Topit & Flopit

Tanjan viikko on ollut kaikin puolin niin kiva, että tällä viikolla ei löydy lainkaan floppeja listattavaksi. Jos oikein kaivamalla kaivaa, niin ainoa tällä viikolla harmittanut asia on ollut joogakurssin päättyminen, olisin voinut jatkaa ohjatuilla joogatunneilla käyntiä aina synnytykseen asti. Täytyykin viimeistään syksyllä etsiä jostakin joogakurssi, jolle voin mennä huoltamaan raskauden ja synnytyksen runtelemaa kroppaani. Jooga oli ihanan lempeä, mutta kuitenkin tehokas keino huoltaa kehoa ja samalla sain myös tarvittavaa irtiottoa perhearjesta ja sitä kuuluisaa omaa aikaa itselleni. Monta hyvää asiaa yhdessä paketissa.

Lauran viikko alkoi haikeissa tunnelmissa, kun oli viimeinen mammajooga kerta. Niin kuin Tanjakin kertoi, on minullekin kerran viikossa ollut kehonhuoltotunti tietynlaista kultaa. Joten tuntuu, että seitsemän viikon rupeama oli todella nopeasti ohi. Joogan suhteen minulla on samoja ajatuksia kuin Tanjallakin. Synnytyksen jälkeen olisi hieno saada jokin harrastus, joka tukisi palautumista ja kuntoon pääsemistä. Viikko on ollut muutenkin erilainen, kun olen saanut kokoa "yksinhuoltaja" arkea viikonlopun ajan. Mieheni lähti viikonlopuksi kertaamaan armeijaan ja olen ollut yksin tämän viikonlopun. Viikonloppuun on mahtunut paljon etukäteen suunniteltuja asioita, joita en olisi pystynyt millään tekemään ilman apukäsiä. Siksi omaan toppini onkin pyhää kiitollisuutta meidän tukiverkostollemme. 


FLOPIT

Liikkuminen ja harrastus (Laura)
Jotenkin palaan tähän aina vaan uudestaan ja uudestaan ja se harmittaa ihan älyttömästi minua. Itsestäni huolehtiminen jää yleensä aina kakkossijalle, jos kotona on jotain tekemistä. Pyykit ovat pesemättä, lakanat pitäisi vaihtaa, tiskikone tyhjentämättä ja lattiat täynnä hiekkaa. Harvoin sitä pystyy ajattelemaan: "ihan sama, lähden mieluummin lenkille!". Siksi onkin ollut ihanaa, että on ollut vakioharrastusaika kerran viikossa, johon on ollut "pakko" mennä. On myös ollut ihanaa, kun on menty joogaan Tanjan kanssa kaksin ja yhdellä autolla. Siinä on niin sanotusti minimoitu mahdollisuudet ihan turhasta peruuttaa oma meneminen ja olenkin ylpeä, että olen päässyt joogaan jokaisella kerralla. Nyt mietinkin, että mitä tekisin loppukevään ja kesän ajan. Laskettuun aikaan on vielä reilusti aikaa ja olisi kyllä hyvä huoltaa kroppaa edelleen. Joogan jälkeen oli yleensä aina orastava päänsärky, mutta pelkästään positiivisessa mielessä. Kuonat olivat lähteneet liikkeellä ja kroppaa oli saatu avattua niin, että jännitteitä ja kireyttä oli saatu hieman helpotettua. Sen fiiliksen ottaa mieluusti joka viikko. Olenkin katsonut erilaisia vaihtoehtoja, mutta jokainen niistä tuntuu olevan Helsingin keskustassa tai niin överikalliita, että olen jättänyt asian täysin hautumaan. Jotain pitäisi kuitenkin keksiä: onko teillä ideoita?


TOPIT

Blogiyhteistyö (Tanja)
Maanantaina julkaisimme blogimme neljännen yhteistyön, jonka saimme tehdä Ruotsalaisen Herobilityn kanssa. Vaikka blogissa tärkeintä on kirjoittaminen, oman luovan ja tuotteliaan puolen ruokkiminen ja teidän lukijoiden kanssa vuorovaikutuksessa oleminen, niin onhan se välillä todella virkistävää saada sähköpostiin ehdotus blogiyhteistyöstä. Ne sähköpostit ovat merkki siitä, että olemme onnistuneet blogissamme tekemään hyvää ja laadukasta sisältöä, joka on saanut yhteistyön ehdottajan mielenkiinnon heräämään. Yhteistyöpostausten tekeminen eroaa muista postauksista aika lailla ja niihin tuleekin panostettua hurjan paljon enemmän aikaa ja vaivaa. Tällaiset pienet "projektit" tuovat mukavaa vaihtelua omaan kotiäidin arkeen, koska yhteistöiden toteutukseen liittyy todella paljon enemmän kuin pelkästään valmis, teille lukijoille näkyvä lopputulos. Blogin kirjoittaminen jo itsessään tarjoaa mahdollisuuden haastaa aivojaan perusarjen pyörityksen rinnalla ja blogin myötä tarjotut yhteistyöt tuovat siihen vielä pienen, kivan lisähaasteen.


Lapsimessut (Tanja)
Kävimme Lauran kanssa pyörähtämässä lapsimessuilla lauantaina ja tällä kertaa pääsimme kiertämään messuhumussa ilman lapsia ja lastenvaunuja. Olimme viime vuonna messuilla ensimmäistä kertaa ja noviiseina suuntasimme sinne lasten kanssa, joka oli aikamoinen virhe. Messuilla oli tänäkin vuonna todella paljon kävijöitä ja lastenvaunujen kanssa messuständien kiertäminen olisi ollut todella hankalaa. Siksi olimmekin tyytyväisiä, että lapset jäivät tällä kertaa kotiin ja pääsimme rauhassa katselemaan messujen tarjontaa ja tekemään muutamia etukäteen tarkkaan mietittyjä hankintoja.

Omalla ostoslistallani oli tänä vuonna lähinnä tarvikkeita kesällä syntyvää vauvaa varten ja niitä saikin ostettua edullisesti Ainun myyntipisteeltä. Nyt on tuttipulloja, tutteja ja muita tykötarpeita, joita ei ole voinut esikoisen jäljiltä jemmata odottamaan kakkosta. Ilmaistuotteina sain vauvaa varten Babyboxin, joka sisälsi mm. vaippoja, tuttipullon, tutin, ensilusikan ja terveyssiteitä. Aventin ständillä jaettiin tutteja kaikille Raskaus + -sovelluksen puhelimeensa ladanneille, joten sieltä sain mukaani vielä pari tuttia tulevalle perheenjäsenellemme. Esikoiselle ostin pakkauksen Ailefon luonnonmukaista muovailuvahaa, jossa kaikki käytetyt ainesosat ovat elintarvikekäyttöön hyväksyttyjä. Loistava tuote ensimmäiseksi muovailuvahaksi taaperolle, josta ei voi mennä takuuseen, että muovailuvahaa ei leikin lomassa tulisi vähän myös maisteltuakin. Ainoa heräteostos oli itselleni hankkimani Ruuhkavuosiopas, jonka hankkimista olin jo aiemmin himoinnut. Rakastan self help- ja elämäntaito-oppaita, niistä saa aina rutkasti ajattelemisen aihetta ja inspiraatiota omaan elämään. Kirjojen ostaminen ei mielestäni ole myöskään sellaista kuluttamista, mistä pitäisi potea huonoa omaatuntoa, joten siksi Ruuhkavuosiopas nyt odotteleekin yöpöydälläni illan lukuhetkiä.


Tukiverkosto (Laura)
Tämä viikonloppu oli suunniteltu täyteen ohjelmaa ja tulisin olemaan koko viikonlopun yksin poikien kanssa. Perjantaina patukan päiväkoti oli kiinni kehityspäivän vuoksi ja vein patukan aamulla äitini ja isäni luokse hoitoon. Vaikka vanhempani ovat vielä työssäkäyviä, on heillä välillä mahdollisuus sovitella töitä niin, että voivat auttaa tarvittaessa. Patukka sai leikkiä perjantaipäivän isovanhempiensa kanssa ja heitellä palloa koiralle.  Bonuspoika tuli toisesta kodistaan lauantaina ja minulla oli lauantai-illalla vielä harrastus/työjuttu, joka oli tämän kevätlukuvuoden viimeinen. Lapsimessut Tanjan kanssa oli suunniteltu jo aikoja sitten, enkä halunnut mennä messuilemaan väsyneenä töiden jälkeen perjantaina. Siksi messuiluajankohdaksi valikoitui lauantai aamupäivä (fiksu valinta muutenkin, kun katsoi ihmismäärää siinä vaiheessa, kun lähdimme kotiin!).

Viikkoja aikaisemmin alkoi suunnittelu, miten saisin kaikki toteutumaan niin, että pääsisin hoitamaan kaikki sovitut jutut. Perjantaina siskoni tulivat meille leikittämään patukkaa ja yksi heistä jäi meille yöksi, jotta pääsin heti aamusta messuille Tanjan kanssa. Minun messuillessani siskoni oli ulkoilut ja leikittänyt patukkaa, tehnyt meille lounaan ja tyhjentänyt tiskikoneen. Illalla pojat menivät appivanhemmilleni hoitoon, jotta sain hoidettua sovitun menon. Pojat söivät iltaruuan siellä ja patukka oli kylvetetty valmiiksi, jotta mahdollisen autoon nukahtamisen takia, voisin kantaa hänet suoraan sänkyyn. Tänään olisi tarkoitus, että bonuspoika lähtisi serkkujensa kanssa virpomaan ja me jäisimme kotiin patukan kanssa. Iltapäivästä menemme kahville mieheni mummulle, jossa pojat viihtyvät aina niin hyvin. Hän on oikea supermummu, joka jaksaa temmeltää lasten kanssa, vaikka on jo melkein 90-vuotias. Päällimmäisenä tästä viikonlopusta jää tunne kiitollisuudesta. Monesti tätä kaikkea pitää itsestäänselvyytenä ja ei osaa edes ajatella, kuinka onnekas onkaan, kun on tämän kaltainen tilanne säätää ja mahdollistaa omia menemisiään, vaikka mies ei olisikaan jakamassa vastuuta. Suurin osa tämän viikonlopun menoista olisi jäänyt täysin tekemättä, jos tukiverkostomme ei sitä olisi minulle mahdollistanut.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)