Piinaviikot

Kuinka monta päivää on kierto? Eli ovulaatio ajoittuu siis about puoleen väliin kiertoa. Se olisi siis tiistai vai olisiko se keskiviikko. Taidanpa tikuttaa kuitenkin sen oviksen. Ainahan se on varmempi tapa. Ja tikku ei näytä mitään. En ole voinut laskea päiviä näin pieleen. Oviksen saan torstaina tikkuun. Nyt ei auta kuin toivoa parasta. Eihän se välttämättä ole juuri tuo kysyinen torstai, mutta ainakin se on lähellä sitä. Kyse on vasta toisesta kierrosta. Meillä on kaikki hyvin, olemme yrittäneet niin vähän aikaa, ettei se oikeasti haittaa, vaikka se ei vielä tästä tärppäisi. Ehkä se olisi silti pikkaisen harmittanut.
Ovulaation jälkeiset viikot ovat varmasti ne pahimmat. Mitään ei ole tehtävissä. Ei auta muuta kuin odottaa. Sitä etsii kaikenlaisia oireita ja googlettelee, voiko mahdollisia raskautumisoireita tulla jo näin aikaisin. Ihan varmasti voi, joskus ne tulee todella aikaisin ja onhan meistä jokainen yksilönsä. Kaivelen jostain mielen syövereistä muistoja patukan raskausajalta. Minkälaisia oloja minulla silloin oli? Ensimmäisenä oireena muistan, että meni nenä tukkoon. Olin aivan satavarma, että olen tulossa kipeäksi ja flunssa iskee päälle, mutta ei ollut yhtään kipeä olo. Kummallista, enkä silloin osannut tätä yhdistää raskauteen tai tulevaan positiiviseen raskaustestiin.


Ei ne piinaviikot turhaan ole saaneet nimitystään. Hurjaa, miten nopeasti raskautumisen voi saada selville. Jopa kuusi päivää ennen oletettuja kuukautisia voi tietää, onko pienokainen tulossa seuraavana kesänä.  Testaan maanantaina aamulla perustestillä. Siinä ei näy sitten yhtään mitään. On niin paljon menkkamaisia oireita, että olen ihan varma, että menkat alkaa torstaina. Testasin siis kolme päivää ennen olettuja kuukautisia perustestillä, puolitoista viikkoa oletetun oviksen jälkeen. Jännä juttu ettei mitään näy.
Tiistaina teen sellaisella herkemmällä testillä. En malta odottaa suositusaikaa ja totean, että negatiivinen se on. Seuraavaa kiertoa siis odottamaan. Onneksi maltan katsoa uudestaan. Hetkonen, siinähän taitaa olla todella haalea viiva. Vai kuvittelenko vaan. Otan kuvan ja laitan sen miehelleni. En kuvittele, hänkin näkee sen. Laitan kuvan Tanjalle ja samalla pienen tekstin,  jossa vuodatan epävarmuutta. Ei se kuitenkaan ole viiva, se on haamu ja hipaissu sen verran seinämiä. että nostaa hormonitasoa. Sen takia tulee haalea viiva. Keskustelupalstojen mukaan se käy joka toiselle raskaaksi yrittävälle. Ja tietenkin olen yksi niistä ja uskon kaiken ihan täysin. Kaivan nettikuvakirjastosta patukan aikaiset testikuvat. Tuin silloinkin samalla tavalla lääketeollisuutta ja laitoin monia kymmeniä euroja raskaustesteihin. Koska halusin olla asiasta täysin varma. Täsmälleen samanlainen haalea viiva tästäkin raskaudesta. Täsmälleen samaan aikaan kuin patukastakin. Tämä voisikin olla totta. Pieni ilon häivähdys käväisee masun pohjalle. Taisi olla pieni onnen perhonen.


Tanja vastaa minulle ja vaihdamme viestejä kiivaasti. Tanja laskee puolestani päiviä ja rohkaisee uskomaan. Minä manaan menkkamaisia kipuja ja yritän pohtia mikä olisi fiksuinta tässä tapauksessa. Mieheni on laittanut minulle viestin myös, jossa kehoittaa testaamaan seuraavana päivänä uudestaan. Niin aijon tehdä. Mutta jaksanko odottaa siihen asti. Taidan kyllä testata vielä illalla. Ollaan menossa Tanjan kanssa elokuviin ja käydään leffan jälkeen ostoksilla Prismassa. Tanja heittää minut kotiin ja mies odottaa valmiina, jotta pääsemme testaamaan. Digitaalinen testi ei vaadi kelloa, vaan laskee itse ajan. Palkit alalaidassa täyttyvät ja jännitys tiivistyy. Se on negatiivinen olen ihan varma. Parempi ajatella niin, ettei pettymys ole liian suuri. PLUSSA! Oikeasti? Halaamme mieheni kanssa ja otan Tanjalle kuvan, meille tulee vauva.


Piinaviikot eivät osaltani pääty vielä siihen. Haaleat viivat häiritsevät minua ja päätän testava vielä hormoonitason uudestaan. Seuraavana päivänä ja sitä seuraavana päivänä, koska haluan olla varma, että hormonitaso nousee. Onhan minulla testejä vielä tallella. Tavallaan alitajuntani tiesi, ettei se mene ehkä niin, että se samantien nousee niin paljon, että testissä on seuraavana päivänä melkein musta viiva. Ei se mennyt patukan kohdalla myöskään niin. Meni itse asiassa monta päivää ennen kuin testin viivat olivat yhtä tummat. Testiin tulee tasan viikon päästä ensi testaamisesta kaksi yhtä  tummaa viivaa. Viisi päivää oletettujen menkkojen alkamispäivän jälkeen. Kaikki oireet, jotka liittyivät kuukautisiin olivat turhat, ne olivatkin raskausoireita. Ja ne ensimmäiset oireet, jotka sain myös patukasta olivat paikkansa pitäviä tässäkin alkuraskaudessa. Nenä meni tukkoon, mutta en tullut kipeäksi.


Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)