Mitä tänään syötäisiin?


Viime viikolla Laura kokkaili kermaista kanakastiketta curryriisillä ja tällä viikolla Tanja teki puolestaan lounaaksi kasvispihvejä. Meidän perheessä pyritään käyttämään kokkailussa mahdollisimman paljon erilaisia kasviksia ja kasvispihvit ovatkin yksi oma lempparini kasvisruuista. Olen tehnyt kasvispihvejä usealla eri reseptillä, mutta tällä kertaa kokkailin pihvit Meillä kotona- sivuston reseptin mukaan. Alkuperäisen reseptin löydät täältä.

Reseptillä saa erinomaisen maukkaita kasvispihvejä, mutta pieniä viilauksia olen reseptiin kuitenkin tehnyt ja tässä löytyykin ohje, jonka mukaan tällä viikolla kokkailin.

Kasvispihvit ja jogurttikastike

Ainekset (12 kpl) Huom! Itselläni ei ollut lettupannua, joten muotoilin pihvit käsin ja näin ollen niistä tuli huomattavasti isompia. Tästä määrästä tuli 7 isoa kasvispihviä.

Jogurttikastike
1/2 kurkku
2dl turkkilaista jogurttia
1tl minttua (itse käytin kuivattua)
1/4tl suolaa

Tee jogurttikastike ensimmäisenä tekeytymään jääkaappiin. Raasta pesty kurkku ja laita kurkkuraaste siivilään. Sirottele kurkkuraasteen päälle hieman suolaa, näin saat itketettyä kurkuista ylimääräisen veden pois ja kastikkeen koostumus säilyy paksumpana. Itkettämisen jälkeen kannattaa vielä puristaa ylimääräinen neste pois painelemalla kurkkuraastetta siivilää vasten. Lisää kurkkuraasteen sekaan 2dl turkkilaista jogurttia ja oman maun mukaan minttua. Ennen suolan lisäämistä tarkista kastikkeen maku, itkettämisestä jää kurkkuihin jo valmiiksi suolaa, joten voi olla, ettei sitä tarvitse enää erikseen lisätä. Joskus lisään jogurttikastikkeeseen vielä hieman puristettua valkosipulia, se sopii tähän erinomaisen hyvin.


Kasvispihvit
200 g porkkanaa (kaksi keskikokoista porkkanaa)
1 sipuli
200 g kesäkurpitsaa (puolikas keskikokoisesta kesäkurpitsasta)
75 g juustoa raastettuna
3 kananmunaa
1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl yrttimaustesekoitusta, itse käytin suolatonta Meiran provencale yrittimaustetta. Tähän voi käyttää oikeastaan mitä vain yrttejä, mistä itse pidät.
1/2 tl mustapippuria (oman maun mukaan)
1/3 tl suolaa (alkuperäisessä reseptissä suolaa laitetaan 1/2tl, mutta siinä kesäkurpitsaraastetta ei itketetä suolalla. Huomioi siis itketykseen käytetyn suolan määrä lopullisessa maustamisessa!)
Paistamiseen 2 rkl voita

Pese ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Itketä kurpitsa kurkkuraasteen tavoin, näin vältyt ylimääräiseltä nesteeltä pihvien paistovaiheessa. Kuori porkkanat ja raasta ne ja sipuli myöskin karkeaksi raasteeksi. Riko kananmunat ja sekoita niiden joukkoon vehnäjauhot ja mausteet. Yhdistä juustoraaste kasvisraasteen kanssa ja kaada sekaan munaseos ja sekoita hyvin. Muotoile massasta pihvejä ja paista ne molemminpuolin pannulla voissa, kunnes pinta on kauniin ruskea.


Lopuksi nauti pihvit taivaallisen jogurttikastikkeen kera. Mukavaa kokkailua!

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)