Raskausviikon 33 kuulumisia

Raskaus on edennyt raskausviikolle 33, enää alle 2 kuukautta laskettuun aikaan. Olen asennoitunut siihen, että tämäkin raskaus tulee menemään yliajalle ja loppujen lopuksi käynnistykseen, mutta eihän sitä koskaan tiedä ja helposti vauva voisi syntyä jo kuukaudenkin päästä. Todella hurja ajatus, kun on tuudittautunut omassa päässään siihen, että synnytys tulee tapahtumaan vasta joskus heinäkuussa.


Olen viimeisten viikkojen aikana haalinut kaikkea vauvatavaraa tulevalle perheenjäsenelle, vaikka eipä toisen lapsen kohdalla nyt ihan hirveästi ole hankintoja tarvinnut tehdä, jos verrataan esikoisen raskauteen. Tilasin Jollyroomista vauvalle pinnasängyn, koska esikoinen nukkuu vielä omassa pinnasängyssään ja Ikeassa ei ollut enää myynnissä samaa väriä kuin esikoisen sänky on. Löysinkin todella kauniin JLY Heaven pinnasängyn harmaana hyvällä alennuksella, jolloin hintaa sängylle jäi n. 90€. Eilen kävimme ostamassa Ikeasta sänkyyn sopivan patjan, joten nyt vauvalle on nukkumapaikka valmiina. Tilasin Jollyroomista myös sähkökäyttöisen Beemoo Care rintapumpun. Esikoisen vauvavuotena käytössäni oli Aventin käsikäyttöinen pumppu, joka muuten oli ihan toimiva laite, mutta siitä lähtee ihan järkyttävän ärsyttävä narina pumpatessa ja toisekseen itselläni maidon pumppaamisessa kesti aina ikuisuus, joten toivon sähkökäyttöisen pumpun hieman helpottavan sitäkin hommaa. Pumpulle jäi alennuksien jälkeen hintaa alle 50€, eli ei pahan hintainen lainkaan. Jollyroomista oli sopivasti alennuksessa Aventin tuttipulloja, joita olin päättänyt ostaa kakkosellekin ensipulloiksi, joten niitä on nyt hankittuna 3 pienempää heti syntymän jälkeen käytettäväksi ja kaksi isompaa myöhempään käyttöön.

Enää tarvitsisi löytää tuplarattaat, sitten olisi kaikki valmiina odottamassa vauvaa varten. Olen muutaman viikon etsinyt Bugaboon Donkey Duoja käytettynä Torista ja FB:n nettikirppareilta, mutta vielä ei ole onni ollut myötä. Muutamat potentiaaliset on olleet, mutta molemmissa olen jäänyt nuolemaan näppejäni, koska hyvissä yksilöissä nopeat syövät hitaat. Tällä hetkellä olen toisena jonossa yksiin vaunuihin ja sormet ristissä odotan vastausta, onko ensimmäinen ostajaehdokas ottamassa vaunut vai ei. Nämä olisivat aivan täydelliset yksilöt ja sellaiset, mitä olen etsinyt. Olisi niin helpottavaa saada vaunut vihdoin ostettua, ettei enää tarvitsisi kuumeisesti selata nettikirppareita ja vahtia puhelinta, josko hakuvahtiin olisi kilahtanut viesti uudesta ilmoituksesta. En muutenkaan tykkää yhtään käydä kauppaa torissa tai fb:n kautta, koska joka kerta tavaroiden myymiseen tai ostamiseen on liittynyt toisen osapuolen puolelta aivan järjetöntä säätämistä. Olenkin alkanut epäillä, että voiko tori- tai fb- kaupat edes mennä jokseenkin sujuvasti ja kivuttomasti, kun ainakaan itselläni ei sellaisia kauppoja ole tainnut vielä vastaan tulla.Raskaus on edelleen sujunut hyvin ja pääsiäisen aikaan epäilin jo kovasti, että vauva olisi kääntynyt pää alaspäin odottelemaan tulevaa synnytystä. Potkut tuntuivat enemmän ylhäällä kyljissä ja nivusissa viilteli tavallista enemmän kipua. Myös mies oli sitä mieltä, että vatsa on selvästi jo laskeutunut alaspäin. Nyt viikonloppuna en kuitenkaan ole enää ollut lainkaan varma vauvan asennosta, koska välillä vauva onnistuu kopauttelemaan todella ikäväntuntuisesti suoraan jonnekin lantioluiden seudulle ja en kyllä osaa sanoa, voiko sellaista voimaa olla noin pienen tyypin käsissä. No onneksi vielä ei ole kiire kääntymisen suhteen, joten hengailkoon mahassa miten päin parhaaksi näkee. Viime viikolla huolestuin hieman yöllä, kun joskus yhden jälkeen alavatsaa ja selkää jomotti kovin ikävästi ja harjoitussupistusten kaltaisia hieman kipeitä supistuksia ja kiristyksiä tuli reilu tunnin ajan melkein tauotta. Mietin jo, että täytyykö kohta rueta soittamaan päivystykseen ja kysyä, onko tuollainen supistelu normaalia, mutta vihdoin tunnin päästä olo helpottui. Olenkin sen jälkeen yrittänyt ottaa vähän rauhallisemmin, ettei liika puuhastelu ja liikunta ainakaan provosoisi supistelua. Liikunta on myös liitoskipujen ja liikunnan aikaisten vatsan kiristelyjen takia vähentynyt automaattisesti, koska lenkkeily ei ole tuntunut lainkaan kivalta. Pieniä 30-45min kevyitä kävelyjä voi edelleen tehdä aamupäivästä, mutta illalla olo on jo sen verran tukala, ettei lenkeistä meinaa tulla mitään.


Viime viikolla olin myös pitkästä aikaa taas todella väsynyt. Esikoisella sattui muutamia viikkoja kestänyt todella huonojen unien kausi ja jouduin heräämään öisin aivan liian monta kertaa nuokkumaan pojan pinniksen laidalle. Siihen yhdistettynä ajoittaisen levottomat jalat ja vauvan öiset punkemiset vatsassa, niin joinakin öinä unisaldoksi kertyi vain muutama tunti ja nekin todella pienissä pätkissä. Viime perjantai olikin aivan järjettömän tahmea päivä ja tuntui, että en selviä millään esikoisen kanssa siihen asti, että mies kotiutuu töistä ja hierojalta. Vihdoin kuudelta illalla pääsin lepäämään ja nukuin päivän toiset päikkärit. Ne korjasivat oloa hieman ja onneksi sen jälkeen poika on taas nukkunut yönsä ilman heräilyjä, joten nyt kolmannen hyvän yön jälkeen oma olokin alkaa olla aika bueno.

En ole vieläkään saanut aikaseksi kirjoitella synnytystoivelistaa, joten se täytyisi täyttää joku ilta. Onneksi päässä on aika selkeä visio siitä, mitä toivon synnytykseltä, joten sinällään valmiit ajatukset täytyy vain kirjoittaa ylös paperille. Tilasin viime viikolla itselleni viikonloppulaukun, johon ajattelin pakata sairaalakassiin tarvittavat tykötarpeet. Raskaussovelluksessa suositeltiin pakkaamaan sairaalakassi viimeistään raskausviikolla 35, joten ehkä laitan senkin valmiiksi odottelemaan tulevaa synnytystä. Eipä ainakaan tarvitse paniikissa, supistuskivuissa alkaa miettimään pakattavia tavaroita, jos lähtö tuleekin ennen raskauden päätymistä käynnistykseen.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)