Topit & Flopit

Viikko on vierähtänyt Lauran kodissa sairastaessa, muuttuneita suunnitelmia laatiessa ja viherkasveja istuttaessa. Laura on myös päättänyt antaa kirpputorille mahdollisuuden ja hinnoitellut kaikki huivit, vaatteet ja laukut myytäväksi. Samalla on kuopattu ajatus All Inclusive- kirpputoreilusta. Katsotaan miten käy, tuleeko yhtään tuottoa vai onko kirppistely ihan hukkaan heitetty aikaa ja rahaa.
Tanjan viikko on mennyt rauhallisissa merkeissä. Vähän leikkitreffejä, lastensynttäreitä, lapsikuvausta ja paljon päiväunia. Päiväunista on tullut uusi selviytymiskeino pimeyttä vastaan ja niitä onkin nukuttu täysin ilman omantunnontuskia, koska miksipä ei?


TOPIT

Viherkasvivillitys (Laura)
Apua, kuka oikeasti ostaa viherkasveja. Jotkut iäkkäät mummot, jotka kasvattavat niitä. Vaihtava mullat kerran puolessa vuodessa, lannoittavat ja tekevät itse amppeleita. Ne on ne tyypit, joiden ikkunoista ei näe ulos, koska ikkunat ovat täynnä viherkasveja. Hurjan ankeaa ja tunkkaista. Ja sitten tuli se kaunis päivän, kun huomasin itse selailevani Plantagenin sivuja ja miettiväni kasveille paikkaa omasta kodista. Viherkasvithan ovat super trendikkäitä tällä hetkellä. Tosin en itse niitä sen takia hankkinut. Alunperin ajattelin, että hankin toimistohuoneeseen muutaman ilmaa puhdistavan kasvin. Mutta siitä se idea sitten lähti. Lopullisesti se lähti vähän lapasesta, kun löysin tarjouksesta minikasveja ja keksin hyödyntää mummoltani saatua perintöä. Kastehelmikahviastiastoa ja astiaston pikkukuppeja ja tasseja. Kupit olivat kuin tehtyjä minikasveille. Oli ihana saada kupit hyötykäyttöön, muuten olisivat vain pölyttyneet kaapissa. Nyt ne tulevat olohuoneessa muistuttamaan mummosta. Viherkasvit tuovat pienen lisäläiskän sisustukseen ja voivat ehkä jopa parantaa huoneilmaa. Kauan päällä ollut kodin uudistamisvimma sai helpotusta. Pienillä asioilla voi saada isojakin muutoksia aikaiseksi.


Hyvissä ajoin tehdyt isänpäiväsuunnitelmat (Tanja) 
Viime vuonna oli mieheni ensimmäinen isänpäivä. Tuolloin poitsu oli muutaman kuukauden ikäinen ja itse koin olevani superväsynyt järjestämään mitään ihmeellisempää isänpäiväohjelmaa. Ristiäiset olivat vain hetkeä ennen isänpäivää ja kaikki energiani meni uudenlaisen vauva-arjen pyörittämiseen ja ristiäisten valmistamiseen. Koin siis hieman huonoa omaatuntoa siitä, että en jaksanut järjestää mitään spessua tuoreelle isälle hänen ensimmäisenä isänpäivänään. Tiedän, että mieheni arvosti rauhallista kotiaamua runsaan aamiaisen äärellä, mutta silti olisin halunut jaksaa tehdä vähän enemmän. Tänä vuonna olenkin ollut hyvissä ajoin liikkeellä suunnitelmieni kanssa ja onkin ihanaa, että jo muutamaa viikkoa ennen varsinaista päivää, minulla on suunnitelmat selkeänä. En uskalla niitä sen kummemmin täällä vielä paljastaa, koska en tiedä käykö mieheni välillä kurkkimassa blogiamme. Mitä teillä muilla tehdään isänpäivänä ja miten lahjotte isiä?

FLOPIT

Suunnitelmien muutokset (Laura)
Patukka tuli kesken viikkoa kipeäksi. Hänellä ei ollut mitään etukäteisoireita. Kuume nousi yöllä taas ihan yllättäen. Itse olin menossa seuraavana päivänä kongressiin, joten mieheni jäi lapsen kanssa kotiin. Olemme sopineet, että vuorottelemme kotona olemista, mutta näissä tapauksissa joustamme suuntaan tai toiseen. Kuumeelle ei ikinä löytynyt mitään kunnon selitystä. Kävimme perjantaina lääkärissä tutkimuksissa, mutta kaikkien labrojenkin jälkeen lähdimme kotiin ilman mitään diagnoosia ja kädessä satojen eurojen kuitti. En valita, kaikki saa vakuuutuksesta takaisin ja saimme kuitenkin mielenrauhan sairastaa kotona rauhassa. Olin jo tietenkin miettinyt kauhuskenaarioita ja selityksiä kuumeelle ilman muita oireita. Lopulta tauti todettiin kuitenkin virusperäiseksi eikä korkea kuume enää vaivannut perjantai-iltana. Poika oli kokenut ihmeparantumisen lääkärinvastaanotolla. Kannattaa kokeilla ei ehkä halpa mutta tehokas parantuminen. ;) Harmitti ihan vietävästi juuri tällä viikolla sairastuminen. Olimme lauantaina menossa Tanjan perheen luokse illastamaan, jouduimmekin sen perumaan. Perjantaina saimme sovittua aamusta extempore lenkkeilyn Tanjan ja poitsun kanssa. Joten pääsimme silti juttelemaan pitkästä aikaa ja harmittelimmekin ääneen, kuinka lapsen sairastuessa, ne sovitut menot on aina sovittu toisen lapsiperheen kanssa. Ei koskaan niin, että olisi menossa kyläilemään kotiin, jossa ei olisi lapsia tai kylään olisi tulossa ystäviä, joilla ei ole lapsia.  Nämä on näitä uuden elämätilanteen tuomia muutoksia, joihin pitää vaan sopeutua. Toivottavasti kaikki ystävätkin ymmärtävät äkistikin muuttuvat tilanteet. Tanjan kohdalla tiedän ettei ole huolta. Saattaa olla, että ne lapsettomat ystävät eivät koe asiaa niin yksinkertaisena.


Piloille mennyt kylppäritason kunnostus (Tanja)
Meidän kylpyhuoneessa on alkuperäiset, eli 20 vuotta vanhat puutasot. Jokin aika sitten muhittelin pojan vaatteeseen tullutta ruokatahraa sappisaippualla ja unohdin kyseisen, hieman märän vaatteen puutasolle koko päiväksi. Illalla pyykkiä pestessäni huomasin, että sappisaippuasta oli imeytynyt puutasoon iso tumma läiskä, joka näytti muuten hieman punertavanruskeassa tasossa ihan kamalalta. Hioimme tumman läiskän pois ja kävimme rautakaupasta hakemassa vinkkejä ja öljymaalia, jolla tason saisi näyttämään entistä ehommalta. Noh, tehtiin ohjeen mukaisesti ja hiottiin koko taso kevyesti. Siihen sitten päälle öljymaalia, joka rautakaupan näytekappaleen mukaan olisi ollut hieman punertavanruskea sävy, joka ei ole kovin peittävä. Lopputuloksena on hiomisesta todella naarmuinen puutaso, jossa on enemmän punaiseen kuin ruskeaan taittava, ihan kunnon peittävä maalikerros päällä. Ei mennyt ihan kuin strömsössä ja tänään ohjelmassa on hiontakoneen ostaminen, tason kunnolla uudestaan hiominen ja jollakin aivan eri sävyllä käsittely. Ihan en ole luottavainen siitä, että tuleeko tämäkään tasoa enää pelastamaan. Onneksi meillä on tulossa ensi vuonna kylpyhuoneremontti, joten vajaan vuoden verran joudumme sitten karsean työtason kanssa elämään, jos huonosti käy.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)