Topit & Flopit

Viikko on vierähtänyt Lauralla erilaisten juhlien sävyttämänä. Laura on myös pääässyt tilailemaan viimeisiä joululahjoja. Tänä vuonna Lauran perhe on tehnytkin poikkeuksen ja ostanut kaikille lapsille lelulahjat. Yleensä lahjoihin on sisältynyt jotain kehittävää tai yhdessä tekemistä. Joskus on kuitenkin mukava olla se täti, joka ostaa juuri niitä lahjoja mitä siinä korvatunturille lähetetyssä kirjeessä on ollut. Parhautta kun on ne lasten riemunkiljahdukset.
Tanjan perheessä on vallinnut taas matalapaine, toissaviikkoinen energisyys on ollut tipotiessään ja pahoinvointikin entisellään. Ei pitäisi siis nuolaista ennen kuin tipahtaa. Viikko on siis ollut aika tahmea ja sisällöltään hyvin perusarkipainotteinen. Lähes kaikki joululahjat on kuitenkin saatu hankittua tällä viikolla, joten jouluvalmistelut alkavat olla mallillaan. Eihän tässä olisikaan kuin pari viikkoa aattoon!


TOPIT

Kirppis (Laura)
Hitsi, että olen ylpeä itsestäni. Sain vihdoin aikaiseksi viedä tavaraa kirppikselle. Lähdin perjantaina itsevarmana pois kirpparilta ja mietin jo aikatauluja milloin vien lisää tavaraa myyntiin ja mitä teen kaikille niillä rahoilla, joita myynnistä saan. Sain palautuksen maanpinnalle, kun katsoin ensimmäisen päivän saldoa; oli mennyt kaksi tuotetta. Hurjat kymmenen euroa tällä hetkellä tulossa. Jippii! Tavoite oli päästä edes omilleen. Voi olla, ettei kirppikselle tarvitse edes viedä mitään täydennystä. Hyvä, kun pääsisin noista eroon. Täytyy vaan hyödyntää loppuajan alea, eli kiikuttaa hyllyn eteen -50% lappu ja toivoa, että se lisäisi myyntiä. Olen kuitenkin tyytyväinen vaikka  myyntisaldo ei olisi sitä mitä kuvittelin alunperin. Olen saanut tämän tehtyä. Enkä ole vain suoraan vienyt tavaraa UFFille. Mielestäni laitoin hinnat ihan kohdilleen. Laukut ja miesten vaatteet on edelleen kotona odottamassa, koska ei ole mitään järkeä laittaa myyntipöytää ihan tukkoon. Toivotaan, että jotain myyntiä tapahtuisi. Täytyy varmaan alkuviikosta käydä laittamassa hyllyjä parempaan kuntoon ja siistiä pinoja. En nimittäin itsekään katsoisi sellaisia hyllyjä, joissa tavarat on ihan sikin sokin. Teen tilannepäivitystä viikon päästä. Katsotaan sitten mikä on tilanne.


Illalliskutsut (Tanja)
Ollaan Lauran kanssa iät ja ajat puhuttu illalliskutsujen järjestämisestä niin, että Laura perheineen pääsee vastavuoroisesti nauttimaan meidän järjestämästä illasta. Kesällä aikataulut menivät aivan ristiin, joten syksyllä sovittiin kalenterista ensimmäinen vapaa viikoloppu, joka osui marraskuun alkupuolelle. No, marraskuu tuli ja samalla myös lasten sairastelut, joten iltaa jouduttiin siirtämään seuraavaan vapaaseen viikonloppuu, eli joulukuulle. Vihdoin eilen pääsinkin kokkailemaan kolmen ruokalajin illallisen ja istuimme ruuasta, juomasta ja hyvästä seurasta nauttien pitkälle yöhön. Pojat nukahtivat jo hyvissä ajoin, joten aikuiset saimme istua iltaa kaikessa rauhassa, kunnes väsy lopuilta yllätti ja kävin viemässä vieraamme kotiin. Muistin taas, miten ihanaa on järjestää illalliskutsuja. Muutama vuosi sitten harrastimme vastaavanlaisia iltoja paljon enemmän, mutta jostain syystä ne on muuton ja lapsen syntymän myötä aikalailla kokonaan jääneet, vaikkei siihen ole mitään ihmeempää syytä. Illallisia voi järjestää myös matalamman kynnyksen järjestelyillä, eikä aina tarvitse ottaa stressiä ruuanlaitosta, vaan illan ajatuksena voisi olla vaikkapa pizzan tekeminen yhdessä. Näitä iltoja pitäisi järjestää ehdottomasti useammin!

FLOPIT

Hautajaiset (Laura)
Se on joku kumma juttu ettei kuolema tule koskaan yksin. Sanonta tämäkin, mutta monesti totta. Valitettavasti. Mummoni menehtyi viime keväänä pitkän sairastelun päätteeksi. Jo silloin oli tiedossa, että toinen sukulaisemme voi huonosti. Syksyn aikana tila huononi entisestään ja väistämätön oli edessäpäin. Eilen olimme herkässä ja kauniissa tilaisuudessa saattelemassa hänet viimeiselle matkalleen. Hautajaiset ovat tilaisuus, jossa ei kyllä pysty millään olemaan itkemättä. Vaikka olisi osallisena ulkopuolisen roolissa. Ja varsinkin, kun on tällänen itkupilli niinkuin minä. Mietin kovasti eilen pappeja ja niiden kykyä muuntautua roolista toiseen. He ovat läsnä jokaisessa elämän käännekohdassa ja mukautuvat sen mukaisesti. Mietin myös, kuinka he kovettavat itsensä. Miten pystyvät olemaan kirkossakin itkemättä. Kaipa kaikkeen tottuu ajan kanssa. Nostan hattua kaikille tuon alan ammattilaisille. Hautajaiset ovat aina ikäviä tilanteita ja saavat monen kovankin ihmisen hiljaiseksi. Onneksi tämäkin tilaisuus päättyi lämpimissä merkeissä. Muisteltiin niitä hyviä ja iloisia hetkiä. Katsottiin kuvia ja naurettiin kahvien lomassa.

Huolestunut mieli (Tanja)
Raskauteen liittyy monia erilaisia huolia, joista suurin osa onneksi osoittautuu täysin turhaksi. Olen varhaisraskauden ultran jälkeen pystynyt olemaan aika levollisin mielin raskauteni kulun osalta, mutta tällä viikolla mieleni on vallannut pieni huoli, mitä jos kaikki ei olekkaan hyvin. Huoli lähti niinkin tyhmästä asiasta, kuin sikiöseulonnan verikokeiden tuloksista. Sen mukaan istukkahormoniarvo on melko matala, jos vertaa sitä 10+ rauskausviikoilla oleviin viitearvoihin. Samoin tein aloin miettiä erilaisia kauhuskenaarioita ja sain mieleni myllertämään levottomasti. Tiedän, että verikokeen arvoja ei pitäisi tulkita yksittäisinä arvoina, mutta tottakai sitä tulee tehtyä, etenkin jos arvot eivät ole sellaisia, kuin niiden pitäisi siinä vaiheessa raskautta olla. Tiedän myös, että esikoiseni kohdalla arvot olivat vieläkin huonommat ja kaikki meni todella hyvin, joten sinällään arvoista on aivan turha tehdä mitään johtopäätöksiä tai ennakkoajatuksia raskauden kulusta. Silti raskaana ollessa sitä takertuu kaikkeen ja huolestuu. Ensi viikolla meillä onkin ultra ja pääsemme näkemään mikä tilanne vatsassa on. Jännittää ja hieman pelottaakin, toivon kovasti, että kaikki olisi edelleen hyvin ja voimme jatkaa onnellista odotusta eteen päin.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)