Topit & Flopit

Vihdoin kirpeät pakkaspäivät ovat täällä ja luonto on saanut ylleen ihanan valkoisen kuuran. Päivät tuntuvat heti paljon valoisemmilta, kun pilvet eivät roiku synkkinä matalalla ja ilmaa ei täytä sankka sumu. Jouluunkin on enää vajaa kuukausi aikaa, nyt jos milloin on aika aloittaa täysillä joulun tunnelmoiminen, että ehtii ennen uuden vuoden saapumista juoda tarpeeksi glögiä ja kuunnella joululauluja. Nyt olisikin taas aika tämän viikon topeille ja flopeille.


FLOPIT

Epäsosiaalisuus ja aikaansaamattomuus (Tanja)
Havahduin tänään siihen, että olen ollut viime aikoina kovin epäsosiaalinen ihminen. Toisaalta tähänkin viikkoon on mahtunut muutamat treffit äippäkavereiden kanssa ja yhdet babyshowerit, mutta muuten en ole jaksanut lainkaan sosiaalisoida ja puhelin on pysynyt vaiti lähes koko viikon, koska en ole jaksanut olla kenenkään kanssa yhteydessä. Epäsosiaalisuus johtuu puhtaasti tästä kamalasta väsymyksestä, joka on pitänyt edelleen tiukassa otteessaan. Huono omatunto jaksamattomuudesta piinaa alitajunnassani ja harmittaa, kun ei jaksa tehdä asioita, jotka normaalisti hoituvat aivan pinnistelemättä ja joista vieläpä nauttisi. Tällä viikolla jouduinkin sanomaan Lauralle, että en jaksa kirjoittaa blogia. Vaikka se veisikin vain muutaman tunnin viikosta aikaa, niin silti tällä viikolla sekin tuntui aivan liian ylivoimaiselta. Onneksi tiedän tämän olevan väliaikaista ja toivon, että pikku hiljaa virtaa alkaa olla muuhunkin kuin syömiseen ja nukkumiseen.

Joulukortti (Laura)
Siitä lähtien, kun olen asunut omillani, olen sukulaisilleni lähettänyt joulukortit. Ennen tein kaiken aina itse. Se oli yksi joulun kohokohtia askarrella joulukortit itse. Valitsin jonkun joulukuun ensimmäisen viikonlopun. Valitsin aiheen ja suunnittelin ja hankin korttiin tarvittavat materiaalit. Glögin ja joulumusiikin kera valmistui milloin joulukuusia tai koristeita täynnä olevia kortteja. Olin salaa aina toivonut, että joskus voisin ottaa omista lapsistani söpöjä kuvia ja teettää niistä sitten joulukorttikuvat. Viime vuonna ensimmäistä kertaa teetin patukasta kuvat. Kuvien ottaminen oli super helppoa ja korteista tuli oikein ihanat. Tänä vuonna korttien tekeminen ja varsinkin kuvien ottaminen on ollut jotenkin tuskaista ja haastavaa. Herra ei sitten millään halunnut pitää tonttulakkia päässä eikä hän muutenkaan ollut yhteistyökykyinen. Pimeys vaikeutti asiaa entisestään. Valoa olisi tarpeeksi kuvaukseen vain viikonloppuisin ja olimme onnistuneet saamaan viikonloput täyteen ohjelmaa, niin ettei kuvaukselle ole jäänyt mitenkään aikaa. Tänään sitten räpsin pimeässä kuvia ja nyt toivon, että joku niistä olisi käyttökelpoinen. Kortit pitäisi saada tehtyä ja tilattua melkeinpä ensi viikon aikana, jos meinaa ne saada lähetettyä eteenpäin ajoissa. Tänä vuonna korttien tekeminen on ollut jopa minulle raskasta, vaikka jouluihminen olenkin.


TOPIT

Black Friday (Tanja)
Olen nykyään ehkä yksi maailman huonoimmista shoppailijoista. Vielä joitakin vuosia sitten rakastin kaupoilla kiertelyä ja uusien tavaroiden ostamista, mutta nykyään ajatuskin shoppailusta tuntuu hieman vastenmieliseltä ja vaikealta. Maapallon kannalta shoppailun vähentäminen ei tietenkään ole mikään huono juttu ja toki myös lompakkokin kiittää, kun jättää kaiken turhan tavaran hankkimatta. Kaikesta tästä huolimatta tämän viikon toppeihin kuuluu Black Friday. Miten loistavaa, että ennen joulua on mahtavat alennusmyynnit, joista voi etsiä joululahjat vähän huokeampaan hintaan. Meillä joululahjojen hankinta on melko maltillista ja oikestaan lahjoja hankitaan vain lapsille ja omalle puolisolle. Muiden aikuisten kohdalla saatamme vaihtaa viiniä ja suklaata, joten lahjojen hankinnassa pääsee helpolla, eikä ainakaan kukaan saa mitään turhaa krääsää, millä ei tee mitään. Olinkin etukäteen miettinyt, mitä Black fridayn tarjouksista yritän bongata ja löysinkin miehelle perhokalastussetin huikella -50% alennuksella. Olin etukäteen kysellyt mieheni kaverilta suositusta 200€ budjettiin sopivasta setistä, mutta perjantain tarjouksen takia sainkin ostettua lähtöhinnaltaan lähes 400€ setin, joka on tietenkin laadukkaampi ja parempi kuin alkuperäinen hankiltalistalla ollut kalastussetti ja näin ollen tulee varmasti olemaan käytössä myös pidempi-ikäinen ja kestävämpi. Joskus tarjousten kanssa käy mieletön tuuri! Muuta en Black Fridaysta nyt ostanutkaan. Huomenna olisikin vielä Cyber Monday, josta yritän löytää lapsille joululahjat ja sitten olisikin tämän joulun lahjahankinnat tehtynä. Nettikaupat ovat tällaisen shoppailua vihaavan pelastus ja huippu alennukset toki lämmittävät aina mieltä. Teittekö te hyviä löytäjä Black Fridayn alennusmyynneistä?

Tampere  (Laura)
Pitkään suunniteltu Tampereen reissu koitti vihdoin ja pääsimme lauantaina matkaan. Mieheni sisko asuu Tampereella ja olimme jo etukäteen kysyneet yöpaikkaa heidän luotaan. Olimme liikkeellä tuttavapariskunnan kanssa ja kohteeseen saapuessamme, kävimme heidän hotellissaan kirjaamassa heidät sisään, jonka jälkeen suuntasimmekin syömään. Mieheni sisko oli varannut etukäteen meille pöydän SITKOsta. Joimme täydelliset drinksut ja söimme aivan törkeen hyvät pitsat. Jos kaipaatte Tampereella hyvää pitseriaa, suosittelen lämpimästi käymään kyseisessä ravintolassa. Ilta oli muutenkin onnistunut. Artistit olivat hyviä ja oma lempparini Anna Puu vetäisi iloisen keikan. Jalat kipeinä kapusimme taksin kyytiin ja kotiudumme jo hieman puolen yön jälkeen. Luksusta oli herätä joskus kymmenen jälkeen kahvin tuoksuun ja ottaa aamu rennosti ennen junamatkaa kotiin. Junamatkalla sai vielä omaa aikaa ja uppouduinkin täysin kirjan mysteeriin, Rita Oran soidessa kuulokkeissa. Ihana reissu ystävien kera. Vaikka uni olikin hieman kemiallista, oli ihana nukkua koko yö ilman herätyksiä. Patukka oli antanut myös isovanhempien nukkua ja yökyläily oli muutenkin mennyt oikein mallikkaasti.  Maailman parasta oli hakea hymyilevä poika kotiin pusujen ja halien kera. Nyt virkeänä kohti uutta viikkoa.


Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)