Äitiys teki minusta luonnonkosmetiikan käyttäjän

Olen nyt melkein vuoden verran ollut täysin luonnonkosmetiikan käyttäjä kasvonhoitotuotteiden osalta. Ennen kuin päätin tutustua luonnonkosmetiikkaan tarkemmin ajattelin sen olevan humpuukkia, kallista ja aivan varmasi todella surkea laatuista. En uskonut luonnonkosmetiikkaan millään tavalla. Koska eihän mikään voisi toimia ilman kovia kemikaaleja ja tuhottoman pitkää ainesosalistaa. Nyt melkein vuoden kokemuksella kerron olleeni todella väärässä. Miten sitten siirryin luonnonkosmetiikan pariin ja miksi en vaihtaisi enää takaisin. Mainitsen tähän, että en ole alan ammattilainen ja kerron vain omista kokemuksistani. Alla mainitut asiat ovat itse opittuja, koettuja ja testattuja. Vaikka joku toimii minulla ei se välttämättä toimi sinulla. Ideaalitilanne olisi joskus olla täysin luonnonkosmetiikan käyttäjä, mutta todennäköisesti siihen menee omalla kohdallani vielä pitkään. Joidenkin tuotteiden kohdalla tuntuu olevan mahdotonta löytää itselleen sopivaa verrokkia luonnokosmetiikkamarkkinoilta. Eniten tulen painiskelemaan hiustenhoitotuotteiden kanssa.


Ensimmäinen kosketuspinta luonnonkosmetiikkaan on varmasti ollut jo aikoja sitten. Todennäköisesti ihan tietämättä ja sen tarkemmin asiaa miettimättä. Olen aina ollut sitä mieltä, ettei ilman kunnon kemikaaleja voi pitää ihostaan ja kasvoistaan huolta. Pitkään käytin Clinquen tuotteita, koska ne olivat pitkälle testattuja ja allergiaystävällisiä. Ne olivat laadukkaita ja tekivät juuri sen minkä lupasivatkin. Puhdistavat, kosteuttivat ja pysyivät naamalla (pakko mainita, etten ole vielä tähän päivään mennessä törmännyt yhtä hyvään irtopuuteriin kuin heidän). Mitä enemmän ikää kertyy, sitä enemmän sitä miettii mitä kaikkea kroppaansa laittaa. Minkä takia tekee asioita tietyllä tavalla ja kuinka paljon haluaa elimistöään kuluttaa. Olen hurjasti vähentänyt iän myötä hiusteni värjäämistä, meikkien määrä kasvoillani sekä muotoilutuotteiden käyttöä. Ennen raskautta en käyttänyt moneen vuoteen esimerkiksi hiuslakkaa. En osannut kaivata hiuslakkaa ennen kuin tajusin mitä ovat "imetys/vauvahiukset". Jokainen synnyttänyt/imettänyt äiti todellakin tietää mistä puhun. Ja ne, jotka siellä ruuden takana ovat menossa sitä vaihetta kohti; suosittelen hankkimaan hiuspantoja tai -lakkaa. Tulette sitä tarvitsemaan.


Raskausaikana juttelin siskoni kanssa luonnonkosmetiikan käytöstä ja hän suositteli minulle kovasti  siirtymistä luonnonkosmetiikkaan. Olin jo aikaisemmin miettinyt, että jo pelkästään raskauden takia olisi hyvä miettiä elimistön kuormitusta. Koskaan ei ole täysin varmaan, kuinka paljon iholta, hiuksista tai koko kropan välityksellä siirtyy kemikaaleja ja muita haittoja sikiöön ja vauvaan. Hiuksien värjäyksestä luovuin täysin raskausajaksi. Päätin, että se on kuitenkin pieni uhraus, kun ei varmasti tiedetä mahdollisia haittoja. Samalla aloin miettiä tarkemmin käyttämiäni kosmetiikkatuotteita. Mitä ne sisältää, miten ne vaikuttaa minuun ja vauvaani sekä olisiko tähän joku muu vaihtoehto. Vaikka mietin jonkin verran omien valintojeni vaikutus ympäristöön ja maailmaan, jonka jätämme jälkeemme, ei se ole vaikuttanut esimerkiksi valintoihin kosmetiikan suhteen. Luonnonkosmetiikan myötä olen kuitenkin oppinut paljon uutta. Luonnonkosmetiikkaa halusin itse käyttää alunperin tuotesisällön takia. Koska luonnonkosmetiikka perustuu luonnollisiin raaka-aineisiin ei elimistö kuormitu millään sinne kuulumattomalla.
Luonnonkosmetiikan kolme kriteeriä ovat raaka-aineet, eettisyys ja ympäristöystävällisyys. Jos haluat tutustua tarkemmin luonnonkosmetiikan " perusteisiin" ja luonnonkosmetiikan hyötyihin voit käydä lukemassa infoa esimerkiksi täältä, täältä ja täältä.


Tosissani päätin siis raskausaikana panostaa luonnonkosmetiikan käyttöön. Tämäkin tavallaan kävi vahingossa, kun etsin itselleni raskausaikana käytettäväksi raskausarpia ehkäisevää öljyä tai rasvaa. Parhaimmat tuotearvostelut saivat juuri luonnonkosmetiikan tarjoamat tuotteet. Käytin Weledan ja Madaran öljyjä. Iho kyllä kiitti ahkerasta käytöstä ja eikä ihoni kutissut, mutta raskausarvilta en välttynyt. En usko, että mikään tuote olisi ehkäissyt niiltä. Tämän jälkeen siirryin pikku hiljaa käyttämään ja kokeilemaan uusia tuotteita. Ennen käytin paljon Dermosilin tuotteita, joissa myös paljon käytetään luonnon raaka-aineita. Meillä käytetään edelleen heidän tuotteitaan vartalon, käsien ja jalkojen hoidossa. Itselläni on edelleen heiltä muutama meikkituote käytössä, joiden voittajaa ei ole vielä tullut vastaan.  Olin pitkään jo käyttänyt heidän kasvavaahtoa ja siitä oli luonnollista siirtyä Madaran vaahtoputsariin. Pikku hiljaa mukaan tulivat kasvorasvat ja nokkossuihke ( joka on ihan minun lempparituote).
Seuraava vaihe olisi siirtyä myös meikkauksen saralla luonnonkosmetiikan käyttöön. Tämä ei ole minulle helppoa, koska koen kaipaavani peittävää ja kestävää meikkiä. En ole omasta mielestäni tutustunut tarpeeksi tarjontaa ja koen, että tarvitsen tässä vielä opastusta. Haaveilimmekin Tanjan kanssa I love Me- messuilla, että olisi ihana varata joku opastusaika jostain. Saisi oikeasti kunnon tuottee ja omalle ihosävylle ja - tyypille sopivat tuotteet.
Onko teillä vinkata jotain hyvää paikkaa tai palvelua? Kuulisin mielelläni myös teidän kokemuksia luonnonkosmetiikasta ja niistä "must have"- tuotteista.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)