Mitä tänään syötäisiiin ?

SISKONMAKKARAPASTA

Jälleen tulen kirjoittamaan reseptin, joka on yksi meidän perheemme lempiruokia, mutta kuuluu myös osastoon "herkkuruuat".  En ollut ennen miestäni kuullutkaan tällaisesta ruuasta ja olin kieltämättä hieman skeptinen. Siskonmakkara kuuluu mielestäni ainoastaan keittoon, eikä sitä pysty edes käyttämään mihinkään muuhun. Seurustelun alkuaikoina mieheni ehdotti, että voisi kokata tätä minulle, vaikka mielessäni leijui epäilyksen häivähdys ruuan suhteen.
Ruoka olikin superhyvää ja se toimii mielestäni vain ja ainoastaan pastan kera ja erityisesti tuorepastan kanssa.


Kauppalistaan:

2 pakettia siskonmakkaroita (yksi riittää, jos tekee vain yhdeksi päiväksi)
1 prk tomaattipyreetä tai tomaattimurskaa. Meillä käytetään yrttiversiota.
2 dl ruokakermaa
Sipuli
Valkosipuli
1 fondue cups, liha
Mausteita oman maun mukaan, meillä käytetään Santa Marian Basil& Garlic, Italian Basilico ja Japanese Natural Umami
Basilikaa
Parmesaani-juustoraastetta
Voita paistamiseen
Tuorepastaa


Aloita tekemällä siskonmakkarakastike pilkkomalla sipulit ja kuullottamalla ne voissa, sekaan voi raastaa myös valkosipulin. Tykkään nykyään raastaa valkosipulin ruuan joukkoon, koska näin sen saan pienemmäksi ilman pilkkomista. Inhoan valkosipulin hajua sormissa ja sitä, kun ei hajua sitten saa millään pois. Suosittelen lisäämään pienen tilkan öljyä sekaan, jotta voi ei kärähdä ruskeaksi. Yksi suosikkituotteeni on suomalainen voinmakuinen Neito-öljy, joka on täydellinen tuote, jos haluaa hieman lisämakua perinteiseen rypsiöljyyn ja tykkää voin mausta ilman voita. Laita kuullotettu sipuli sivuun ja paista siskonmakkarat pannulla pienissä erissä. Tämä on työläin vaihe ruuassa, koska kaikkia makkaroita ei mahdu paistamaan yhtä aikaa pannulla. Siskonmakkaroiden paistaminen toimii samalla tavalla kuin laittaisit makkarat keittoon kypsymään. Puristat sopivan kokoisia paloja pannulle ja paistat ne kiinteiksi. Makkarat tulevat kypsymään vielä, kun kastike tehdään loppuun, joten tässä vaiheessa kypsyydellä ei ole väliä, kunhan makkarat ovat kiinteitä. Kun viimeiset makkarat ovat valmiita, laita kaikki makkarat pannulle, kaada joukkooon sipulit ja lisää tomaattipyree/murska, 1 fondue cups ja ruokakerma. Lisää mausteet ja tarvittaessa suola. Meillä keittiössä käytetään jonkun verran valmiita liemikuutioita ja ne sisältävät aikalailla suolaa, joten yritämme muuten välttää suolan lisäämistä ruokaan. Saatamme omiin annoksiimme lisätä tarvittaessa Herbamarea, tästäkin tavasta olisi kuitenkin hyvä päästä pois. Sekoita välillä ja anna tekeytyä noin 5-10 min. Samalla kun kastike tekeytyy, keitä pasta. Itse lisään keitinveteen suolaa ja öljyä, kun taas mieheni lisää öljyn vasta ennen tarjoilua, kun keitinvesi on kaadettu pois. Kun pasta on valmis, on ruokakin valmis. Tee lautaselle valmiit annokset tai anna lasten tehdä itse omansa. Lopuksi päälle kannattaa laittaa parmesaania ja tuoretta basilikaa. Hyvää ruokahalua!


Muutama vinkki seuraavaan kauppareissuun:
Tutustu oman marketin öljyvalikoimaan ja kokeile jotain uutta. Valikoima on nykyään valtava ja sieltä löytyy vaikka mitä helmiä. Itse tykkään käyttää paljon voinmakuisen öljyn lisäksi seesamiöljyä tai tryffeliöljyä.  Tryffeliöljy on erittäin hyvä salaatinkastikkeeksi.
Seuraavan kerran, kun on Hullut Päivät ( eli nyt), kannattaa käydä Herkussa ostoksilla tai itse asiassa se taitaa nykyään olla Food Market. Hullujen päivien aikana Food Marketissa törmää uusiin tuttavuuksiin ja tekee löytöjä  esimerkiksi öljy- tai maustevarastoon. Yleensä käyn ostamassa Hullujen Päivien aikaan mausteita sieltä ja tähänkin reseptiin käytetyt mausteet ovat Hullujen Päivien ostoksia. Yksi erittäin varteenotettava löytö, jonka suosittelen hankkimaan kotiin erityisesti, jos tykkäät järjestää illallisia tai kutsua kavereita syömään, on Camargue suolakidekukkaset. Purkki on tajuttoman kaunis ja kiteet ovat upea lisä laittaa pöydälle tavallisen suolapurkin sijasta.
Käytä muuta kuin tavallista tuorepastaa. Itse nautin pinaattituorepastasta. Tutki läpi kaupan tuorepastavalikoima ja kokeile jotain uutta makua.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)