Mitä tänään syötäisiin ?

Talvipäivien (ja miksei kesäpäivienkin) tomaattikeitto herkuttelijoille

Joskus kaipaa lounaaksi jotain mausteista, ei kuitenkaan liian tulista, mutta lämmittävää ja kevyttä ruokaa. Tämä helppo ja nopea tomaattikeitto on juuri sellainen ruoka. En enää muista, mistä olen alkuperäisen reseptin napannut, koska olen tätä keitto tuunannut monen monta kertaa vuosien varrella. Olen löytänyt pikkuhiljaa oman lempi versioni keitosta ja nyt aion sen teille jakaa. Muistakaa varioida, se nostaa monesti ruuan ihan eri levelille!


TOMAATTIKEITTO Neljälle

Kirjoita seuraavat kauppalistaan:

3 purkkia säilyketomaatteja ( jos haluat hieman makeamman ja pehmeämmän vaihtoehdon suosittelen käyttämään joko osittain tai kokonaan kirsikkatomaatteja)
1 purkki punaista pestoa
1 purkki kermaa
sipulia
valkosipulia
persiljaa
pekonia
smetanaa
2 kuutiota kasvislientä
öjyä paistamiseen


Pilko ensimmäisenä sipuli ja valkosipuli, laita kattilaan öljyä ja kuullota sipuleita hetki. Jos et ole kovin innokas valkosipulifani, ei tämä keitto sitä välttämättä vaadi. Kaada sekaan tölkkitomaatit ja anna kiehahtaa. Keittoa on hyvä sekoittaa välillä, ettei tomaatit pala pohjaan kiinni. Lisää joukkoon punainen pesto. Määrän voi itse määritellä, mutta minulle enempi on parempi eli käytän purkillisen tähän keittoon.  Keitän yleensä desin verran vettä, johon liotan pari kasvislientä joukkoon. Keitto ei välttämättä vaadi lisänestettä, mutta näin tehdessä välttää ikävät kasvisliemikuutiosattumat keitossa. Samalla kun keitto tekeytyy, voit pilkkoa pekonit. Pekonit ovat suolainen lisä keittoon, mutta eivät sinänsä kuulu keittoon. Paista pekonit rapeiksi palasiksi. Lopuksi soseuta keitto ja lisää kerma. Kerman määrää voi säädellä sen mukaan, kuinka juoksevaa tai paksua keitosta haluaa. Lopuksi lisää keiton pinnalle lusikallinen smetanaa, ripottele pekonit ja persilja.
Tämä on siis peruspohja meidän perheessämme jo hitiksi muodostuneelle tomaattikeitolle. Keiton variointiin on loputtomasti vaihtoehtoja, mutta meillä monesti lisätään keittoon yksi tuore punainen chili tai maun mukaan inkivääriä. Tällä kertaa itse lisäsin chilin lisäksi sekaan muutaman lusikallisen itämaiseen keittiöön kuuluvaa Sambal Oelek- tahnaa. Ja käytin persiljan sijasta salaattia, koska persilja jäi kauppaan. Kannattaa kokeilla erilaisia komboja ja löytää ne omaan suuhun parhaimmilta maistuvat yhdistelmät! Nautinnollista ruokailuhetkeä!

2 kommenttia

  1. Kiitos reseptistä! :) Mun mielestä tämä Mitä tänään syötäisiin?- sarja on tosi kiva, juuri siksi koska nämä on hyviä reseptejä tutuista raaka-aineista ja sopii arkiseen kokkailuun. Olen innostunut itsekin aina näitä toteuttamaan ja saanut inspiraatiota ruuanlaittoon. Tänään meillä syödään nimittäin tomaattikeittoa. ;)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos kommentistasi! Mukava kuulla, että olet saanut inspiraatiota ruuanlaittoon ja reseptit ovat auttaneet löytämään uusia ruokia perheenne keittiöön. Tämä oli juuri se meidän tarkoitus, kun tätä juttu sarjaa ideoimme. Toivottavasti tomaattikeitto oli maistuva ja upposi koko perheelle! :) /Laura

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! Puhelimen Safari-selaimen kautta on ollut ongelmia Googletilin kautta kirjautumisessa ja kommenttien lähettämisessä. Ongelma ratkeaa, kun poistat puhelimen Safari asetuksista täpän kohdasta " Estä seuranta sivustojen välillä". Käytäthän jotain muuta selainta, mikäli googletilille kirjautuminen ei Safarin kautta onnistu.