6 self help -opasta, jotka sinunkin on luettava! (osa 1/2)


Rakastan kaikenlaisia elämäntaito- ja self help -oppaita ja niitä onkin tullut vuosien saatossa luettua yksi jos toinenkin. Olen elämäni suhteen melko tavoitteellinen ihminen ja self help- kirjallisuuden avulla pääsee melko kevyessä muodossa miettimään omaa elämäänsä ja omaa suhdetta erilaisiin asioihin, kuten vaikkapa uraan liittyen. Siksi päätinkin esitellä teille 6 suosikki self help -opastani, joiden lukeminen on herättänyt minussa paljon ajatuksia sekä inspiroinut miettimään omia tavoitteitani. Ensimmäisenä esittelen teille kolme kirjaa liittyen uraan, työn ja perheen yhdistämiseen sekä ruuhkavuosiin. Itselleni ajankohtainen asia vasta todennäköisesti tammikuussa 2021, mutta asioita on hyvä pohtia etukäteen.

Uraäidin selviytymisopas - Tarinoita ruuhkavuosien kuningattarilta (Anni Erkko, Atena Kustannus Oy 2019)


Tämä kirja on ehdottomasti ollut yksi inspiroivin kirja uraan liittyen. Kirjassa esitellään yhdeksän menestyvää suomalaisnaista, jotka kertovat oman tarinansa siitä, miten yhdistetään perhe-elämä ja vaativa työ. Urasuuntautuneena ihmisenä on äärimmäisen mielenkiintoista ja motivoivaa lukea muiden naisten onnistumisista työelämässä, siitä miten tiettyyn pisteeseen on päästy, mitä se vaatii ja millaisilla keinoilla onnistuu yhdistämään aikaa vievän uran sekä perhe-elämän. Kirja tarjoaa naisten kertomana paljon käytännönkokemuksia erilaisista perhetilanteista käsin katsottuna. Äitien kertomusten lisäksi kirja sisältää myös asiantuntijoiden ajatuksia erilaisista ruuhkavuosiin liittyvistä teemoista, kuten ajankäytöstä, unesta, parisuhteesta ja arvoista. Kirja on siis täydellinen yhdistelmä kevyempää kokemuspohjaista kerrontaa sekä asiantuntijoiden tietoa.

Täyden 10 pisteen arvoinen opas kaikille urasta kiinnostuneille äideille.

Työ x Perhe = Superarkea 2 (Anna Perho, Kustannusosakeyhtiö Otava 2015)


Tämän kirjan olen hankkinut jo muutama vuosi ennen esikoisen syntymää, koska olen aina tykännyt kovasti Anna Perhon kirjoista. Häneltä on siis ilmestynyt useampi elämäntaito-opas, joista suosikkilistalleni päätyi kaksi kirjaa ja toisen niistä esittelen teille tänään.
Työ x Perhe = Superarkea2 on kirja, jossa pureudutaan siihen, miten yhdistetään perhe ja työ. Perho on kirjoittanut kirjaa omien kokemustensa pohjalta ja niitä esimerkkinä käyttäen ja kirjan tavoitteena on auttaa hahmottamaan, millainen perheen ja työn yhdistäminen olisi juuri omalle perheellesi sopiva. Kirja ei siis anna yhtä tiettyä tapaa yhdistää työtä ja perhe-elämää, koska Perhon mukaan hyvää perhearkea voi elää lukuisilla eri tavoilla. Kirjasta saatkin työkaluja ja näkökulmia helpompaan arkeen ja itselle parhaimmin sopivan elämänmuodon muokkaamiseen.
Kirja jakautuu muutoksen kannalta oleellisiin teemoihin ja siinä pureudutaan mm. ajatustapoihin, tottumuksiin, tavoitteisiin, arvoihin ja toiveisiin. Lisäksi kirjasta löytyy paljon käytönläheisiä vinkkejä ja havaintoja, joiden avulla sujuvoitat elämääsi.

Paljon tietoa ja kokemuksia ihanan humoristisella otteella tarjoiltuna. Voin vain suositella!

Ruuhkavuosiopas - Rakenna hyvä arki ja kukoista töissä. (Laura Hannola, Julia Isoniemi, Johanna Kalliomäki, Linda Rautanen, Laura Rönnholm & Riina Salmivalli, Tuuma-kustannus 2019)


Kirjahyllyn tuorein tulokas, joka lupaa antaa keinoja, joiden avulla rakennat arjesta sujuvaa. Sujuvan arjen myötä pystyt myös kukoistamaan töissäsi. Kirjassa kerrotaan, miten voit johtaa itseäsi ja siten ohjata arkea ja elämää toivomaasi suuntaan. Kaiken keskiössä on lukijan oma halu rakentaa itselleen hyvä arki, jottei elämä ole ruuhkavuosissakaan selviytymistaistelua, vaan nautinnollista ja onnellista elämää. Kirja on jaoteltu viiteen eri osa-alueeseen, joiden avulla opetellaan tuntemaan paremmin omaa itseään ja tunnistamaan omat roolit, huoltamaan hyvinvoinnin kulmakiviä, järjestämään arjen nallekarkit (esim. rutiinit, työnjako, metatyö, raha), tavoittelemaan tasapainoa sekä kukoistamaan töissä. Paljon paloiteltua tietoa ruuhkavuosien teemoista, kokemuksia, vinkkejä ja tehtäviä, jotka varmasti herättävät ajatuksia ja saavat miettimään omia tapoja toimia. Kahteen edelliseen oppaaseen verrattuna hieman tietokirjamaisempi teos, mutta ei kuitenkaan liian raskas iltalukemiseksikaan.

Kirja, joka herättää ajattelemaan, miten voit saada kaiken minkä haluat!

Joko olet lukenut nämä ja mitkä on sinun suosikkeja self help -oppaista?

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)