Herobility - Kauniita, toimivia ja luontoystävällisempiä lasten ruokailuvälineitä

Kaupallinen yhteistyöHerobility


Lasten syntymän myötä ruokailuhetket rytmittävät päiviä tehokkaasti ja jokainen meistä vanhemmista tietää, että hyvillä ja toimivilla ruokailuvälineillä on iso merkitys ruokailujen sujuvuuden kannalta. Siksi olimmekin innoissamme, kun Ruotsalainen yritys Herobility otti meihin yhteyttä ja tarjosi testattavaksi heidän HeroEco line -tuotteitaan. Ne ovat käytännöllisyyden ja toimivuuden lisäksi todella kauniita ja kaiken tämän lisäksi vieläpä luontoystävällisempi valinta tavallisiin muovista valmistettaviin tuotteisiin verrattuna.

Mikä tekee HeroEco line -tuotteista paremman valinnan maapallon kannalta?

HeroEco line -tuotteet on tehty maissitärkkelyksestä valmistetusta biomuovista, joka on mahdollista kierrättää takaisin luontoon. Maissi sitoo itseensä hiilidioksidia ja siten hillitsee maapallon lämpenemistä. Tuotteet ovat pakattuina kierrätysmateriaaleihin (pahvipakkaukset) ja ne voidaan kierrättää uudelleen.  Onkin hienoa, että Herobility on lähtenyt valmistamaan tuotteita, jotka ovat parempia maapallomme hyvinvoinnin kannalta. Biomuovista valmistettujen tuotteiden lisäksi, Herobility tekee hyvää istuttamalla puita Afrikkaan Trees for the Future -organisaation kautta, sekä tukemalla World Childhood Foundation - säätiön toimintaa.Saimme valita HeroEco line -sarjasta lapsillemme sopivia tuotteita testattavaksi. Pojat ovat nyt 1v 8kk vanhoja, joten päädyimme valitsemaan tuotteista HeroEcoFeeding Starter Pack- setin, joka sisältää silikonisen ruokailualustan, ruokalapun, kannellisen silikonialustaan kiinnitettävän lautasen sekä lusikan. Tämän lisäksi valitsimme vielä HeroEcoCup - nokkamukit sekä HeroEcoCutlery Toddler -aterinsetit taaperoille. Kaikkia näitä tuotteita on saatavilla kolmessa todella kauniissa värissä, joista valitsimme pojillemme siniset ja harmaat. Kolmantena värinä löytyy vielä suloinen vaaleanpunainen. Kaikki HeroEco line -tuotteet ovat konepesun kestäviä ja lautasen sekä mukin voi laittaa myös mikroon, joten niitä on erityisen helppoa ja vaivatonta käyttää arjessa. Pakkauksiin on selkeästi merkitty niiden käyttöön liittyvät suositukset, eli soveltuuko astia esimerkiksi tiskikoneeseen tai kuinka kovaa lämpötilaa astia kestää.

HeroEcoFeeding Starter Pack


Silikoninen ruokailualusta
Ruokailualusta on kätevän kokoinen ja se on helppo ja nopea asettaa erilaisiin alustoihin. Alusta tarttuu hyvin kiinni pöytään ja se pysyy tukevasti paikoillaan. Lautanen asettuu napakasti kiinni alustaan ja näin lapsi ei pysty siirtämään tai pudottamaan lautasta, joka luonnollisesti vähentää ruokailuista aiheutuvaa sotkua. Alustaan on saatavilla erilaisia lautasia, joten alustan käyttö ei ole sidottua pelkästään tietyntyyppisiin ruokiin.


Kannellinen lautanen
Paketin mukana tullut lautanen on kätevän kokoinen ja käyttömukavuutta lisää lautaseen sopiva kansi. Lautanen on helppo pakata mukaan matkoille tai retkille ja kannen ansiosta ruokaa voi säilöä jääkaapissa valmiina lautasessa. Mikronkestävässä lautasessa ruuan voi lämmittää nopeasti lautasella sopivan lämpöiseksi. Tarpeeksi korkeat reunat takaavat sen, että ruoka pysyy lautasella eikä karkaa pöydälle tai lattialle. Pohjassa on eläimen kuva, joka tulee näkyviin, kun lapsi on syönyt ruokaa pois sen päältä. Kuvan avulla on ajoittain helppo motivoida lasta syömään ruokansa loppuun, koska ruokailun lopuksi päästään yhdessä ihastelemaan pohjasta paljastuvaa kuvaa.


Ruokalappu
Ruokalappu on hyvän kokoinen, tarpeeksi iso ja suojaa hyvin sotkuilta. Siinä on kätevä tarrakiinnitys ja alareunan saa kiinni silikoniseen ruokailualustaan reunassa olevan magneetin avulla. Käytännöllisyyttä lisää kätevä muotoilu; ruokalapussa on erillinen pussi, johon putoava ruoka osuu helposti. Pussin reuna on kova, joten pussi pysyy ruokailun ajan "auki" ja se on helppo tyhjentää ja puhdistaa kääntämällä pussi nurinpäin. Materiaali on helposti puhdistettava ja sen voi pestä myös pesukoneessa. Ruokalappu on monikäyttöinen ja sitä voi halutessaan hyödyntää myös muovailu- tai maalaushetkissä. Ruokalapun takapuolella on lenkki, josta ruokalappu on helppo ripustaa käytön jälkeen kuivumaan tai roikkumaan.


Lusikka
Toimiva ensilusikka kiinteiden ruokien aloittamiseen ja sopii myös aikuisen käteen muotoilunsa ansiosta. Siinä on pitkä, muotoiltu varsi ja koimme, että se on erityisesti tarkoitettu pienemmille lapsille kiinteiden syömisen aloitusvaiheeseen.


Käytössä todettua:
Ruokalappu toimii täydellisesti silikonisen alustan kanssa ja estää ruuan tippumisen lattialle, mikä on todellinen helpotus taaperon ruokailuissa syntyvän sotkun vähentämiseksi. Jos silikonialustan tarkoitus ei ole pelkästään pitää ruokalappua paikoillaan tai olla siihen kiinnitettävän lautasen alustana, ei se pienen kokonsa puolesta täysin suojaa ruokapöytää sotkuilta. Alusta voisi siis olla isompikin, jolloin ruokailusta syntyvä sotku olisi helpommin ja nopeammin siivottavissa. Toisaalta pieni alusta on kätevä syöttötuoleihin kiinnitettävien tarjottimien kanssa, joihin se varmasti istuu kokonsa puolesta näppärästi. Materiaalina silikoni on erinomainen, koska se on nopea puhdistaa ja näin helpottaa ruokailuhetkien jälkeistä siivousta ja tiskaamista.

Ruokalapun pussi kerää sisäänsä hyvin taaperon lusikasta putoavat ruuat ja reilu säätövaran takaa pitkän käyttöiän lapsen kasvaessa. Setti on täydellinen reissuissa, koska se mahtuu pieneen tilaan ja lautasessa on mukana kansi ruuan säilytystä varten. Ruuan voi jo kotona annostella valmiiksi odottamaan lautaselle ja näin ollen esimerkiksi ajomatkan tauko on helppo toteuttaa, kun lautasesta voi ottaa vain kannen pois ja ruuan lämmittäminen onnistuu samassa astiassa mikrossa.

Lähes kaksi vuotiaan taaperon kanssa setin mukana tuleva lautanen on hieman pieni, mutta alustaan voi ostaa tarpeen mukaan eri kokoisia lautasia, joten siten ongelma on helposti ratkaistavissa. Lautasen reunat olivat tarpeeksi korkeat ja oikeanmalliset, joten ruokaa ei tippunut reunojen yli ja taapero sai syötyä koko lautasellisen ruokaa itsenäisesti alusta loppuun asti. Lämmitimme ruuan lautasella mikrossa ja meidät yllätti positiivisesti se, ettei lautanen kuumentunut niin ettei siitä voinut ottaa kiinni. Monet lautaset nimittäin tekevät tämän, kun niissä kuumentaa ruokaa. Ensilusikkaa emme testanneet ruokailutilanteessa, koska taaperomme käyttävät syömiseen isommille lapsille tarkoitettuja aterimia. Lusikka tulee varmasti käyttöön, kun aloitamme maistelut tulevien pikkusisarusten kanssa. Lusikka vaikuttaa hyvän malliselta ja soveltuu varmasti erinomaisesti vauvan soseiden maistelun aloittamiseen.

HeroEcoCup


Nokkamuki
Muki on sopivan kokoinen ja lapsen on helppo tarttua kiinni siinä olevista kahvoista. Mukissa on läikkymisen estävä suutin ja mukia voi käyttää nokkamukina tai ilman kantta tavallisena kahvallisena mukina. Nesteen virtausta voi säätää sisällä olevan pillin avulla, joka lisää mukin käyttöikää.


Käytössä todettua:
Muki on miellyttävää materiaalia ja pysyy tukevasti pystyssä. Aluksi tuntui, ettei kansi olisi hyvin kiinni, vaikka näin kuitenkin oli. Kansi ei siis vaatinut painamista tai kääntämistä vaan kannen asettamiseen riitti vain paikoilleen laittaminen. Muki on erittäin monikäyttöinen erilaisten ominaisuuksiensa vuoksi ja sopii siksi hieman eri ikävaiheissa oleville lapsille. Sisällä olevan pillin voi ottaa pois, jolloin nesteen virtaukseen saa "vauhtia". Kannen voi jättää myös kokonaan pois, jolloin nokkamuki toimii tavallisena mukina. Ainoan kehitysehdotuksena antaisimme sen, että mukin kahvat olisi hyvä saada irrotettua. Taaperoillamme on pian edessä mukin käyttäminen ilman kantta ja sivussa olevia kahvoja, eikä muki näin ollen siinä tilanteessa enää sovellu meille. Tämä on kuitenkin pieni sivuseikka muuten käyttöiältään pitkäikäisen mukin kohdalla. Molemmat taaperot tykkäsivät juoda mukista ja seuraavaksi testaammekin mukia ilman pilliä.


HeroEcoCutlery Toddler


Aterimet
Istuvat muotoilunsa ansiosta hyvin käteen ja niissä on sopivan kokoinen ja mallinen suukappale. Ruokaa ei tule liikaa kerrallaan, koska aterimen suuosa ei ole syvä kuten tavallisissa aterimissa.

Käytössä todettua:
Aterimet eivät olleet malliltaan perinteiset, mutta toimivat superhyvin käytössä. Käsiosuus on tarpeeksi pitkä ja hyvin muotoiltu, jotta lapsen on helppo ruokailla niin, ettei kädet olleet heti ruuassa. Aterimien malli oli sopiva taaperolle eikä aterimeen tullut liikaa ruokaa kerrallaan. Normaaleissa välineissä aterimien keskikohta on yleensä paljon syvempi ja näin aterimeen tulee helposti liian paljon ruokaa. Taapero ei osaa välttämättä annostella lusikkaan tai haarukkaan oikeaa määrää ruokaa ja siksi ruokailuista tulee helposti sotkuista. Kahvaosuuden materiaali ei ollut lainkaan liukas, joten lapsen oli helppo pitää siitä kiinni. Aterimet pysyvät siis napakasti ruokailua harjoittelevan lapsen kädessä ja syöminen sujuu helpommin.

Kaikki tuotteet tulevat meillä varmasti jatkuvaan käyttöön ja olemme erittäin tyytyväisiä testaamiimme tuotteisiin. Tuotteiden käytännöllisyys, ulkonäkö ja valmistusprosessi kohtaavat meidän perheidemme tarpeet ja arvot, joten siksi voimme suositella HeroEco line- sarjan tuotteita lämpimästi kaikille. Kauniit ja ainutlaatuiset tuotteet soveltuvat vaativampaankin makuun ja ovat oiva lahja esimerkiksi ristiäisissä tai babyshowereissa annettavaksi. Lisätietoja ja kaikki Herobilityn ihanat tuotteet löydät Herobilityn nettisivuilta. 


Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)