Ystäväkirja


Muistatko lapsuudesta sen ihanan kirjasen, johon valittiin koulukavereita tai muita ystäviä kirjoittamaan ja samalla vastaamaan valmiisiin kysymyksiin. Lopuksi omalle sivulle jokainen ystävä liimasi koulukuvansa. Kuinka monella teistä on se kirja vielä tallella? Minulla on ihan se ensimmäinen, ensimmäisellä luokalla tehty.
Vaikka kirjoitammekin Tanjan kanssa hyvin avoimesti omasta elämästämme ja perheistämme sekä erityisesti äitiyden haasteita ja riemuista, saatamme jäädä hieman mysteereiksi. Ajattelimme näin vuoden vaihteen lähestyessä hieman kertoa ihan vaan meistä, mutta toisen kertomana. Mikäs muu olisikaan paras ratkaisu tähän kuin ystävä-kirja. Homman idea onkin tosin hieman käänteinen. Kumpikin meistä saa samat kysymykset ja vastaamme toisistamme. Eli Tanja vastaa Laurasta ja Laura Tanjasta. Ehkä voimme jossain vaiheessa sitten tehdä tämän saman julkaisun " oikeilla vastauksilla".

Laura Tanjasta

1. Mistä olet kotoisin ja ketä kaikkia kuuluu perheeseesi?
Tanja on kotoisin Itä-Suomesta. Olen kuullut sata kertaa, mistä sieltä, mutta jätän sen sanomatta, koska en ole ihan varma. Tanjan perheeseen kuuluu pikkuveli ja isosisko, äiti ja isä. Tämän hetkiseen kuuluu mies, poika ja masussa kasvava "timantti". 

2.  Kerro kolme asiaa, jotka ottaisit mukaan autiolle saarelle?
Tanja ottaisi ehdottomasti mukaan, jotkut hyvät ulkoilu-, juoksu- ja kävelykengät. En ole koskaan tavannut samanlaista ulkoilijaa kuin Tanja. Tanja ottaisi mukaan myös puhelimen ja kuulokkeet. Ihan vaan siksi, että on ahkera podcastejen kuuntelija.

3. Salainen paheesi..
Irtokarkit

4. Milloin olen syntynyt...
Samana vuonna kuin Kauniit ja rohkeat on esitetty ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa.

5. Mitä teet vapaa-ajallasi
Kokkaan, luen, kirjoitan, kuuntelen podcasteja ja ulkoilen. Yksi lemppari juttu on välillä ottaa omaa aikaa ja käydä ravintolassa syömässä tai mahdollisesti nauttia hyvin nukutun hotelliyön jälkeisestä kattavasta hotelliaamiaisesta. 

6. Mihin ammattiin sopisin, jos tämän hetkistä työtä ei lasketa
Jotain mihin liittyisi eläinten kanssa työskentely. Tanja on taitava koirien kanssa. Ja hänellä on tajuttoman pitkä pinna. Monenkin asian suhteen. 

7. Jos saisin vuorokauteen lisää tunteja tekisin...
Uskaltaisin väittää, että Tanja lukisi ja kirjoittaisi enemmän. 

8. Mieluiten kokkaan keittiössä...
Itämaisia ruokia, erityisesti Thaikkuruokia. Tanjan perheen ruokakokeiluista olen saanut itsekin rohkeutta kokeilla erilaisia mausteita ja uusia ruokatuttavuuksia. 

9. Mitä ystävät sanoisivat minusta..
Olet lojaali ystävä, joka sanoo asiat niin kuin ne ovat. Kotonasi on aina siistiä ja tekisit lapsesi puolesta mitä vaan. Olet ahkera ja sinua voisi kuvailla ikuiseksi opiskelijaksi, koska haluat kehittää ja haastaa itseäsi jatkuvasti. Haluat aivoillesi töitä, mutta olet oppinut nauttimaan kotona olemisesta ja kotiäitiys sopii sinulle. Tykkäät kokata ja olet avoin uusille makuelämyksille. Nautit omasta ajasta silloin tällöin ja rakastat hyvää ruokaa ja hotelliöitä. Olet myös ensimmäinen ihminen kehen olen törmännyt, joka käy myös yksin elokuvissa. Kirja- ja musiikkimakusi ovat toistensa ääripäät, mikä on loistavaa. Olet ystävä isolla Y:llä.  

10. Jos voittaisit lotossa, mitä tekisit?
Ainakin sijoittaisit ja matkustelisit. 


Tanja Laurasta

1. Mistä olet kotoisin ja ketä kaikkia kuuluu perheeseesi?
Laura on kotoisin Helsingistä, jossa hän on myös asunut koko ikänsä. Lauran lapsuuden perheeseen kuuluu kolme nuorempaa siskoa sekä isä ja äiti. Nykyiseen perheeseen puolestaan kuuluu mies, 1,5v poika sekä miehen poika, joka asuu Lauran perheen kanssa vuoroviikoin. Lauran vatsassa kasvaa myös pieni suloisuus, jonka on tarkoituksena syntyä ensi kesänä.

2.  Kerro kolme asiaa, jotka ottaisit mukaan autiolle saarelle?
Laura ottaisi mukaan puhelimen, koska missäpä ehtisi enemmän tehdä instastoryja tai lukea blogeja, kuin autiolla saarella. Mukaan lähtisi myös aurinkolasit, en ole nähnyt Lauraa kertaakaan ilman aurinkolaseja kirkkaalla säällä. Mukaan lähtisi myös kiloittain tummapaahtoista kahvia, Lauran aamut eivät meinaa alkaa ilman kupillista tai paria hyvää kahvia.

3. Salainen paheesi..
En tiedä onko tämä kovin salainen pahe, mutta Laura tykkää erilaisista kastikkeista ja dipeistä. Suurin stressi illallista hänen perheelleen valmistaessani olikin miettiä, täytyykö risotolle ja kalalle valmistaa vielä erikseen kastike, ettei illallinen ole kastikeihmiselle täysi floppi.

4. Milloin olen syntynyt...
Vuonna 1988, viime vuonna Laura täytti siis pyöreitä ja aloitti uuden vuosikymmenen elämässään.

5. Mitä teet vapaa-ajallasi
Mökkeilet, kirjoitat blogia, luet, bujoilet, vietät aikaa perheesi kanssa, ulkoilet, näet ystäviä...

6. Mihin ammattiin sopisin, jos tämän hetkistä työtä ei lasketa
Johonkin ihmisten kanssa tehtävään työhön, kuten Lauran tämänkin hetkinen työ on. Lauralla on ihana taito kohdata ihmisiä ja hänen kanssaan on superhelppoa olla. 

7. Jos saisin vuorokauteen lisää tunteja tekisin...
Ottaisit enemmän aikaa itsellesi ja liikunnalle. Arki ja sen kiemurat syövät aikaasi ja energiaasi ja harmittelet monesti, kuinka liikunta helposti meinaa jäädä kaiken muun jalkoihin. 

8. Mieluiten kokkaan keittiössä...
Kaikkia ihanan herkullisia ruokia. Lauran kanssa mökkeilessä olen päässyt maistamaan aivan mielettömän hyviä ruokia, kuten taivaallista tomaattikeittoa ja parmesaanikuorrutettuja kanapaloja. Kuten aiemmin mainitsinkin, kastikkeet ovat Lauran keittiössä yksi tärkeimmistä kulmakivistä!

9. Mitä ystävät sanoisivat minusta..
Olet aivan mielettömän ihana ystävä, joka on aidosti läsnä, tukena ja kuuntelevana korvana. Olet välillä kovaääninen ja naurat paljon, seurassasi ei ole koskaan tylsää tai hiljaisia hetkiä. Olet ahkera ja jatkuvasti liikkeessä, usein ihmettelenkin mistä ammennat kaiken energiasi huonosti nukuttujen öidenkin jälkeen. Olet sosiaalinen ja tykkäät järjestää ystävien kanssa illanistujaisia, mökkireissuja ja kaikenlaista muuta aktiviteettia. Sinulla on elämässäsi unelmia ja tavoitteita, joita kohti kuljet määrätietoisesti ja lannistumatta. Et pelkää uusia elämänvaiheita ja niiden tuomia haasteita, vaan elät elämääsi rohkeasti ja turhia murehtimatta. Olet sydämellinen ihminen, joka tarjoaa ystäville apua pyytämättä. 

10. Jos voittaisit lotossa, mitä tekisit?
Matkustelisit ja ostaisit ikioman kodin.


Ihanaa ystävänpäivää kaikille!

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)