Käytiin rakenneultrassa ja saatiin tietää vauvan sukupuoli


Viime viikko oli sekä Lauran perheellä, että meillä kovin jännittävä. Meillä oli nimittäin samana päivänä ultrat Bulevardilla, meillä aamulla rakenneultra ja Lauralla iltapäivästä varhaisraskauden ultra. Koska olen jo useamman viikon tuntenut vauvan liikkeet, en osannut jännittää ultraa kovinkaan paljoa etukäteen. Tietenkin sitä miettii, onko kaikki hyvin ja vauva terve, mutta ainakin tiesin hänen olevan elossa ja hyvävointinen, koska viime päivinä liikkeet ovat voimistuneet selvästi ja potkut näkyvät vatsan läpi.

Ultra-aamu valkeni varhain, kun kello soi jo 5.30. Jostain syystä aamupahoinvointi on palannut ja aikainen herätys ei ainakaan yhtään helpottanut vatsanpohjassa vellovaa huonoa oloa. Olo oli myös muutaman päivän ollut jo hieman flunssainen ja kurkussa majaili kaktus, ei siis paras mahdollinen olo puolin eikä toisin. Olin kuitenkin onnellinen, että tauti ei ollut ehtinyt päästä kunnolla niskan päälle ja näin ollen päästiin ylipäänsä lähtemään ultraan. Meillä oli varattuna heti aamun ensimmäinen ultra-aika ja iloksemme pääsimme samalle kätilölle, joka teki myös kaksi kuukautta aiemmin varhaisraskauden ultran. Hänellä on ihana tapa kertoa tarkasti mitä ruudulla näkyy ja mitä pitäisi nähdä, eli koko ajan pysyy kärryillä mitä vauvasta tutkitaan ja myös, että kaikki on niin kuin pitääkin. 


Olin jo metrossa tuntenut vauvan liikkeet selvästi, joten tiesin pikkuisen olevan hereillä. Siellä hän hörppi lapsivettä oikein antaumuksella ja muutenkin liikkui kovin virkeästi, joten ultraaminen oli helppoa. Esikoista jouduttiin ainakin toisessa ultrassa tökkimään vatsan läpi, koska hän olisi vain mielellään nukkunut ja näin ollen kätilö ei meinannut millään saada ultrattua haluamiaan kuvakulmia ja mittoja. Tällä kertaa samaa ongelmaa ei ollut ja kaikki tarvittavat asiat saatiin selville helposti ja nopeasti. Vaikka en tosiaan juurikaan osannut jännittää ultraamista, niin kyllähän sitä aikamoinen helpotus oli lopuilta kuulla, että kaikki on hyvin ja mitään syytä huoleen ei ole. Vauva oli kasvanut hienosti ja vastasi kooltaan muutaman päivän isompaa. Istukka sijaitsi takaseinässä, joten senkään kanssa ei pitäisi tulla mitään ongelmia ja normaali alatiesynnytys on ainakin sen osalta mahdollinen.

Lopuilta tuli se hetki, kun kätilö kysyi halutaanko tietää sukupuoli vai jätetäänkö se vielä salaisuudeksi. Olimme jo etukäteen päättäneet, että haluamme tietää sukupuolen, mikäli se vaan on mahdollista nähdä. Itse en ole mitenkään taitava tulkitsemaan ultranäytöllä viliseviä ruumiinosia, joten kätilön näyttäessä vauvan sukupuolta, en ollut lainkaan varma, mitä ruudulta pitäisi osata katsoa. Mieheni sitten paremmalla hahmotuskyvyllä totesi, että poikahan se taitaa olla ja niinhän siellä tosiaan oli, esikoisemme saa pikkuveljen. Mies sanoikin ultran jälkeen, että hän oli hahmottanut sukupuolen jo paljon ennen kätilön kysymystä sukupuolesta, ilmeisesti miehellä on piileviä kykyjä ultrakuvien tulkitsemisessa, mitä itselläni puolestaan ei todellakaan ole. Oli ihan mielettömän ihanaa kuulla, että vatsassa kasvaa pieni poika ja nyt ultran jälkeen onkin ollut paljon helpompi rakentaa mielikuvia tulevasta vauvasta. Toki sukupuolen lisäksi asiaa konkretisoi paljon myös pelkästään vauvan näkeminen ultrassa, se on vaan aina jotenkin maagista, että jollakin laitteella voidaan kurkata vatsan sisällä olevaa elämää.


Nyt ultrat on todennäköisesti meidän osalta käytynä, mikäli raskaudessa ei ilmene jatkossa jotain yllättävää. Jossain vaiheessa mietimme mieheni kanssa, että voisi olla mukava käydä 4D ultrassa, mutta tällä hetkellä ainakin luulen, että emme tule ylimääräisiä ultria enää käymään. Itselleni riittää tämän hetkinen mielikuva vatsassa kasvavasta vauvasta, enkä ainakaan juuri nyt kaipaa tarkempaa ultrausta. Koskaan ei pidä kuitenkaan sanoa ei koskaan ja raskaana olevan mieli voi muuttua sekunnissa, joten voi olla, että ensi viikolla kerronkin teille varanneeni ajan 4D ultraan.

Blogin 1v synttäriarvonta on päättynyt ja arpaonni suosi tällä kertaa Suvia, joka jätti alla olevan kommentin. 

Kiitos kaikille kommentin jättäneille, saimme teiltä todella paljon ihanaa palautetta ja ideoita tulevia postauksia varten. 

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)