Tyttö vai poika?


Ensi viikolla menemme rakenneultraan ja toivon mukaan saamme tietää vatsassani kasvavan lapsen sukupuolen. Meille on alusta asti ollut selvää, että haluamme tietää vauvan sukupuolen etukäteen, mikäli se vaan ultrassa saadaan selville. Sama tilanne oli esikoisenkin kanssa ja hän onneksi liikkui sen verran mukavasti ulraamisen ajan, ettei sukupuolesta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Joutuisin varmaan varaamaan ylimääräisen ultra-ajan yksityiseltä, mikäli sukupuoli jäisi vielä rakenneultrassa selvittämättä, niin tärkeä ja oleellinen tieto se itselleni jo tässä vaiheessa on.

Onko sitten väliä kasvaako vatsassa tyttö vai poika? Kyllä ja ei. Toisaalta sukupuolella ei ole mitään merkitystä siinä mielessä, että sekä tyttö että poika on aivan yhtälailla tervetullut ja odotettu, eikä kumpikaan sukupuoli tule aiheuttamaan meissä minkäänlaisia pettymyksen tunteita. Jostain syystä olen aina haaveillut poikalapsesta, jo paljon ennen kuin olimme päättäneet lapsen yrittämisestä. En tiedä mistä se johtuu, mutta olen aina kokenut poikalasten kanssa olemisen itselleni helpommaksi ja luonnollisemmaksi ja siksi minun on ollut helpompi nähdä itseni pojan äitinä. Jos minulla olisi pakko päättää tulevan lapsen sukupuoli (mitä ei onneksi ole), niin todennäköisesti päätyisin toiseen poikaan. Jo yhden pojan äitinä tuntuisi tällä hetkellä ajateltuna luontevammalta, että vatsassa kasvaisi tälläkin kertaa poika. Kaikesta tästä ajatuksesta huolimatta olen kuitenkin kallistunut hieman enemmän siihen, että vatsassani kasvaa kuitenkin tyttö. Mitään vahvaa fiilistä ei ole tullut suuntaan eikä toiseen, mutta jostain syystä mielikuvissani vauva ainakin vielä ilmenee tyttönä. Olen kuitenkin onnellinen, että luonto päättää meidän puolesta tulevan lapsen sukupuolen, enkä missään nimessä haluaisi tuohon valintaan itse puuttua. Mielestäni lapset ovat niin mieletön lahja meille vanhemmille, että on vaan mahtavaa, että vatsassa kasvaa suuri yllätys ja aivan omanlainen ihminen, sukupuolesta riippumatta. Ja tuohan se nyt pientä lisäjännitystä odottamiseen, kun puoliväliin raskautta saa miettiä ja arvuutella, että kumpihan sieltä tällä kertaa onkaan tulossa.


Miksi sitten haluamme selvittää lapsen sukupuolen jo tässä vaiheessa? Itselleni sukupuolen myötä on helpompi lähteä rakentamaan ajatusta syntyvästä lapsesta. Vielä tähän asti vauva on tuntunut kovin kaukaiselta ajatukselta, vaikka tunnenkin joka päivä monta kertaa hänen myllertävän vatsassani. Silti mieleni ei osaa muodostaa konkreettista kuvaa tulokkaasta ja sukupuolen selviäminen on itselleni yksi askel lähemmäs tilanteen ymmärtämistä. Esikoisen raskauden aikana koin todella vahvaa rakkautta vatsassani kasvavaa vauvaa kohtaan ja toivon samanlaisen rakkauden ja kiintymyksen syttyvän tämän toisenkin vauvan kohdalla. Nyt toisessa raskaudessa on ollut paljon vähemmän aikaa miettiä asioita ja ehkäpä siksi minusta tuntuu, että en ole saanut vielä luotua päässäni samanlaista suhdetta nykyiseen maha-asukkaaseen, kuin mitä sain esikoiseen hänen raskauden aikana. Toisaalta aika kultaa muistot ja voihan olla, että esikoisenkin kohdalla syvemmät tunteet heräsivät vasta todenteolla rakenneultran jälkeen ja sitten kun vauvan liikkeet tuntee voimakkaammin ja raskaana olemista ei voi enää missään vaiheessa unohtaa. Vaikka koenkin, että en ole vielä päässyt aivan samalle tunnetasolle kuin esikoisen raskauden aikaan, niin silti olen tästä raskaudesta ja tulevasta vauvasta ihan mielettömän onnellinen ja musertuisin, mikäli vauvalle tapahtuisi jotain. Pienet potkut vatsani sisällä saavat aina hymyn nousemaan kasvoilleni, niin ihmeelliseltä se taas tuntuu, että vatsan uumenissa oikeasti kasvaa uusi ihminen ja hän on jo aika isokokoinen tyyppi näin puolivälissä raskautta.


Rakenneultran jälkeen on myös ihanaa, kun pääsee tekemään hankintoja tulevalle vauvalle. Pojalta on tallessa kaikki tähän asti käytetyt vaatteet ja sukupuolen mukaan lähden sitten täydentämään vaatevarastoja joko samaan poikamaiseen linjaan tai sitten jollain enemmän tytölle sopivalla värimaailmalla. Olen jo muutaman kerran hypistellyt vaatekaupoissa niitä 50cm vaatteita ja voi kuinka ne voikaan olla söpöjä ja niin pieniä. Vaikka esikoisen syntymästä on vasta se 1,5 vuotta aikaa, niin silti sitä hämmästelee jo, miten pieniä ne vastasyntyneet oikeasti ovatkaan.

Mites te muut, oletteko halunneet tietää vauvan sukupuolen etukäteen vai oletteko säilyttäneet jännityksen syntymään asti?

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)