Blogin 1v. synttärit + arvonta!


Vuosi sitten julkaisimme Vain äitien jutut- blogin ensimmäisen postauksen. Vuoteen on mahtunut hurjan paljon elämän iloja ja suruja ja monet niistä olemme jakaneet teille täällä blogissamme. On käyty läpi esikoistemme vauvavuotta, kasvuvaiheita ja äitiyden kipukohtia. Lauran töihin paluuta ja sen myötä Patukan päiväkodin aloitusta. Tanja puolestaan on kirjoittanut päätöksestään lykätä töihin paluuta ja siitä, millaista on ollut olla kotiäitinä pidempään, mitä alunperin oli tarkoituksena. Blogissa on käyty läpi keskenmenon tuomaa surua ja uusien raskauksien aikaansaamaa pohjatonta onnea ja kiitollisuutta. Ensimmäiseen vuoteen on mahtunut 190 postausta, tunneskaaloja laidasta laitaan sekä ajatuksia siitä, millaista on olla äiti.

Blogin kirjoittamisesta on tullut meille molemmille äärettömän rakas ja tärkeä harrastus. Blogia ei kuitenkaan olisi ilman teitä lukijoita. Niin mukavaa kuin kirjoittaminen onkin, niin silti tärkeää on lukijoilta saatu vastakaiku ja tunne siitä, että saamme jakaa ajatuksia muiden kenties samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Sen takia haluammekin kiittää kaikkia lukijoitamme, eli juuri sinua! Kiitos, kiitos, kiitos!


Synttäreiden kunniaksi järjestämme teille lukijoillemme pienen arvonnan. Arvomme yhden vasta julkaistun Lapsiperheen parisuhdekirjan (kirjoittanut Raisa Mattila & Julia Thurén), jota kuvaillaan Otavan sivuilla näin:
Parisuhdeonnen paluu!
Odotettu opas pikkulasten vanhemmille, jotka haluavat huolehtia suhteestaan lapsiperhe-elämän keskellä. Vaikka suomalainen parisuhde alkaa lasten syntymän jälkeen voida huonommin, pulmat ovat ratkaistavissa. Rohkean rehellinen, hyväksyvä ja iloinen kirja auttaa käytännön kysymyksissä asiantuntijatiedon, ratkaisuehdotusten ja vertaistuen kautta.

Haluamme arpoa kyseisen kirjan, koska toimiva parisuhde on yksi sujuvan arjen peruspilareista. Vaikka blogimme käsittelee pääsääntöisesti äitiyttä ja perhe-elämää, on parisuhde erittäin tärkeä osa sitä. Onhan meillä vanhemmilla erittäin haastava ja tärkeä tehtävä kasvattaa yhdessä. Se vaatii toimivaa parisuhdetta, koska meidän vanhempien hyvinvointi heijastuu monesti myös lapsiin. Monesti pikku lapsi arjessa parisuhdeaika jää vähäiseksi eikä sitä yhteistä aikaa osaa edes kaivata. Se on toissijainen asia muiden haasteiden rinnalla. Sisällysluettelon perusteella kirjan teemat ovat kovin ajankohtaisia ja meilläkin paljon keskusteluissa olevia asioita. Meillä taitaa olla luonnos-sivuilla tulossa harvinainen parisuhdepostaus, joten kirjan aihe on ollut myös mielessä meillä arjessa. Kannustamme kirjan avulla jokaista äitiä ja isää ottamaan itselleen hieman yhteistä aikaa, parisuhdeaikaa. 

Arvontaan pääset osallistumaan jättämällä tämän postauksen kommenttiboksiin kommentin blogiin liittyen. Kerro esim. millaisia postauksia haluaisit blogissamme jatkossa lukea, mistä olet blogissamme erityisesti pitänyt tai miten blogia voisi tulevaisuudessa kehittää? Kaikki ajatukset ja ideat blogin suhteen ovat todella tervetulleita. Muista lisätä kommenttiin sähköpostiosoitteesi. Olemme arvonnan voittajaan yhteydessä sähköpostitse. Julkaisemme arvonnan voittaneen kommentin myös täällä blogissa.
Osallistumisaikaa on 11.2.2019 asti. Huomioithan, että lähetämme palkinnon  vain Suomessa sijaitsevaan osoitteeseen.  Onnea kaikille arvontaan!13 kommenttia

 1. Vaikeaa mitään tiettyä yksilöidä, kiinnostaa lukea vauva-arjesta/taaperoarjesta kaikki mitä löytyy. Milloin painii minkä ongelman kanssa. Mukava kuulla tällaisen kirjan olemassaolosta, jos ei arpaonni suosi niin täytyy melkein hankkia jostakin. Tiinatorg@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Maalaisjärki vs. kasvatusoppaat ja pedagogiset menetelmät...
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Arjen haasteista juttua! Arvontoja enemmän tai alekoodeja!!
  Tykkään paljon blogin kuvista, koska tykkään itse kuvata.
  koirahullu@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Normaali arjen pyörittäminen :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 5. Ihan normaaliin vauva-arkeen liittyvät jutut kiinnostaa :)
  ainosuklaa@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Kaikki aiheet ovat kiinnostanut,jatkakaa samaan malliin :) Tällä hetkellä itselle ajankohtaista ois taapero aiheiset jutut ;) Elena.ra.1@hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Meillä on saman ikäiset lapset ja odotan myös kesällä syntyvää toista lasta, joten vauva- ja taapero aiheiset jutut ovat ajankohtaisia minullekin. Kasvatukseen ja sisarussuhteisiin liittyviä juttuja sekä arjen pikkuniksejä olisi kiva lukea lisää. salla-maari@hotmail.com

  VastaaPoista
 8. Haluaisin lukea juttua toisten äitien kanssa kohtaamisista. Ja ns. säännöistä joita yleisissä leikkipuistoissa tai muissa tapaamispaikoissa on (ns. Kirjoittamattomat säännöt). Olen tuore äiti ja vasta vähän aikaa käynyt ja tavannut muita äitejä. Tätä olen kuitenkin miettinut.
  sari.herttuainen@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Ihan perusarkijutut! Teillä toimineita juttuja kasvatukseen, ruokailuun tms liittyen. kowy (at) suomi24.fi

  VastaaPoista
 10. Tykkään teidän blogissa siitä että se on jotenkin rehellinen ja elämänmakuinen 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, se lämmitti kovasti mieltämme! :) Lisääthän vielä sähköpostiosoitteesi, niin olet mukana arvonnassa!

   Poista
 11. Eniten kiinnostaa normaaliin arkeen liittyvät postaukset ja tietysti nyt jatkossa raskausjutut ��

  sähköposti on aaltoheidi@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Vielä ehtii osallistumaan :) Olisi kiva kuulla bloggaavana äitinä muiden äitien somen käytöstä! aitiydenaika@gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätät kommentin! :)