Topit & Flopit

Laura tuli tällä viikolla ulos kaapista oman vauvauutisensa kanssa ja nyt saatte lukea raskausajan kuulumisia oikein todenteolla, kun me kaksi odottajaa puramme ajatuksia ja tuntojamme. Ihana raskauskupla ja ihana saada jakaa se hyvän ystävän ja toki myös teidän kanssa. Vaikka raskausjutut tulevat varmasti olemaan yksi iso ja vallitseva teema teksteissämme, niin edelleen pyrimme kirjoittamaan myös muista äitiyden jutuista ja taaperoarjesta. Ei siis huolta, mikäli raskausjutut eivät juuri sinua kiinnosta. Tilastojen mukaan raskausjutut ovat kuitenkin olleet yhtiä suosituimmista aiheista, joten ilmeisesti monia kenties samassa elämäntilanteessa olevia lukijoita sieltä linjoilta löytyy? Mikäli sinulla on jotain toiveita, mistä olisi mukava blogissa raskauteen tai muihin aiheisiin liittyen lukea, niin laita ihmeessä toiveita tulemaan!
Laura yhtyy topeissa Tanjan kirjoittamaan eikä malta odottaa äitiysloman viettoa yhdessä ystävän kanssa. Sairastaminen on vienyt täysin voimat Lauralta loppu viikosta ja siksi flopeissa on jälleen kerran asiaa sairastamisesta. Tosin nyt raskaana olevan silmin.
Tämän viikon arkikuvista löytyy muuten kaksi Tanjan tämän hetkistä raskaushimoa, tunnustaako kukaan muu kohtuutonta vetoa laskiaispulliin tai maustekurkkuihin?


FLOPIT

Pojan vaatevarasto (Tanja)
Pienten vauvanvaatteiden ostaminen on ollut aivan ihanaa, mutta nyt taaperon vaatevaraston pitäminen ajantasalla meinaa tuottaa itselleni tuskaa. Olen pyrkinyt siihen, että vaatekaapissa olisi aina seuraavan koon vaatteet odottamassa, koska aina yhtäkkiä sitä tajuaa, että sen hetkiset vaatteet alkavat olla lahkeista lyhkäisiä tai muuten vaan nafteja ja siinä hetkessä on mukavaa, että ei tarvitse paniikissa lähteä metsästämään kaupasta oikean kokoisia vaatteita. No, pyrkimys on ollut hyvä, toteutus vähän huonompi. Tällä hetkellä pojalla on käytössä 80cm vaatteet, mutta vaatekaapista ei taida löytyä kuin pari hassua seuraavan koon, eli 86cm vaatetta. Helpointahan tietenkin olisi marssia jonnekin ihania lastenvaatteita myyvään liikkeeseen ja ostaa kasa seuraavaa kokoa odottamaan, mutta kotihoidontuen budjetilla ja muistakin syistä haluaisin löytää ainakin osan vaatteista käytettynä ja hieman edullisempana, koska lapsen vaatteisiin saa niin helposti joka tapauksessa upotettua rahaa suuria summia. Ongelmanani vain on, että en ikinä löydä kirppareilta oikeastaan mitään. Olen kade kaikille niille (esimerkiksi siskolleni), jotka tekevät jatkuvasti aivan mielettömiä löytöjä kirpputoreilta ja säästävät näin sievoisen summan rahaa ja tietenkin myös toimivat kulutustottumustensa myötä maapallon kannalta järkevästi. Otan siis mielelläni vastaan vinkkejä pk seudun hyvistä kirppareista, joista löytää hyvälaatuisia lastenvaatteita. Myös nettikirppikset kiinnostaa!

Raskaana sairastaminen (Laura)

Raskaus on ihanaa aikaa tai niin olin ajatellut viime raskauden jälkeen. Onhan se toki sitäkin, mutta jännästi aika kultaa muistot ja sitä unohtaa ne nurjat puolet.  Yksi näistä nurjista puolista on selkeästi ollut tämän viikon aikana tullut flunssa, yhdistettynä aamupahoinvointiin ja raskauteen. Olo on koko ajan kuin elefantilla, jonka pää voi räjähtää hetkellä millä hyvänsä. Flunssan karkottaja arsenaliini on puolet pienempi normaaliin sairastamistilaan verrattuna ja kaiken lisäksi kotona häärii iltaisin puolitoistavuotias, joka on elämänsä kunnossa. En tiedä miten olisin selvinnyt muutamasta päivästä yksin. Nostan hattua kaikille niille, jotka ovat lapsen kanssa kaksin ja sairastavat kaikki taudit ilman toista aikuista. YOU ROCK! Onneksi tajusin hieman googletella ja löysinkin HUS:in sivuilta vastauksen, joka hieman helpottaa öitä. Nenäsumutetta saa käyttää raskaana ollessa, jos noudattaa annosteluohjeita. Viime raskaudessa olin autuaan tietämätön tästä ja kärvistelin yöni istuma-asennossa nukkuen ja nenäliinapaketti unileluna. Paracetamoli tuntuu olevan aivan turha kuumelääke. Särkylääkkeenä se on harvoin muutenkaan minulla toiminut, mutta nyt sillä on mentävä. Mutta kyllä tämä tästä. Kaikki sairaudet on selätetty sairastamalla, niin varmasti myös tämäkin.


TOPIT

Äitiysloma yhtäaikaa Lauran kanssa (Tanja)
Nyt kun Laura on julkaissut vauvauutisensa, niin voin kirjoittaa tästäkin asiasta. Vauvamme syntyvät muutaman kuukauden ikäerolla, joten saamme jälleen kerran viettää lähes kokonaan samaan aikaan äitiyslomaa. Se on aivan mieletöntä. Vaikka olenkin ihmeen hyvin viihtynyt kotosalla nyt hoitovapaalla ilman säännöllistä seuraa viikkojen aikana, niin onhan se kuitenkin todella mukavaa ja piristävää, että ensi syksynä voimme taas arkipäivisin käydä yhdessä lenkillä, kahvitella, antaa lasten leikkiä keskenään, jne. Siihen kun ei mitenkään ole mahdollisuutta toisen ollessa työelämässä. Ensi syksystä onkin tulossa taas aivan mahtavaa aikaa, kuten esikoisen vauvavuosikin oli. Muutenkin on ihanaa elää hyvän ystävän kanssa samaa elämäntilannetta, koska kukapa olisi parempi ja jaksavampi kuuntelemaan ja keskustelemaan raskaus- ja vauvajutuista kuin itse samaa vaihetta elävä ystävä!


Ensimmmäinen neuvola (Laura)
Kyllä sitä odottaa kuin kuuta nousevaa. Vaikka ensimmäinen neuvolakerta ei ole läheskään yhtä jännittävä kuin esimerkiksi varhaisultra, tekee se silti odotuksesta paljon konkreettisempaa ja suurempaa. Ensimmäisellä kerralla käydään paljon asioita läpi. Saadaan uutta aikaa, neuvotaan varaamaan ultria ja kerrotaan miten kaikki etenee. Saa kysellä ja pohtia tulevaa. Itse koin ensimmäisen raskauden aikana ensimmäisen ajan jotenkin turhaksi. Olin varmasti laskenut liian suuret odotukset sitä varten eikä käynti vastannut odotuksia ollenkaan. Nyt osasin jo hieman varautua mitä tuleman pitää enkä odottanut ultraamista tai sydänäänten kuuntelua. Kerroin huolistani ja käytiin edellistä raskautta ja synnytystä läpi. Taisin olla käynnillä pidempään kuin ensimmäisen raskauden aikana. Olikohan se etukäteen varautuminen vai se edellinen raskaus, joka tuotti enemmän pohdittavaa käynnille. Kuka tietää? Nyt sitten odotellaan muutama viikko, jotta päästään ensimmäiseen ultraan ja toivotaan, että kaikki on edelleen hyvin.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)