Topit & Flopit

Vaikka jouluvalmistelut ovat olleet jo pidemmän aikaa hyvällä mallilla, on tähän viikkoon kuitenkin mahtunut hulinaa ja puuhaa jos jonkinlaista. Tanja on tänä vuonna säästynyt täysin joulustressiltä ja isoin syy sille on suvun kesken sopimus, että lahjoja ostetaan vain lapsille. Lahjojen hankkiminen aikuisille on muuttunut vuosi vuodelta hankalammaksi, etenkin kun haluaisi miettiä jokaiselle jotain oikeasti fiksua ja tarpeellista. Ollaankin jo muutama vuosi sovittu, että aikuiset vaihtavat keskenään korkeintaan viinipullot ja suklaarasiat ja se on tuntunut oikein hyvältä päätökseltä. Tanja jää tämän postauksen myötä viikon mittaiselle joulutauolle ja nauttii perheen ja sukulaisten seurasta ja joulusta ilman "velvollisuuksia". Oikein ihanaa joulua ja uutta vuotta kaikille, palaan blogin äärelle ensi vuoden puolella.
Laura viettää joulunpyhät perheen kesken ja välipäivät kaksin patukan kanssa mökkeillen. Meillä ei miehen kanssa ole joulunpyhien lisäksi yhteistä lomaa, joten tulen ensi viikolla jotain päivittelemään tänne blogin puolelle. Ensi vuoden puolella lähestyy blogin synttärit ja meidän "blogivauvasta tulee taapero". Jännittävää nähdä mitä uusi vuosi tuo tullessaan. Oikein rauhaisaa joulua teille lukijamme!


FLOPIT


Huonot yöt (Tanja)
Meillä ollaan pääsääntöisesti nautittu hyvistä yöunista lähes pojan syntymästä asti. Toki satunnaisia huonoja kausia on mahtunut tähän melkein puoleentoista vuoteen, mutta yleisesti ottaen yöt ovat olleet hyviä. Tällä viikolla uniin on tullut selkeä muutos ja yön aikana ollaan saatettu herätä vartin välein aamuyölle asti. Panadol on onneksi pääsääntöisesti auttanut, joten kitinöiden syynä on ehkäpä hampaat tai muut kasvukivut. Viime yönä pääsin nukkumaan patjalle vierashuoneeseen, kun mieheni otti vastuun yöheräilystä. Se yö olikin sitten mennyt yhdellä heräämisellä ja ilman särkylääkkeitä, mikä on tietenkin hieno juttu! Tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun poika nukkuu huonojen öiden jälkeen paremmin, kun menen itse nukkumaan toiseen huoneeseen. Jotenkin se äidin läsnäolo tuntuu vaikuttavan välillä unia heikentävästi tai sitten sattumalta juuri siihen hetkeen on sattunut parempi yö. Tiedäppä häntä, toivottavasti ensi yönä nukutaan myös hyvin ja voidaan kaikki nukkua omissa sängyissämme.

Lääke-aine yliherkkyys (Laura)
Torstain ja perjantain välisenä yönä tapahtui jotain ihmeellistä, jota ei voinut kyllä mitenkään torstai-iltana nähdä tulevan. Olin aamulla normaalisti menossa vaihtamaan vaippaa. Pyjamaa riisuessa huomasin patukan vartalon olevan aivan täynnä erilaisia näppylöitä ja läiskiä. Otin samantien kuvat ja laitoin ne siskoilleni ( työskentelevät terveyden- ja sairaanhoitoalalla) ja patukan kummitädille. Erilaisten epäilyjen johdosta totesin, että on parempi viedä patukka lääkäriin ja antaa ammattilaisen tehdä diagnoosit. Päiväkotiin ilmoitin, että patukka ei tulisi enää ennen lomaa hoitoon, vesirokkoepäilyn vuoksi. Patukka oli siis koko ajan hyvävointinen eikä hänestä olisi päälle päin voinut todeta minkään olevan vinossa. Lääkäri totesi heti ettei kyse olisi ainakaan vesirokosta. Tutkimisen jälkeen hän päätyi allergiseen reaktioon ja määräsi patukalle antihistamiinit. Haimme lääkkeet ja ilmoitin päiväkodille, että patukka onkin tulossa päiväkotiin tänään. Onneksi lääkkeestä ei tullut muuta kuin iho-oireita eikä tullut esimerkiksi hengitysvaikeuksia. Tämä lääke on nyt ylhäällä ja tulemme jatkossa pyytämään jonkun toisen lääkkeen tämän tilalle.


TOPIT

Miehen isyysloma (Tanja)
Voi kuinka paljon olenkaan odottanut joulua ja sen myötä reissua omille kotiseuduilleni. Yhtä paljon tai jopa enemmän olen odottanut kuitenkin tällä viikolla alkanutta miehen kolmen viikon isyyslomaa, joka tarkoittaa samalla myös aivan erilaisia arkipäiviä itselleni ja pojalle. Olemmekin päättäneet, että tämän kolmen viikon aikana nautimme ajasta ilman aikatauluja. Teemme pieniä reissuja pois kotiympyröistä ja  nautimme perheen kesken vietetystä ajasta. On kyllä mieletöntä, että meillä on näin mahtavat äitiys-, isyys- ja vanhempainvapaat käytettävissä, jotka mahdollistavat tällaisten vapaiden ottamisen. Ihanan ainutlaatuista aikaa, jota ei  samalla tavalla ole sitten, kun lapset ovat isompia ja me molemmat vanhemmat työelämässä. Nyt on siis nautittava, kuin tälläinen mahdollisuus on tarjottu. Miehelle jää vielä käytettäväksi kolme viikkoa isyysvapaita, jotka täytyy käyttää ennen kuin poika täyttää kaksi vuotta. Ne olisi tarkoituksena pitää ensi kesänä, kun jään äitiyslomalle kesällä syntyvästä lapsestamme.

Tunnelmallinen joulu (Laura)
Pitkään olen jo haaveillut rauhallisesta ja tunnelmallisesta joulusta mökkimaisemissa. Mikä voisi ollakaan sen parempaa kuin puusauna, valkea maa, pimeys ja tähtitaivas. Tietenkään unohtamatta niitä rakkaita lähimmäisiä. Jouluaaton ollessa maanantai, on ihana päästä aloittamaan loma jo näin lauantaina ja nauttia pitkästä vapaasta niin, että koko perhe on yhdessä lomalla. Joskus on ihana rikkoa perinteitä ja viettää joulua eri maisemissa. Toivon kuitenkin, että tietyt jutut säilyvät vuodesta toiseen. Joulupöydän antimet ja haudoilla käyminen tulevat varmasti pysymään vuodesta toiseen meidän perheen perinteissä. Tänäkin vuonna, vaikka olemmekin mökillä, viemme hautausmaalle kynttilät " muualla nukkuvien" -paikalle ja hiljennymme muistamaan poismenneitä mummoja, pappoja, vaareja ja muita sukulaisia. Itselleni tämä on tärkeä hetki muistaa niitä rakkaita, jotka eivät joulua enää muuten pääse meidän kanssamme viettämään.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)