sellainen, josta voisi olla iloa ja hyötyä vielä pitkään. Sellainen lahja, joka voisi toimia myös päiväkotiarjen keskellä. Hain inspiraatiota Pinterestistä ja lopulta pitkän selaamisen jälkeen löysin kivan idean, jota lähdin sitten työstämään itselleni sopivaksi. Koska päiväkotiryhmässämme on 4 vakituista työntekijää ja yksi työllistämistuella oleva apukäsi, on mielestäni kohtuullista miettiä taloudellistakin puolta. Viisi lahjaa tarkoittaa helposti monia kymmeniä euroja ja sellaiseen meidän taloudessa ei olisi mitenkään varaa. Mihin me nyt sitten päädyimme?

Idea lähti kuvasta, jossa oli tehty termoskahvimukiin sisälle lahjakortti, jossa tarjottiin opettajalle ilmainen kahvi eräässä Yhdysvaltalaisessa kahvilassa. Päädyin siis ostamaan Prismasta termosmukit, jotka päätin tuunata meidän näköiseksi. Ensimmäiseksi halusin niistä tehdä juuri meidän pojalta tulleilta, joten päätin kopioida mukeihin poikamme käden jäljen. Koska taapero ei varmasti suostuisi pitämään kättään paikallaan viidessä eri mukissa yksi kerrallaan, kopion käden jäljen ensiksi paperille. Leikkasin paperin malliksi, jonka avulla piirsin käden mukeihin permanettitussilla. Halusin kuitenkin termosmukiin muutakin kuin käden, joten päätin etsiä jonkun sopivan lorun tai lentävän lauseen. Idea tekstistä löytyi englanniksi, josta sitten muokkasin suomeksi sopivan päiväkotiohjaajia ajatellen. "Kasvatan taaperoita- Mikä on sinun SUPERVOIMASI?" Kirjoitin tekstin myös permanettitussilla mukin toiselle puolelle. Tiedän, ettei tussin jälki tule pysymään mukissa loputtomiin, mutta ainakin se pysyy toistaiseksi ja palvelee näin ideaani. Mielestäni pelkkä mukikin olisi jo sopiva lahja, mutta ostin mukin sisään vielä kahvitaukohetkiä varten muutaman karkkipatukan. Paketoin lahjat ja jätin kupin kannen auki, jotta sisältökin näkyisi lahjan saajalle.
Vinkkinä kaikille, jotka taistelevat sellofaanin kanssa: Pakkaa lahjat kaupasta saataviin paistopusseihin. 5 kpl pusseja maksoi 1,50€ ja pussit on helppo sulkea ilman teipin kanssa säätämistä. Itse suljin pussit ensiksi kuminauhoilla, jonka jälkeen laitoin päälle hieman satiininauhaa, jotta pussista tulisi koristeellisempia.


Kortin tein peruskorttipohjaan, johon kirjoitin Dymolla tekstin: " Vaatii ison sydämen, jotta voi kasvattaa pieniä kullanmuruja!" Kyseisestä tekstistä löytyy varmasti tuhansia erilaisia variaatioita ja siksi halusin itsekin tehdä korttiin muunnelman "alkuperäisestä" tekstistä. Lopuksi liimaan tekstin viereen yhden Eukalyptuslehden ja vähän harsokukkaa. Taakse kirjoitin henkilökohtaisen kiitoksen meidän perheeltämme.
Yhteensä lahjat maksoivat yhdelle ohjaajalle alle kympin. Materiaaleja korttiin minulla oli valmiina ja hintaa pystyy muokkaamaan karkkipatukoiden määrällä. Lahjasta tuli mielestäni toimiva ja nätti. Minkälaisia muistamisia olette vieneet päiväkotiin tai opettajalle?

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)