Topit & Flopit

Vihdoin vesisateet väistyivät pienen pakkasen tieltä ja maa on saanut kevyen valkoisen peitteen ylleen. Ihanaa. Joulumieli alkaa nostaa päätään ja Tanja odottaa jo kuin kuuta nousevaa kotikonnuille suuntautuvaa joulureissua. Kerrankin on aikaa olla reissussa niin monta päivää kuin halutaan, eikä aikataulu ole tiukasti kiinni muutamassa vapaapäivässä, kuten yleensä. On myös ihanaa päästä viettämään aikaa jossain muualla kuin kotona. Vaikka koti onkin se ykköspaikka olla ja rentoutua, niin näin lapsen kanssa kotona ollessa sitä välillä kaipaa jotain muuta. Siksi maisemanvaihto tuntuukin tänä jouluna ihan erityisen hyvältä idealta. Tanjalla tämän viikon ehdoton toppi oli maanantaina ollut ultra, jossa päästiin ihastelemaan kesällä syntyvää pienokaistamme. Koska kirjoitin siitä jo täysin oman postauksen, niin nostan tämän viikon toppeihin ja floppeihin aivan jotain muita juttuja. Lauran perheen viikko on mennyt huonojen yöunien sävyttämänä, josta tarkemmin alla. Onnneksi jouluvalmistelut alkavat olla loppusuoralla. Laura odottaakin jo innolla, että pääsisi parhaimpaan osuuteen eli lahjojen paketointiin glögin kera. Joulun parhaimpia asioita Lauran mielestä on lahjojen antaminen. FLOPIT

Matkakuume (Tanja)
Instastoryt täyttyvät ihanista matkavideoista ja mieli alkaisi itselläkin kaivata jonnekin lämpimään ja aurinkoiseen. Kesällä keskenmenon takia peruuntunut Kreikan reissu ei vielä tähän mennessä ole juurikaan harmittanut, eikä syksyllä ollut energiaa suunnitella uutta reissua peruuntuneen tilalle. Nyt kamala matkakuume on kuitenkin alkanut poltella ja pohdinnassa on mahdollinen äkkilähdön ottaminen uuden vuoden jälkeen, mikäli sopivan hintaisia reissuja löytyy jonnekin kivaan kohteeseen. En tiedä onko tämä nyt suoranainen floppi, mutta hieman sitä tulee pohdittua näin kotihoidontuella elellessä, että onko tämä nyt oikea elämänvaihe käyttää säästöjä matkusteluun.. Toisaalta nyt olisi vielä vain yksi lapsi, jonka kanssa lähteminen on hieman yksinkertaisempaa. Poika täyttää ensi kesänä kaksi vuotta, joten sitten matkustaminen kallistuu senkin osalta. Raskaus ei vielä tammikuussa ole niin pitkällä, että se vaikuttaisi jotenkin lentämiseen, joten senkin puolesta nyt olisi ihan oiva aika lähteä. Ehkä täytyy katsoa äkkilähtötarjontaa sitten tammikuussa ja tehdä päätöksiä extempore, jos sopiva matka löytyy.

Korvatulehdus, taas (Laura)
Välillä tuntuu, että meidän topit&flopit on aina täynnä jonkinlaista sairaskertomusta, eikä tämäkään viikko ole siinä mielessä poikkeus. Olemme ihmetelleet miksi patukan yöt ovat olleet koko viikon tosi huonoja. Hän nukahtaa hyvin ja malttaa nukkua omassa sängyssään alkuyön, jonka jälkeen alkaa itkun sekainen pyöriminen eikä hän malta millään oikein rauhoittua. Tästä johtuen kukaan meistä ei oikein saa nukuttua ja meillä onkin asunut kolme mörrimöykkyä  menneen viikon ajan. Torstain yön jälkeen totesin, että menemme lääkäriin. Jälkitarkastus oli joka tapauksessa edessä edellisen korvatulehduksen tiimoilta, joten vaikka korvista ei tällä kertaa löytyisikään tulehdusta, oli tarkastus kuitenkin tehty. Menimme tutulle lääkärille, joka oireita kuunnellessaan totesi, että korvatulehdukselta kuulostaisi. Ja sieltähän se sitten löytyikin. Lääkäri ei tosin osannut sanoa, oliko tämä edelleen vanhaa korvatulehdusta, johon eivät antibiootit olleet tehonneet vai oliko tämä jo uusi tulehdus. Joka tapauksessa saimme uudet antibiootit ( vahvemmat) . Jos korvatulehdus vielä uusii ennen helmikuun alkua, on meillä edessä korvalääkärillä käynti ja putkitus. 


TOPIT

Lukeminen (Tanja)
Pitkästä aikaa olen taas löytänyt kirjojen äärelle ja viikossa tulikin kahlattua 500 sivun romaani iltalukemisena. Rakastan lukemista ja haluaisin lukea paljon enemmän. Pienen, eloisan taaperon kanssa lukemiselle ei vain tunnu jäävän aikaa niin paljon kuin toivoisin ja siksi välillä kirjat ovat pölyttyneet yöpöydällä aivan turhankin pitkiä aikoja. Tällä viikolla olen edelleen nukkunut parin kolmen tunnin päiväunia raskausväsymyksen takia ja sen takia olenkin lähes joka ilta jaksanut lukea tunnin pari sen jälkeen, kun poika on saatu jo unille. Ihanaa omaa aikaa, etenkin kun sattuu löytämään kirjan, joka imaisee mukansa oikein toden teolla. Lukemani kirjat ovat pääsääntöisesti kirjaston romantiikka- osaston antia, eli täysin aivot narikkaan tyylistä hömppää. En siis voi kehua sillä, että lukisin jotain kirjallisuuden klassikoita tai muuten merkittäviä teoksia, ne harvemmin uppoavat alkua pidemmälle. Joululomalle aion pakata parit  kirjat mukaan, kun saadaan omilta vanhemmiltani hoitoapua pojankin suhteen, joten välillä voi ehkä jopa päivällä kömpiä peiton alle kirjan ja konvehtirasian kanssa.

Leffailta (Laura)
Olimme viikko sitten Tanjan perheen luona syömässä ja sovimme silloin, että lähdemme seuraavalla viikolla elokuviin. Arkikuvioiden selvitessä päädyimme tiistai-iltaan. Elokuva ei sinäänsä nyt ollut mikään suuri mullistava elokuvakokemus, mutta irtautuminen keskellä viikkoa hetkeksi omasta arjestaan oli parasta. Harvoin tulee käytyä elokuvissa keskellä viikkoa. En ole varmaan koskaan käynyt yksin elokuvissa eikä arkipäivinä tule lähdettyä tliden jälkeen oikein mihinkään. Siksi olikin ihan innoissani päässessäni elokuviin keskellä viikkoa. Monesti sitä tulee vaan mietittyä, kuinka töiden jälkeen ei jaksa eikä huvita. Nyt tuli enemmän sellainen olo, että pitäisi oikeasti tehdä enemmän arkisinkin asioita. Jotenkin niistä saa omalla tavallaan energiaa ja pientä piristystä keskelle viikkoa. Tuntuu, että töissä alkaa loma jo häämöttämään ja töitä kasaantuu hirveät määrät ennen lomanalkua. Ehkä se onkin juuri se hetki, kun pitää ottaa itselleen se pieni hetki omaa aikaa, vaikka ystävän seurassa. Olla ajattelematta mitäään työ-, arki- tai joulukuvioita ja keskittyä jonkun toisen arjen kiemuroihin ja unohtaa stressi.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)